Ősztől újra EuroConnections

Ez év őszén folytatódik az évek óta sikeres – havonta látható - koncertsorozat, az EuroConnections. A francia zenei életet bemutató széria eddig nem kisebb neveket vonultatott fel, mint – többek között - a Fun-Da-Mental, az UHT, Peter Phonix, a VolvoTraxx. Az aktuális francia muzsika bemutatkozásán túl hazai zenekarok, előadók is színesítik a programot. 2003. szeptember 20. 20 órakor a Trafóban a Colorstar (H) és az Aďwa (F) lép fel, az estét marka zárja.

A ColorStar 1996-ban adta első koncertjét, amelyhez az új technikai eszközök felfedezése (midi és sequencer programok) és az akkoriban népszerűsödő budapesti acid-rock hullám zenekarai (Másfél, Korai Öröm) jelentették a legfőbb inspirációt. Maga a ColorStar név többrétegű jelentéssel bír; egyrészt utal az alkotóknak a televízióhoz, mint véleményformáló és tudatmódosító eszközhöz való hozzáállására – a Color Star egy (azóta már betiltott) magyar gyártmányú készülék fantázianeve, mely a meghitt családi mozi közben nemritkán egyszerűen felrobbant. Másrészt kifejezi a CS azon szándékát, hogy zenéjükkel ideális kíséretet biztosítsanak az emberiség által „élet”-ként definiált globális mozihoz („…XPLODE YOUR TV ’N’ MAKE YOUR OWN MOVIE…”).

A tavalyi év alatt bekövetkezett személyi változások, basszusgitáros csere illetve egy új hangszer, a sampler megjelenése révén a ColorStar zenéje még intenzívebbé vált. A Sziget Fesztiválon a Zion Train előtt adott masszív koncertjük pedig azt példázta, hogy most az együttes igazán ereje teljében van.

Aďwa (fr)

Egy újabb együttes a népeket és zenéket magába olvasztó francia kozmopoliszból.

A csapatot iraki bevándorlók gyermekei hozták létre 1998-ban, zenéjükben a tradicionális iraki népzene, az arab rap, a hip-hop, a funk, a reggae jegyei lelhetőek fel. Mindezeket az elemeket -párizsiak lévén - pedig szinte elengedhetetlenül a jungle és dub tégelyében forralja az együttes egy sokkoló produkcióvá. A zenekar első lemezét idén jelentette meg, de koncertjeik perzselő varázsa miatt már tavaly is nagy kedvenceivé váltak a francia kluboknak.

marka

A tört ritmusok és a jazz keveredéseit örömmel hallgatóknak minden bizonnyal felesleges bemutatni a jazztaminute brigád egyik rezidensét, aki a koncertek utáni „ereszdelahajamat” tánchullámot vezeti.

2003. szeptember 16.



Click to Visit

HÍRDETÉSEK



FÓRUMOK

Trance
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster