BeatRoot Elektronikus Világzenei Fesztivál

Július 11-12. (péntek-szombat) 21:00 A38 Hajó

Július 11. péntek

Besh o droM (H)

Immár a magyar világzene egyik legkarakteresebb csapata, trash-balkáni lakodalmas talpalávaló, virtuóz zenei megoldásokkal. Megjárták már Tolnát-Baranyát, az egyik legtöbbet koncertező zenekar.

Companyia Eléctrica Dharma (E)

Az öttagú katalán népzenét megmunkáló energikus csapat szinte az indulók lendületével adja elő sodró zenéjét. A legkülönbözőbb fúvós hangszerekkel idézik meg a katalán ősök muzsikáját, a zene "anyagába" szőve az univerzum lüktetését is. A zenekart 1974-ben alapították a Fortuny testvérek, Esteve, Joan és Josep. Az együttes az elmúlt huszonöt év alatt Spanyolország legnevesebb etno-electro formációja lett. Eddig összesen tizenhét lemezt adtak ki.

Oi Va Voi (GB)

Az Oi Va Voi egy hattagú londoni zenekar, mely debütáló albumával bevéste az angol klezmer zenét a világzene élvonalába. Ha valakinek rögtön kategorizálni támadna kedve és azonnal hallja is a keservesen síró, oly jellegzetes klezmer hegedűszót, várjon még egy kicsit! Nem lesz túl egyszerű dolga. Ez ugyanis garage és drum and bass felhangokkal megtűzdelt, kelet-európai népzenei melódiákkal és roma inspirációkkal vegyes tánczene.

Palotai (H) Sokunk kedvenc DJ-ke az esthez passzentos szettet pörget.

A belépőjegy ára: 1500 Ft

Július 12. szombat

Transformation (BG)

A Transformation zenéjében jó ízléssel harmonizálja a modern városi hangzást, balkáni, jazz-es és jungle elemekkel. Énekesnőjük Sznyezska Boriszova erőteljes, jellegzetes bolgár népi éneklési technikával gazdagítja az amúgy is színes, telített hangzást.

Balkan Fanatik (H)

A Barbaro nevű folk-rock zenekarból már ismerhetjük Jorgoszt, aki most sem szakadva el a különböző kelet európai népzenei hagyományoktól, érdekes "vizekre evez" jelenlegi zenekarával. Merész és izgalmas kísérletében a hip-hop fenségvizeire is elmerészkedik, nem veszítve el mégsem az összetartó zenei kereteket.

DJ Kokalo (Rádió C) Kokalo a Rádió C zenei szerkesztője. Nagy ismerője a táncolnivaló világzenéknek.

A belépőjegy ára: 800 Ft

A38 Hajó a Petőfi híd budai hídfőjénél, nyitva minden nap délelőtt 11-től hajnali 4-ig. Koncertterem, bárok, étterem három szinten.


Kapcsolódó linkek:

www.a38.hu

2003. július 7.



Click to Visit

HÍRDETÉSEK



FÓRUMOK

Trance
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster