Bladerunnaz presents: Matrix & Klute

2002.11.02.

2002.11.02. Helye: Complex, Szentendre Belépő: 3000 elővételben / 3500 a helyszínen Fellép: Twilight & Skeam (Bladerunnaz / Subscope) Longman & Bratwa (Airbag) Matrix (Metro, Virus) Klute (Commercial Suicide, Certificate 18, Metalheadz) Bal & Safair (Bladerunnaz) Palotai (Tilos) PLUS Chillout Room Jegyek elővételben: 3000 Ft-ért a SUBVIBE (266-6581) a DEEP (455-0591) és a TRANCEWAVE (302-2927) lemezboltokban!

Megközelítés: HÉV-vel a Pannónia telep megállóig , onnan gyalog 100 m.

Autóval: A 11-es úton, Szentendrén a második lámpánál balra.

Őrzött parkoló: 200 Ft

Ruhatár: 100 Ft

Információ a fellépőkről:

Matrix - Finom hangok

Matrix (Jamie Quinn) eleinte úgy vonult be a köztudatba, mint "Optical öccse". Az ifjabbik Quinn azonban csakhamar bebizonyította, hogy nem marad bátyja árnyékában. Korai produceri munkái DJ SS-szel közösen, International Rude Boyz néven, utóbbi Formation kiadójánál láttak napvilágot. Később a két legpatinásabb drum and bass kiadó, a Moving Shadow és a Metalheadz is megjelentetett Matrix szerzeményeket.

Saját kiadója a Metro, itt a Virus által életre keltett neurofunk hangzást viszi, szerzeményeit kifinomult visszafogottság jellemzi. Utóbbi időben az egykori techstep harcos Fierce-szel készített közös felvételeket, ezek közül a Tear Away kapott helyet a Virus kiadó tavalyi Life History sorozatindítóján.

Matrix első nagylemeze Sleepwalk címen jelent meg 2000-ben, az Apache és a Temperament a tánctéren is bizonyított, de összességében az egész lemezt kedvezően fogadta közönség, szakma egyaránt. Besegített az Ed Rush & Optical páros második albumába, a Flight Path acidos tekerése az ő keze nyomát is dícséri. Matrix a már említetteken kívül dolgozott együtt Dom & Rolanddal, a Bad Company-val és hangmérnökösködött Goldie-nak is; a rossznyelvek szerint a Golden Fingers remix címe inkább Jamie's Fingers lehetne... A Goldtrix projekt tagjaként a (deep) house világába kalandozott, az Andrea Brown énekesnővel készült Trippin' igen előkelő pozícióig jutott az angol slágerlistán.

A Jamie Quinn főszereplésével megrendezett legelső '99-es Vigadós bulit azóta is emlegetik a partiveteránok, sokak szerint ezzel indult be a magyar drum and bass élet második - az elsőnél jóval élénkebb - hulláma, a helyen nagyjából a csillárról is emberek lógtak, a hangulat frenetikus volt. Azóta több ízben visszatért hazánkba, felejthetetlen emlék a garancsi Fields of Joy, a Bladerunnaz második születésnapján Ed Rush-sal 3000 embert táncoltattak, majd tavaly Dunavarsányban aratta le a legjobb szettnek járó képzeletbeli elismerést. Jellegzetes stílusa érvényesül szettjeiben is, saját és a hozzá közel álló producerek legfrissebb dolgainak bemutatásával, nem csak a táncoló lábakat hozza lendületbe, de igazi zenei élményt nyújt a vájtfülűeknek is.

Klute - Sokrétű igényesség

Tom Withers a '80-as években egy punk banda dobosaként kezdte zenei pályafutását, majd három nagylemez után visszatért Angliába, hogy Ipswichben letelepedve elektronikus zenével kezd foglalkozni, amelyet Egyesült Államok-beli körútja alkalmával fedezett fel magának. Korai munkáit a Deep Red kiadónál jelenteti meg, de hamar felfigyel rá a mindenkori fősodortól elütő zenéket megjelentető Certificate 18 kiadó (Photek, Teebee, Polar) és itt jelennek meg első, Klute néven kiadott munkái, amelyek meghozzák Tom számára az elismerést.

Klute nem ragad le egy irányzatnál, különböző hangulatú, ritmikájú számokat készít, saját bevallása szerint képi világokat szeretne hangokká formálni, hogy a zenén keresztül láttassa ezeket. Első nagylemeze, a Casual Bodies a detroit techno világát ötvözte bonyolult ütemekkel.

A két évvel ezelőtt megjelent második nagylemeze, a Fear Of People címében az emberi élet során felhalmozódott különböző félelmekre utal. Az album igen változatos, az electrós fortyogástól a bonyolult ütemű drum and bass-en át, a könnyedebb témákig sokminden megtalálható. A lemez talán legszebb számából, a Phone Call-ból éppen Matrix csinált leheletfinom, csodás átiratot.

A tavalyi év Klute számára mozgalmasan telt. Megalapította Commercial Suicide nevű kiadóját, ahol már a hatodik lemezt jelenteti meg. Saját zenéi mellett Calibre, a Total Science, Baron, az amerikai Hive és a 2 Cities (UFO! és John Tejada) és az Új-Zélandi felfedezettek, a Concord Dawn számait jelentette meg eddig. A 2001-ben újra beindított Metalheadz élkiadónál viszont Klute-ot érte az a megtiszteltetés, hogy Goldie kiválasztotta és megjelentette két számát, majd egy harmadikat az MDZ.02 válogatásalbumon. Tavaly télen a magyar partizók DJ-ként is megismerhették a mackós termetű, de roppant barátságos Tomot, aki változatos szelekcióval és egy nagyszerű bulival ajándékozta meg közönségét.

Klute jelenleg San Franciscóban dolgozik harmadik nagylemezén, ennek munkálatait megszakítva látogat ismét Magyarországra.

2002. október 29.



Click to Visit

HÍRDETÉSEK



FÓRUMOK

Trance
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster