2004.02.14. HYPERSPACE

1996-2004: a Deadcode Production Hyperspace-projektjének nyolcadik évadját jelző, idei első rendezvényéhez nem mindennapi line up dukál, a THE ADVENT (P) mindig megújulva előremutató live act produkciója és a Magyarországon most először fellépő MISS KITTIN (F) élő vokálokkal fűszerezett techno-szettje teszi kiemelkedővé a február 14-i dátumot.

Cisco Ferreira, akiért ma THE ADVENT néven rajong a világ műértő techno-közössége, Madeira szigetén született, ám Londonban nőtt fel. Hangmérnökként kapta el a 80as évek végét jellemző acid-láz, no és az oly sokakat inspiráló Summer of Love fesztivál. A friss lendület hevében ki is adta azonnal első lemezét, a 88as Cisco Ferreira EP-t, majd a ma már klasszikusként emlegetett Space Opera / The Project-et, amit viszont hoszas szünet követett. Cisco egészen 94ig ’hallgatott’, amikor is megismerkedett Colin McBean-nel, akivel anno együtt alapították meg a The Advent formációt. 12 EP és három, a techno-történelemben mérföldkőnek számító album jelezte kettejük kooperációját. 99ben – a jó kapcsolat megtartása mellett – eltérő művészeti elképzelések okán vált szét a duó, és a The Advent azóta egyet jelent Cisco Ferreira szédületes techno-álmainak életre keltésével: producerként és live act előadóként egyaránt végigsöpört a kihívásokon, s a világ egyik elsőszámú technoművészévé vált. Saját kiadója, az underground techno tiszteletére alapított Kombination Reserach égisze alatt 98ban elindított EP sorozatának darabjai ma is az elektro, a techno, a house és funk legjellegzetesebb elemeit összegyúrva szólalnak meg a legkomolyabb bulik lemezjátszóin. Emellett Cisco a vezető kiadók talán legkeresettebb producere, zseniális munkáinak állomásait oly labelek jelzik, mint az Electrix, az Internal, az FFRR, a Tresor, a Gigolo, a Superstition, a NovaMute, a Kanzleramt, a Code Red, a Synewave, a Potential, az Intelligence.. s még hosszan folytathatnánk. Nem véletlenül lehet nagy büszkeség a magyar techno-érában, hogy e fenomenális művész remixeit nemrégiben a Deadcode Records gondozhatta! Nem mellesleg a soron következő, HYPERSPACE 07 CD anyagát – mely a Freee magazin februári számának ingyenes mellékleteként jelenik meg - szintén Cisco Ferreira állította össze, 6 saját szerzeményből és egy Planetary Assault System-remixből.

S hogy miért harapnak zenéjére a földgolyó techno-életét alakító nagykutyák, s miért okoz totális őrületet egy-egy The Advent live act a planéta bármely szegletében? Mert elementáris erőket megmozgató, táncparkettre teremtett, végletekig izgalmas, hihetetlenül gyors ritmusváltásokban gazdag, meglepően intelligens techno-opuszai bárkit magukba olvasztanak. The Advent live: gyönyörteli k.o. a legedzettebb techno-harcosok számára is – 2004.02.14-én Hyperspace-en indul a következő menet.

Ám Cisco Ferreira önmagában is esszenciális élvezetnek számító fellépése mellett a Deadcode még egy fantasztikus meglepetést tartogat a februári parti közönségének: a hazánkban most először játszó MISS KITTIN (F) ugyancsak feladja majd a leckét még a rutinos Hyperspace-látogatóknak is! Caroline Herve alapjában véve sem egyszerű személyiség; extrovertált, határozott, szenvedélyes lényét és az ebből születő, detroiti alapokra épülő, ugyanakkor német electroclash-ben kiteljesedő, minden tekintetben sajátos zenéjét pedig csak tovább erősítették azok, akikkel az elmúlt években együtt dolgozott. A parádés kooperációkból például a Felix da Housecat-tel készített Madame Hollywood és a Silver screen; a Steve Bug-gal jegyzett Painkiller; Justin Berkovival a Serious about having fun (egyben Kittin mottója); a Detroit Grand Pubash-nek felénekelt Funk Y’All-After school special; no és a Sven Väth-szel újraálmodott klasszikus, a Je t’aime moi non plus. Valamennyi producerpartner beleszeretett Miss Kittin furcsán átható hangjába. Nem csoda, hisz Caroline elsősorban a Miss Kittin & The Hacker live act-tel vált ismertté: Hacker nyúzza az elektronikus eszközöket, miközben Kittin felváltva dj-zik és énekel. DJ Hell is így figyelt fel anno a duóra, ők pedig rögtön meglepték a Gigolo Records mindenható atyját a Frank Sinatra slágerrel. Kittin azóta Gigolo-dáma lett, akinek önálló dj-karrierje vidám üstökösként ível a egyre feljebb. A francia Alpokban fekvő kisváros, Grenoble szülötte ma Berlinben él és Európa tán legnépszerűbb dj-hölgye, aki az öreg kontinensen túl Brazíliában és Ausztráliában is népes rajongótáborral rendelkezik. Mielőtt felmerülne a gyanú, hogy netán csak érdekes hangjának köszönheti a sikert, nem árt ha tudjuk, zenéit a legkülönlegesebb labelek, például a Gigolo, a Disco B, a Cocoon, a NovaMute, és a BPitch Control gondozzák. Saját kiadóját 2003ban alapította ’Nobody’s business’ néven. Ami pedig megfoghatatlan stílusát illeti, Miss Kittin úgy vallja, mindent játszik, ami csak szórakoztató lehet: minimalista és klasszikus techno-lemezek éppúgy elférnek táskájában, mint a kísérleti techno vagy épp az elektro mintapéldányai.

Az efféle szórakoz(tat)ást persze Caroline meglehetősen komolyan veszi, ékes példaként szolgál majd erre a február 14-i Hyperspace, ahol a techno-arénában The Advent és Miss Kittin mellett jól bevált recept szerint a Deadcode DJk, HOT X, IGOR DO’URDEN, JAY CORTEZ; valamint bónusz meglepetésként a 2004. január elseje óta a Deadcode booking-irodával szerződésben álló felfedezett, COYOTE pakolja majd az észvesztőbbnél észvesztőbb lemezeket.

Az idei első Hyperspace kistermében a hagyományoknak megfelelve ismét progresszív trance-house korongok pörögnek majd a lemezjátszókon, mégpedig a MONKZ (G.U.L.U., Supacurtis, Shootie) , PÖLI és JUNKIE prezentálásában.

***

2004.02.14. HYPERSPACE (Complex, Szentendre, Rózsa u.8.)

live: The Advent (UK)

DJ-k: Miss Kittin (F), Hot X, Igor Do'Urden, Jay Cortez, Coyote

2nd floor : Monkz, Pöli, Junkie

Start: 22.00, end: 07.00

Kapunyitás: 21.00!!! – a Deadcode a ruhatár gördülékeny üzemelése miatt javasolja a korai érkezést!!

info@deadcode.hu www.deadcode.hu

Belépő: kedvezményes jegyár 4000 HUF, elővételi jegyár 4500 HUF, helyszínen 4900 HUF

FIGYELEM!! A kedvezményesen 4.000 forintért kapható jegyek megrendelése kizárólag január harmincadikáig, illetve a 300darabos készlet erejéig érvényes!

Jegyrendelés: 06 209 467 619, info@deadcode.hu

2004. január 22.



Click to Visit

HÍRDETÉSEK



FÓRUMOK

Trance
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster