PERFECTO PRESENTS: PAUL OAKENFOLD – 2004.04.16., Complex

Világvezető kiadót igazgat, nevét bárki olvashatja a Guiness Rekordok könyvében (99ben került be, mint a legjobban kereső dj), kasszasikerként jegyzett filmekhez ír zenét (Kardhal, Austin Powers-Goldmember), immár 11éve nem mozdul a DJ Mag által legjobbaknak kikiáltott lemezlovasok élbolyából, és mellesleg több mint húsz éve koptatja a lemezjátszókat.

Ő Paul Oakenfold, akit szerényen olykor 'Lord Of The Trance' címen illetnek, tegyük hozzá, okkal.

A trance-mester a hetvenes évek végén korhű soul-lal és funky-val nyomult Londonban, majd jött a house, a trance, annak is a progresszívebb, utazósabb fajtája. Felesleges lenne sorolni a karrier mérföldköveit, és igazából nem is tudnánk megmondani, hol volt a nagy áttörés: Oaky pályafutása igazából úgy haladt élesen előre, mint kés a vajban. 90ben megalapította a Perfectot, mely label azóta a legnívósabb proggie-lemezek védjegye lett. Érdekes megjegyezni, hogy a Perfecto nem csak az elektronikus szcéna törekvő producereivel és dj-ivel ápol jó viszonyt: a kiadón keresztül Oakenfold oly irányadó formációkkal dolgozhatott együtt, mint a Cure, az INXS, a Massiv Attack, a New Order vagy épp a U2 – őket egyébként még turné-djként is elkísérte a Zooropa alkalmával. Egyszóval Paul Oakenfold zenei tapasztalatát szinte szuperlatívuszokban mérhetjük. Sokoldalúsága a világ valamennyi trancerét elkápráztatta, mint ahogy kollégái is csodálattal adóznak e rendkívüli munkásság előtt. Tehetségét, tudását számtalan mixlemez, és furcsa módon mindössze egy szerzői album tanúsítja ugyan, ám ez utóbbi oly koncentrált áttekintést ad Paul világából, ami mások esetében több album elkövetésekor sem áll össze ennyire. A hihetetlen tánczenei változatosságot felvonultató Bunkka készítésekor ugyanis sztárok hada állt Oakenfold mellé, a közreműködök neve közt például Tricky és Ice Cube is szerepel.

Mondhatnánk azt is, Oakenfold maga az elektronikus eklektika, de hogy ez valóban így van-e, arról győződjön meg mindenki a saját fülével: a trance lordja április 16-án a szentendrei Complexben bűvöli a lemezeket.

A ’maestro’ mellett a stílus hazánk béli lovagjai is azon lesznek, hogy transzba ejtsék rajongóikat: az arénában Kühl, valamint a Monkz trió Shane 54-el kiegészült extraspéci formációja lép fel az ominózus szombat éjjelen. Persze nem marad üresen a kisterem sem, itt Pöli, Moonline és Dave van N gondoskodik róla, hogy akit erre vitt a lába, az véletlenül se menjen messzebb reggelig.


2004.04.16. Complex Rendezvényközpont - Szentendre - Rózsa u. 8.

PERFECTO presents: PAUL OAKENFOLD (UK)

KÜHL MONKZ feat. SHANE 54

2nd floor: PÖLI MOONLINE DAVE VAN N

start: 22:00

elővétel: 4500 HUF belépő: 5500 HUF

info & jegyrendelés: 06 209 367 719

www.plasticfantastic.hu/oakenfold

2004. március 22.



Click to Visit

HÍRDETÉSEK



FÓRUMOK

Trance
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster