Roxy & True Sounds presents: Timo Maas - Palace Dance Club (2004.08.07.)

Digital City, Kinetic A.T.O.M., Orinoko, Mad Dogs – ezen álnevek mögött ugyanazon ember bújik meg. Timo Maas karrierje nem ma kezdődött, és nem is ma ér véget! Szerencsére...


Digital City, Kinetic A.T.O.M., Orinoko, Mad Dogs – ezen álnevek mögött ugyanazon ember bújik meg. Timo Maas karrierje nem ma kezdődött, és nem is ma ér véget! Szerencsére...

Timo az akkor még Nyugat-Németországhoz tartozó Kofedenportban született, elmondása szerint zeneileg bátyja volt rá nagy hatással. Pink Floydot hallgatott és szívesen megtanult volna dobolni, de édesanyja nem engedte. Mindig is szeretett volna profin játszani valamilyen hangszeren, de végül túl lustának bizonyult ehhez - bár véleménye szerint a lemezjátszó is hangszer.

A ’80as évek zenei kultúrájában nőtt fel, tíz évesen már lemezeket gyűjtött, és mire 13 lett, nyűtte is azokat. Igaz, akkor még csak házibulikon, baráti körben. Három évvel később elkezdett mi-kazettákat készíteni barátainak és a promotereknek.

A ’80as évek végére már jó nevű DJ-nek számított Németországban. 2500-3000 embernek játszott minden pénteken és szombaton a techno bűvöletében. Sajátos konfliktusba is került emiatt több klubtulajjal, hiszen ők a kommerszebb, ám jól bevált zenei műfajokat részesítették előnyben. Emiatt egy kis időre felhagyott a zenéléssel, de amikor néhány hónap múlva egy underground techno bulira kapott meghívást, újra fellobbant lelkében a láng. Képes volt több száz km-t is vezetni egy négyórás szettért, imádott játszani. Ekkoriban kezdődött barátsága Gary D.-vel, akivel a hamburgi Tunnel Club rezidens DJ-i lettek 1994-1996 között, valamint kiadták közös produkciójukat, a Die Herdplatte - t. Timo ennek a lemeznek köszönhette első svájci és angliai meghívásait.

Ettől kezdve beindult a gőzhenger és megjelent az underground körökben hatalmas sikert arató Kinetic A.T.O.M. Borg Destroyer. A stúdiómunkálatok alatt lehetősége adódott elsajátítani szinte mindent a zenei anyagok felvételéről és terjesztéséről. A következő maxi az 1997-es Mama Konda, ami minden top DJ táskájában ott lapult. Ez volt az első olyan kislemez, ami slágerlistára került, méghozzá az első 20 felvétel közé. A média hirtelen felkapta Timo-t, akit ezáltal egyik napról a másikra hatalmas stressz ért, de az idők során szerencsére megtanulta kezelni.

Eközben több konfliktusa adódott a német klubokkal és azok promotereivel, így bázisát áthelyezte Angliába. A Mama Konda utáni maxik (Vila Nova, Eclipse és a Riding On A Storm) egyenként majdnem tízezer példányban fogytak. A ’90-es évek végén együtt dolgozott több neves kiadóval: Hooj Choons, FFRR, Bush, de az igazi kiróbbanó sikert az Azzido Da Bass Doom’s Night Timo Maas féle átirata hozta meg.

A Perfecto-nál a Der Schrieberrel startolt, amely rögtön az ötven legjobb közé tornázta magát a slágerlistán. Ez idő tájt jelent meg a Music For The Maases című mix CD, majd a Connected. Végül megérkezett a várva várt szerzői album, a Loud. Világszerte óriási sikert aratott, és Timo eddig sem üres partinaptára teljesen megtelt.

Timot a magyar klubberek is jól ismerik, legutóbb éppen itt nálunk, a Palace Dance Clubban lépett fel, és máig emlékezetes bulit csapott. Idén is sok szeretettel várjuk a mindig mosolygós német DJ-t, aki bár anno techno-ban utazott, ma már sokkal eklektikusabb, stílusban behatárolhatatlan, rendkívül energikus alapokra épülő játékával hódít világszerte. Legyen az break, house vagy techno, ha a lemez megtáncoltatja közönségét, Timo biztosan lejátsza azt.

2004. augusztus 5.



Click to Visit

HÍRDETÉSEK



FÓRUMOK

Trance
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster