HYPERSPACE SPECIAL 2004

Complex-béli pályafutásának utolsó állomásához érkezik 2004. július 24-én a HYPERSPACE. A legendás Patex és a Patex2 után újabb sokat megélt bázistól búcsúzik a szervező Deadcode Production, hogy októbertől egy még ismeretlen, új helyszínen folytassa útját Magyarország legnagyobb technoparty-sorozata.
Az idei év különleges nyári Hyperspace-e tehát duplán robban: egyrészt, mint az évente csak egyszer megrendezett ’Special’-party; másrészt, mint monumentális Complex-záró, melynek célja, hogy túlszárnyaljon minden egyes szentendrei Hyperspace-élményt!


Hogy a magasra rakott mércét megdönthesse, a Deadcode Production DAVE CLARKE (UK) személyében a globális techno-történelem ínyenc mesterét, valamint T. RAUMSCHMIERE (D – live!!) meghívásával a forradalmian új techno-punk különc hírvivőjét nyerte meg az extravagánsnak ígérkező bulihoz.

Páratlan éjszaka lesz ez a maga nemében, hiszen más-más formában ugyan, de mindkét művész személyes kihívásként éli meg fellépéseinek sikerét, melynek érdekében egyikük sem rest mentálisan és fizikálisan egyaránt padlóra küldeni a tisztelt publikumot.

A több mint tizenöt évnyi tapasztalattal játszó, sötét szemléletű DAVE CLARKE amúgy is elég súlyos jelenség egy partira nézve, hát még ha hozzátesszük, hogy jelenleg ördögi küldöttként szedi áldozatait világszerte…! Legutóbbi albumának címe ugyanis nem más, mint Devil’s Advocate (Ördög ügyvédje), melynek turnéjával a szerző borsot törni kíván a róla előítéleteket alkotó okosok orra alá:

"Annyira elegem volt abból, hogy az emberek folyamatosan lemásolják a Red kiadványaimat (Clarke ’Red 1 –2 –3 EP-i a techno alakulásának meghatározó darabjai), hogy azt gondoltam, lemásolom magam is, még egyszer utoljára. Átjött DJ Rush, adott 2 órányi vokál anyagot, amit megvágtam, és egyetlen trackbe tömörítettem."

Így készült el például a Red-alapra a fantasztikus ’Way of Life’, amit az elmúlt hónapok során lejátszva Clarke nemegyszer odavágott a tudatlanoknak. Merthogy a mesteri Dave zenéje, illetve szettjeinek esszenciája korántsem puszta átlag-techno. Sokkal inkább rosszfiús, sötét szemléletű attitűddel előadott, narkotikus basszussal romboló, szennyes ’ghetto-booty’ elektro-val és kemény hip-hoppal átitatott technomjúzik - mindez némi post-punk érzéssel megspékelve. ’Lerúgod tőle a cipődet.’ – állítja Clarke, s ha egy-egy pillanatra felidézzük a nevéhez fűződő korábbi techno-opuszokat és remixeket, akkor tudhatjuk, így lesz. Hiszen a sötét ruhákat és gyors autókat kedvelő ördögi művész nem ’csupán’ az Underworld – King of Snake, a Laurent Garnier – Greed, a Depeshe Mode – Dream On, a Green Velvet - Lalaland, vagy a Fisherspooner – Emerge híres remixereként nyerő; és nem is csak a jó nevű kiadók (Disko B, Studio K7, Mute, Music Man, F Comm, Gigolo) gondolnak rá elégedetten. Dave Clarke stúdión kívül, élőben és dj-ként is verhetetlen.

Megtapasztalhatja szemtől szemben bárki, aki oda áll e megismételhetetlen kihívás elé július 24-én a Complex arénájában, ahol az izgalmat a punk-underground hagyományokat követő T.RAUMSCHMIERE produkciója is fokozza. A minden idők utolsó Complex-Hyperspace-én live act-tel fellépő különc vendég vakmerően tomboló ritmusai közben lesz mutáns tech-disco, elektro-punk, high-speed támadás, csoszogós techno, funky micro-house, masszív groove-alapok, kőkemény metál felütések és síró hegedűszólamok. Vagyis Marco Haas tartja magát ahhoz, amit T.Raumschmiere-ként szlogenül választott még 1997-ben, Shitkatapult nevű kiadójának megalapításakor: ’special music for special people’ – különleges zene különleges embereknek. A specialitás pedig Marco punk-őrületében gyökerezik. Az anno Sex Pistolsra esküdő, ma már techno-közegben mozgó és alkotó T. Raumschmiere a változások ellenére – vagy épp azok miatt – megmaradt egyszemélyes elektro-punk mozgalomnak. Legalábbis így jellemzi őt a ’Radio Blackout’ albumot gondozó híres NovaMute. Ő maga az ellenállás, a beskatulyázhatatlan anti-sztár, a sziporkázóan őrült zseni, kinek keze alól live act-jei során oly félelmetes élvezettel állnak össze különleges egésszé az egyébként egymástól távol álló elektro-, rock-, hip-hop-, metál- vagy épp tech-hangok, hogy az ember szinte megrémül: hová visz a ’monstertruckdriver’? A kérdésen T.Raumschmiere minden bizonnyal elvigyorodna és rátenne egy lapáttal. Megteheti, hiszen ő az, kinek a ’The great rock ’n’ roll swindle’ szerzeménye tán még az ihletadó Sex Pistols bólogatását is kivívná, és kinek húzós zenéje előtt a Michael Meyer Kompaktján át, Ellen Allien Bpitch Controll-ján keresztül a Novamute-ig nem egy label fejet hajtott. A rajongókról nem beszélve… Tömegek tudják, amit július 24-én a bevállalós magyar közönség is érezni fog: a ’U make me sick, I make MuSick’, a ’Monstertruckdriver’ és a Miss Kittin vokállal fűszerezett ’The game is not over’ elkövetőjének piszkosul brutál elektro-punk-techno live-ja alatt kő kövön nem marad!

Dave Clarke és T. Raumschmiere játéka mindemellett a Deadcode-DJk produkciójára is hatással lehet, akik ráadásul tudják, miféle felfokozott organikus élményt vár tőlük a rajongók tábora egy-egy ’Hyperspace Special’ alkalmával, főleg ha ez az éjszaka momentán az utolsó a Complexben, ahol az elmúlt három évben megannyi feledhetetlen techno-varázs ejtette rabul őket. A feladat adott: HOT X, IGOR DO’URDEN, JAY CORTEZ, missziója 2004. július 24-én nem egyszerűen az, hogy az eddigi Complex-esteket megkoronázva buliztassák át ezt az utolsó szentendrei bulit az arénában; hanem hogy oly maradandót nyújtsanak, ami legalább októberig zsong a fejekben. De ugyanez a küldetés hajtja majd a ’2nd room’-ban játszó, még friss Deadcode-lemezlovasnak számító COYOTE-ot, az újdonságokból mindig naprakész JUNKIE-t, és a májusban történt spontán kistermes beugrásának fergeteges sikerétől felbuzdult IGOR DO’URDEN-t, aki a többiekkel együtt fincsi minimal-tech és minimal-house lemezekkel tartja mozgásban a jóravaló népeket hazamenetelig.

S mire a buli varázsa halványuló emlékké válik, már jöhet mindenki új hangokért, immár egy új bázisra...

2004. június 23.



Click to Visit

HÍRDETÉSEK



FÓRUMOK

Trance
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster