Viva Eeelektro bemutatja: special guest from Italy - Mauro Picotto (2004. július 10.)



Mauro Picotto (I)

Mauro Picotto korunk zenei polihisztora, számtalan zenei stílusba belekóstolt már pályafutása során, és sikert sikerre halmozott. Saját szerzeményei és remixei – Josh Winktől a U2ig - viharos elismerésben részesültek a nyugati féltekén.

Mauro 2002-es The Others című dance-albumát a mai napig meghatározó mérföldkőnek tekintik a populáris elektronikus tánczene történetében. Saját szerzői produktuma mellett (pl. The Double Album) számtalan mixlemezzel is megörvendeztette rajongóit; a 2002-es év viszont más szempontból is kiemelkedő volt az olasz DJ/ producer életében: egyre szaporodó fellépései miatt elhagyta akkori kiadóját, és új projektbe fogott. Gyökeresen megváltozott zenei orientációja a tech house-t kezdte előnyben részesíteni, mégha Mauro nem egészen is ért egyet ezzel:

"Én nem techno DJ vagyok, sem trance, sem house DJ, én csak egyszerűen DJ vagyok, olyan zenét játszom, ami tetszik nekem és amiről úgy gondolom, megváltoztatja egy klub atmoszféráját. Bárcsak az emberek nyitottabbak lennének, hiszen végülis csak két fajta zene létezik ... jó vagy rossz!"

Picotto turné-naptára olyannyira telített, hogy lassacskán több időt tölt a levegőben, mint a legtöbb pilóta. Az olasz DJ/producer ezzel együtt meglehetősen válogatós, kijelentette ugyanis, hogy csak a világ legjobb klubjaiban vállal fellépést. Már csak ezért is kuriózum a 2004. július 10-i Palace Dance Club béli szereplése, ahol Miami, Los Angeles, New York, Chicago, Montreal, Amsterdam, Tokio, London, Glasgow és Dublin után nekünk is megmutatja, mivel érdemelte ki, hogy a világ 100 legjobb DJ-jének kiválasztásakor az előkelő 8. helyet érte el a neves angliai DJ Mag szavazásán.



Fontosabb dátumok:

1985 Első fellépése egy klubban

1988 Az olasz DMC döntőse

1991 Az első produceri munka, a We Gonna Get megjelenése R.A.F. álnév alatt

1995 A BXR kiadó megszületése

1996 5 hétig első Olaszországban a Bakerloo Symhony

1998 Megjelenik a legendás single, a Lizard, már Mauro Picotto neve alatt

2000 Kijön a The Double Album, első saját szerzői albuma

2001 Megjelenik a Komodo, amelyből világszerte több millió fogyott. Németországban aranylemezt kap érte

2002 Második szerzői album, a The Others megjelenése.

2003 Útjára indul a Meganite elnevezésű projekt.

2004 Két house label, az Alchemy és a Tao Tek megalapítása.

2004. július 5.



Click to Visit

HÍRDETÉSEK



FÓRUMOK

Trance
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster