JUNGLE WAR - Metalheadz03 World Tour

GOLDIE – PHOTEK –MC RAGE 2003. 05. 31. Szombat 2200-0600 Petőfi Csarnok

Az elmúlt években a modern elektronikus zenék egyetlen alirányzata sem mondhatott olyan népszerűség-növekedést magáénak, mint a drum & bass. A rendezvényeket – a néha alig-alig észrevehető minimálpromóció ellenére – ma már ezrek látogatják. Az elektronikus zenéket kedvelők legújabb generációja már nem a house, a techno vagy a trance, hanem jól láthatóan a drum & bass mellett teszi le voksát.

A mára globálissá terebélyesedett irányzat születését Goldie-nak, az aranyfogú, karizmatikus figurának köszönheti. Két szerzői albuma, a Universal-nál megjelent Timeless, illetve a Saturnz Return, valamint a Sony Musicnál kiadott dupla mixlemeze és a tavalyi mixalbum, a goldie.co.uk több millió példányban fogyott.

Goldie azonban sokkal több, mint zenész és lemezlovas, a szélesebb értelemben vett nagyközönség a filmvászonról is ismerheti őt. A hazai mozikban szintén bemutatott, illetve az HBO-n sugárzott Mindenki a napra törben David Bowie oldalán Terryt, a pszichopata gengsztert, a Blöffben pedig Lincolnt alakította. A filmipar – felfedezve az extrém külsőt – osztotta rá a soros James Bond mozi, a The World is Not Enough egyik negatív hősének szerepét.

Külön büszkeséggel tölti el a szervezőket, hogy a jungle-világsztár elfogadta meghívásukat a már a határainkon túl is jegyzett parti-sorozatra, és a világkörüli turné magyar állomásaként, Photek és MC Rage társaságában lép a hazai közönség elé május 31-én.

Az eseménynek extra aktualitást ad Goldie vadonatúj kiadói válogatása, a No Smoke without Fire egyidejű megjelenése, így a rendezvény e lemez bemutatója lesz.

A hazai elektronikus zenei szcéna számára rendkívüli fontossággal bíró eseményt csúcsminőségű, 40 000 Watt teljesítményű JBL! HLA berendezéssel fogják hangosítani. (A high tech HLA széria az egyetlen víz-, por- és ütésálló rendszer, mely maradéktalanul megfelel az Amerikai Katonai Szabványnak – ezzel a technikával hangosítják a mindenkori amerikai elnök szabadtéri beszédeit is). A Magyarországon egyedülálló hangrendszer installálását illetve működtetését a cég hivatalos képviseletének professzionális szakembergárdája biztosítja.

Az eseményhez a Metalheadz kiadó Angliából szállít speciális dekorációt Budapestre.

A hagyományos, intelligens lámpák használatán túl különleges, a helyszínen kevert videoprogram egészíti ki a rendezvény látványtechnikáját. Több kisméretű kamerát helyezünk el a DJ pulton, speciálisan széles látószögű optikákkal (kontaktlencsékből gyártott optikák) stb. A tömegben „wireless” (drótnélküli) videojel átvitellel egy „táncos lányra” kamerát szerelünk, továbbá az MC-re is kézi „wireless” (drótnélküli) kamerát irányítunk. Az így kapott videojeleket egy audioszekvenszer mintájára épített videoszekvenszerbe is csatlakoztatjuk, amivel bpm alapú ütemvezérlést érünk el. (Folyamatosan mintát veszünk az audió jelből, MIDI–vé alakítjuk, és ezzel a jellel vezéreljük a videó-keverőt.) A videó-jeleket két PC videó-grafikájával (3DFX, 3D, 2D) és videó-bejátszásokkal (MPG2) ütemre keverjük. A végeredmény a nagy vetítővásznon látható. (Projektor: 5500 ANSI lumenes, vászon: 3m*4m.)

2003. május 12.



Click to Visit

HÍRDETÉSEK



FÓRUMOK

Trance
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster