CREAM VOL 1 – MORE CREAM AT FLÖRT

Nov. 15. péntek

A liverpooli szuperclub, melyet a világ legnagyobb rendezvényszervezőjeként is jegyeznek (Creamfields 50.000 ember) partyszínhelyéül választotta a Flörtöt, s ezen jeles alkalomból egy olyan dj-t hoz el a Flört közönségének, mely a tavalyi megtisztelő 6. helyről a világranglista 1. helyére tornázta föl magát 2002-ben. DJ. TIËSTO, alias Tijs Verwest lett a szakma és a közönség szavazatai alapján 2002. legjobb Dj.-e, s mi a Flört falai között köszönthetjük nov. 15.-én pénteken!! Hát nem szenzációs?

Dj. Tiësto, igen eredményes évet tudhat maga mögött, ugyanis besöpörte még az IBIZA AWARDS ez évi szavazásán az „év dj.-je” címet, a World D ancestar „legjobb club dj-e” címet, a 2 TMF díjat Hollandiában és a legjobb holland dj. és dance act díjakat is. S az évnek még nincs is vége…

Nov. 15.-én pénteken a Flörtben, tehát az év dj.-je varázsol el bennünket forró, progresszív, energizáló techtrance stílusával.

Line up:

 23 – 01 Dandy

 01 – 03 Dj. TIËSTO

 03 – 05 Szeifert

 05 – 08 Kühl

Small Room: New Generation Team

Több info: 06 20 333 33 03 :: http://www.flort.hu

DJ TIESTO

DJ Tiesto alias Tijs Verwest, a Black Hole Records tulajdonosa mára a legkeresettebb és a legnagyobb népszerűségnek örvendő holland dj/producer. Ugyan nem hazájában tett szert először hírnévre, de ma már méltán a hollandusok büszkesége. Nevéhez kötődik a kultikus ’Magik’ mix-sorozat, ami hét kiadást élt meg eddig. Az aktív producerkedés mellett rendszeresen játszik a legendás, angliai Gatecrasher-ben, ami egy holland dj-nek kb. annyit jelent, mint egy lovaggá ütés a királynőtől. Nemhiába tud valamit.

Elmondása szerint az inspiráció szimplán az volt, hogy szeretné megosztani az emberekkel azt a zenét, amit szeret. Ha kezdő dj vagy a lelkesedés és az elszántság a legfontosabb. Tiësto is több száz kazetta szétküldését választotta egykoron bemutatkozása jeléül, de válaszra szinte sehol sem méltatták. Azonban kicsivel később – elmondása szerint – egy jelentéktelen partin, úgy száz ember előtt at egyik barátja kérte fel, hogy a Basic Beat kiadónál vállalja el a „Forbidden Paradise” mixsorozat keverését. Bár Hollandiában a 90-es évek elején már viszonylag nagy méreteket öltött az underground dance kultúra, mégis mikor kijött az ominózus mix, először Norvégiában törte meg a jeget. „Miért a norvégeknél sikeres ez a Tiesto, miért nem nálunk?” – tették fel a kérdést többen a szakmából és folymatosan felkérésekkel, bombázták az ifjú hollandust. Az első időszakban Tiesto stílusa – Sven Vath iránti tiszteletéből – sokkal nyersebb, keményebb volt, de manapság a klasszikus techno és goa sound, bevallása szerint már egyáltalán nem áll közel hozzá. Mára hangzása egyértelműen a tömegmozgató trance jegyeivel azonosítható, de még mielőtt mindenki azt hiszi, hogy egy pejoratív értelemben vett sláger dj-ről beszélünk, azt kell mondanunk, hogy NEM, sőt SEMMIKÉPEN SEM. Ezt az állításunkat alátámasztja a www.djtiesto.com oldalon található audio/video archívum, mely sokak számára szolgál meglepetésekkel. Ha stílusát konkrétan meg kellene határozni, nagy bajban lennénk. A „hangulat”, ami rá igazán jellemző és ebbe minden belefér a trance műfajából, kezdve a populárisabb, de előremutató hangzástól, a progresszívabb tech-es darabokig. Ő az, aki igazán a közönségnek zenél legyen az – már többször próbára tett – fesztivál tömeg, vagy egy exkluzívabb, párszáz fős klubközönség.

Tiësto az utóbbi években az egyik legtevékenyebb utazó dj a világon és ez nem kizárólag „pultos” teljesítményének, hanem produceri munkáinak is köszönhető. „Ha játszol, a lehető legnagyobb flash az, ha beépíthetsz a szettedbe egy saját zenét. Ez lehet egy remix, vagy egy önálló produkció, de ha közönség a szemed láttára megőrül érte, akkor tudod, hogy jó úton haladsz. Óriási élmény!” Producerként eleinte csak egyedül dolgozott, de ’96 táján rájött, hogy ez túl nagy falat neki és a bevett a projectbe több ügyes kezű technikust. Projectjei: Benno De Goeij-jel a Kamaya Painters, az azóta önállóan is befutott Armin Van Buuren-nel az Alibi és a Major League, vagy az ugyancsak népszerű és ismert Ferry Corsten-nel a Vimana, illetve a Gouryella. Bevallása szerint a remixelés sokkal közelebb áll szívéhez, mint egy önálló produkció elkészítése. Ennek ellenére első szolóalbuma, az „In Memory” mindenki számára meglepetésként szolgált. Felnőtt és mégis mindenki számára élvezhető produkció született. Próbáld ki a lemezt és próbáld ki DJ Tiesto-t a siófoki Flörtben,

Anglia leghíresebb és legpatinásabb klubja, a Cream hivatalos partiján, 2002 november 15-én.

DJ Tiesto-t az Ibiza DJ Awards ez évi szavazásán megnyerte az „év dj”-je kategória elsőségét... Gratulálunk! És még valami! A DJ Magazin 2001-es DJ Top 100 szavazásán a hatodik legnépszerűbb szakembernek választotta meg személyét a szakma és a közönség, így adunk egy tippet – mivel jelenleg is tart a 2002-es DJ Top 100 szavazás – és látogass el a www.djmag.com oldalára, ahol ismét leadhatod voksodat a holland szupersztárra, DJ Tiesto-ra.

2002. november 10.



Click to Visit

HÍRDETÉSEK



FÓRUMOK

Trance
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster