Hol Szilveszterezzünk? AXEtázis Bónusz Party

SZILVESZTERI BÓNUSZ

A korábbi évek legsikeresebb szilveszteri megapartyjának, a Hysteria Fesztiválnak a hagyományait folytatva, idén új helyszínen és új néven, az AXEtázis Bónusz Partyn várják a bulizni vágyókat a főváros legnagyobb szilveszteri rendezvényére. Idén augusztusban a Budapest Parádé záróeseményeként ugyancsak a Bónusz aratott fergeteges sikert az elektronikus zene hívei körében. 2002. december 31-én az augusztusi Bónusszal azonos helyszínen, tehát ismét az SAP-, és Körcsarnok területén, a tengerentúli, az európai és a hazai party-élet ismert reprezentánsai pörgetik át a vendégeket az Új Évbe.

„Hysteria 2000” volt az első nagysikerű szilveszteri fesztivál, ahol a főváros több pontján egy jeggyel bulizhatták át magukat az érdeklődők az Új Évbe. A szervezők akkor az évezredváltás körül kialakult „para” miatt adták a partynak a Hysteria nevet, mely party azóta az óévbúcsúztató rendezvények sarokkövévé vált.

Idén – már magunk mögött tudva az ezredforduló hisztériáját – méreteiben és formájában hasonló, szintén egy jegyért több programhelyszínt kínáló, azonban nevében megújuló megabulit kínálnak a szervezők. 2002. december 31-én este 8-tól elektronikus zenei extázissal, az AXEtázis Bónusz Partyval búcsúztathatják az Ó-évet a techno, a trance és a house zene rajongói. A Sziget Szervezőiroda szilveszteri elektronikus zenei fesztiválján - a már a Budapest Parádé Bónuszon bejáratott helyszínen - a fergeteges hangulatra többek között garanciát jelent majd a – Deadcode Production által összeállított programban - felsorakozó nemzetközi és hazai sztárok hada is.

December 31-én a SAP csarnok a progresszív techno helyszíne lesz, ahol a brit THE ADVENT, az Egyesült Államokból érkező DAMON WILD, a portugál WLA GARCIA, a német JESCO SCHUCK és a Bécsből meghívott FELIPE mellett a hazai élvonal - HOT X, BUDAI, IGOR DO'URDEN, JAY CORTEZ, NEWL, LEVI – pörgeti a lemezeket. A Körcsarnokban a trance és house szerelmesei a brit triász, DJ SPOOKY, OLIVER MacGREGOR, RICH KEEN mellett szintén hazai sztárok – TOMMYBOY, KÜHL, CLARK, RANDALL, SCHÖN – zenéjére búcsúztathatják az Ó-évet.

A megapartyra 15.000 vendéget várnak a szervezők.

Cisco Ferreira, művésznevén THE ADVENT (UK), minden idők legkiválóbb techno live act előadója. Saját kiadója, a Kombination Research a világ vezető labeleinek egyike; ő maga pedig 1994 óta a nemzetközi techno-porond meghatározó alakja. A londoni sztár rendszeres fellépője Európa legnagyobb techno-rendezvényeinek; neve jól cseng az USA-ban is; szerzeményei minden haladó techno-dj lemezestáskájában megtalálhatóak. A magyar közönség eddig kétszer lehetett tanúja a páratlan The Advent live act produkciónak: Cisco Ferreira 2000 októberében és 2002 februárjában is teltházat vonzott. Miért lenne épp idén szilveszterkor másképp?!

DAMON WILD (USA) A Synewave kiadó feje eddig sosem játszott Magyarországon, fellépése techno-premier a hazai elektronikus bulik történetében. Damon 12 évvel ezelőtt kezdte építeni karrierjét, egy év múlva már meg is alapította a Synewave-et. Pályafutása rohamosan ívelt felfelé. A nemzetközi dj-társadalom elismerését mi sem bizonyítja jobban, mint hogy DJ Hell, Steve Stoll, Jeff Mills vagy épp The Advent is Damon kiadóját bízta meg egy-egy szerzemény kiadásával. Maga a tulajdonos dj-producerként az évek során Európában és a tengerentúlon egyaránt komoly hírnevet vívott ki magának. 2002. szilveszterén végre a magyar közönség is saját fülével hallhatja őt!

WLA GARCIA (P) két évvel ezelőtt robbant be a techno-világ elit köreibe, egy The Advent szerzemény remixével. A kritikusok rögtön fenomenálisnak értékelték Wla produceri tevékenységét, akit ez arra buzdított, hogy a bátyjával közösen vezetett Brotech után megalapítsa saját kiadóját az In Tensiont. Hamarosan az első-osztályú Bush Records, és Cisco Ferreira Kombination Research label is felkérte őt pár munkára. A Bushnál 2001 végén jelent meg Wla

’Work In Progress’ című lemeze, melyet akkor maga Carl Cox is a top ten-be sorolt. Karrierje azóta dinamikus lendülettel halad a csúcs felé.

JESCO SCHUCK (D) A német dj 13éves pályafutása alatt a kontinens legmenőbb klubjaiban fordult meg, ahol a szakma legjobbjaival játszott együtt. Ezért is láthatja vendégül rendszeresen a techno-világ krémjét abban a két német klubban, ahol havonta egyszer rezidensként felel a jó hangulatért. Monika Kruse, Gayle San, Luke Slater és hasonló nagyágyúk játszanak Jesco bulijain, aki az ottani hangulatból ad egy kis ízelítőt december 31-én, Budapesten.

Duncan Forbes, azaz DJ SPOOKY (UK) 1992-ben kezdte karrierjét, első fellépése rögtön egy Renaissance buli volt, aztán következett a dán Roskilde fesztivál, majd egy rövid turné Aphex Twinnel és az Autechre-vel. Ezt követően az Orbital, Underworld, Aphex Twin és a Drum Club oldalán vett részt a Midi Circus turnéban. Döbbenetes karrier, mely Sasha stúdiójába vezetett: régi barátjával és szerző-társával, Charlie May-jel együtt segítette a progresszív világ koronázatlan királyának munkáját; miközben saját szerzeményeiket is megjelentették a Global Undergroundnál.

DJ Spooky ezzel párhuzamosan Laurent Webbel is kooperált, akivel 2001-ben Animated név alatt írták azt a Tempting Fate című dalt, melyről maga Pete Tong is elismerően nyilatkozott az egyik legnépszerűbb angol rádió-showban. Nem sokkal később elkészült az Animated első single lemeze, a Wired, mely Laurent Garnier-től Carl Coxon át Lee Burridge-ig a legnevesebb progresszív dj-producerek helyeslését váltotta ki.

Duncan Forbes-t ezek a sikerek a világ legjobb klubjaiba vezették, játszott például a The End-ben vagy a mára legendássá vált Hacienda-ban. Idén szilveszterkor a parádés Bónusz fesztiválon hozza mozgásba a törtek, a house, az acid house és dark progresszív mixétől beinduló közönséget.

Spooky mellett RICH KEEN (UK) képviseli még a GLOBAL UNDERGROUND elit köreit ezen a nagyszerű éjszakán, ahol fellép a Plastic Fantastic kiadót népszerűsítő londoni OLIVER MACGREGOR is. Oliver 1993óta fejlődött a progresszív és a tribal house nemzetközi mesterévé, aki rendre egy csipetnyi funkkal, illetve deep dark hangzással bolondítja szettjeit. Pályája során játszott már Ministry Of Sound bulin, John Digweed ’Bedrock’ estéin, Steve Lawler ’Deep South’ partijain a londoni Home-ban, Seb Fountain ’Type’ rendezvényein, és szerepelt Digweed ’Kiss FM’ rádiós show-jában is. Menace néven pedig mint producer ismert, akit Digweed, Tenaglia és Lawler egyaránt támogat.

Jegyek elővételben 4990 Ft-ért kaphatóak a Nyugati téren december 11-től éjjel-nappal, valamint a Ticket Express irodáiban és a nagyobb jegyirodákban. Szilveszter napján 5990 Ft-ért váltható jegy a rendezvény helyszínén.

Jegyrendelés: szilveszter@sziget.hu, 20 321 2000


Kapcsolódó linkek:

www.sziget.hu

2002. december 17.



Click to Visit

HÍRDETÉSEK



FÓRUMOK

Trance
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster