Mayday - Jelszó: Európa

Európa leghíresebb elektronikus zenei bulija, a Mayday immár másodszor látogat Budapestre. A 16 óra pörgést ígérő techno-fiesta március 29-én, a Hungexpo területén várja a stílus rajongóit. Az európai viszonylatban is csúcsminőségű hang- és fénytechnikát felvonultató rendezvény több mint két tucat nemzetközi sztárt és a hazai elektronikus zenei élvonal előadóit sorakoztatja fel.

Március utolsó szombatján este hattól másnap reggel tízig újra élvezheti a közönség a tavaly nagy sikerrel debütált Mayday-t, a kontinens legismertebb elektronikus zenei buliját. Az anno a DT64 rádióadó megmentésére ’92-ben Berlinben szervezett jótékonysági rendezvény később Németország több városába is eljutott, majd Lengyelországot és Oroszországot követően tavaly érkezett hazánkba, amikor több mint hatezer rajongó pörögte át a műfaj nagyjai által celebrált bulit. A rendezvény évek óta a legjobb Dj-ket, a legjelentősebb live act-eket mutatja be, s a neves előadó-dömping mellett a legjobb zenei hangzás és a legmodernebb látványtechnikák felvonultatása teszi elismertté és kedveltté.

A magyar Mayday-en pörgő közönség hallhatja először a 2003-as Mayday Himnuszt. A tavalyi nagy sikerű Culture Flash után idén - a dortmundi partit is megelőzve - hazánkban debütál a Troopa of Tomorrow.

Március 11-től non-stop működik a budapesti Nyugati téren a Mayday Meeting Point, ahol a rendezvény belépőjegye mellé Mayday relikviákat is vásárolhatnak rajongók.

Minden egyes Mayday a zenei különlegességeken túl évről évre más-más kultúrpolitikai üzenetet is hordoz. Az idei hazai rendezvény szervezői, két héttel az EU csatlakozásról szóló népszavazás előtt, a „password: Europe” alcímmel tesznek hitet amellett, hogy a csatlakozással az országok közötti zenei hidak is kiszélesednek.

A Hungexpo területén négy terem várja majd a Mayday bulizóit, mindegyik más-más elektronikus zenei stílust kínálva, így a klasszikus techno és egyéb irányzatai, illetve a trance is szerelmesei élvezhetik kedvelt zenéjüket. A Mayday valamennyi termében a dj-k, live act-ek és vj-k nemzetközi és hazai élvonalát kínálják a szervezők. A több mint félszáz sztárfellépő között Westbamot, Chris Liebinget, Tauchert és Moguai-t Németországból ünnepelheti majd a közönség, de itt lesz a japán Takkyu Ishino, és a belga Marco Bailey is. Természetesen a hazai szcéna jelesei: Budai, Chriss, Newl, Kühl és további hazai előadók is biztosítékot jelentenek a második hazai Mayday sikeréhez.

VÉGÁLLOMÁS: MAYDAY Budapest

A buli napján, március 29-én 17 órától másnap reggel 10 óráig a Nyugati téri Mayday Meeting Point-tól MAYDAY partibuszokkal, valamint a rendezvény hivatalos szállítójával az Est Taxi-val is eljuthatnak a vendégek a Budapesti Vásárközpontba.

A partibuszok folyamatosan közlekednek majd a két végállomás (a Nyugati tér és a Hungexpo III. kapuja) között, így az oda- vagy visszajutás problémájának megoldásán túl megfelelő ráhangoló/levezető gyakorlatnak is tekinthető a dolog. A viteldíj is baráti: kevesebb, mint két buszjegy ára: 200 HUF.

Online jegyvásárlás: http://www.mayday.hu/jegyrendeles.php

Jegyárak:

elővételben: 5.490.-

Helyszínen: 6.490.-

2003. március 20.



Click to Visit

HÍRDETÉSEK



FÓRUMOK

Trance
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster