"It's good to be bad, come on!!!!"
CARL COX (UK) A PALACE DANCE CLUBBAN

Oh az az átkozott esős nyárvégi éjjel! Mily átkozottul jó volt! :) Fojtó bassline-okban elmerülve, vidám groove-ok hátán vágtázva tettük meg ötórás kalandunkat az elektronikus gyönyörök kertjében. Szárnyaltunk a tech-house, chicago house, detroit techno és elektro hangjaival telt birodalomban.


Ha éreztük, alattomos fáradság készül becserkészni felszabadult lelkünket, elég volt a dj-pultra pillantanunk: a lemezjátszók mögött masszív és kimeríthetetlen energiaforrásként állt a csoda: CARL COX, és csak ennyit mondott: It's good to be bad, come on! ...

Folytathatnánk az elcsépelt frázissal, aki ott volt, aki nem.. blablabla… A lényeg azonban mindössze ennyi: a 2003 augusztus végén megismételhetetlennek hitt Palace-záró idén visszaköszön. Birka, ki elmegy mellette.

CC: "Nem emlékszem olyan pillanatra, mikor ne szóltak volna otthon a soul dallamai. A zene szeretetében nőttem fel. Mindig lenyúltam a szüleim 45től a 70es évekig gyűjtött soul-lemezeit és akkor az egész család ezt hallgathatta a nappaliban! Azt hiszem, ezek voltak a legkorábbi jelei a későbbi szenvedélyem kialakulásának, nevezetesen, hogy ellenállhatatlan vágyat érzek arra, hogy zenével szórakoztassam a körülöttem lévőket.

10 évesen már a zsebpénzem minden egyes fillérjét lemezekre költöttem, 15 évesen pedig megkaptam életem első lemezjátszóit, és ettől kezdve annyit játszottam, amennyit csak bírtam! A 80-as években fedeztem fel a disco-t és a hip hopot, de fordulópontot az elektronikus zene felé 1986, Brighton és a korai acid house kristálytiszta, borzongató trillái jelentették. Aztán jött 1988 és a Summer Of Love, a mindent meghatározó, feledhetetlen élmény: napkeltekor játszottam London külvárosában. Ez volt számomra a nagy áttörés. Bevillant, hogy három lemezjátszót kéne használnom. És ekkor azon a ködös vasárnap reggelen 15.000 fáradt lábú partiarc hirtelen összeszedte magát és újult erővel akcióba lendült! Azóta is folymatosan csörög a telefonom, jönnek az ajánlatok a "három-lemezjátszós varázslónak".

Elég szerencsés voltam ahhoz, hogy az angol klubkultúra és elektronikus zenei történelem legjelentősebb momentumainál ott legyek: játszottam Danny Rampling legendás klubjának nyitóbuliján, dolgoztam Oakenfolddal és rezidens lehettem Brighton neves clubjában, a ZAP-ban.

DJ-hírnevem megalapozása után a produceri munkára fókuszáltam, első kiadványom, az I Want You 1992-ben jelent meg. És egyszer csak a lemezem 23. volt a százas angol listán! Annak ellenére, hogy a következő, Does It Feel Good To You szintén a top 40-ben landolt, a kereskedelmi siker volt az, amire sosem vágytam. Nem ez, hanem valami megfoghatatlan vonzott a zenélésben.

Mindig is nagyon globálisan gondolkoztam, ez valahol a zenémben is megnyilvánul, próbálom ledönteni az emberek közt létező fizikai és kulturális határokat. Alapjában véve azonban a szívem a house-hoz és a techno-hoz húz, ezért fordultam vissza az undergroundhoz és próbáltam felkutatni a gyökereimet akkor, mikor a karrierem afelé tendált, hogy popsztár váljék belőlem.

Az utóbbi pár év igazán elképesztő volt. Beutaztam a világot, játszottam Dél-Afrikától Izraelen át Ázsiáig mindenütt; szerepelhettem az angol klubéletet bemutató kultfilmben, a Human Traffic-ban; és új kiadókat alapítottam Ultimatum Breaks illetve Intec néven. Rendszeresen mixelek a Radio 1 adásában, és kiadtam pár sikeres mixalbumot. Számos díjat kaptam szakmai elismerésül, például az IDA magazin az év dj-jének, a Muzik a legjobb angol dj-nek választott.

Ennyi fantasztikus esemény közül nehéz lenne megragadni a csúcspontot - valahol a Love Parade és a Millennium körül lehetett. Másfélmillió klubbernek játszani Berlinben valami megfoghatatlan dj-élmény! Ugyanakkor abban a szerencsében is részesültem, hogy kétszer élhettem át az ezredfordulót: egyszer Bondin, aztán repülőre pattanva Honolulun, Hawaii-on.

Időközben feladtam egyes rezidenciáimat, hogy többet producerkedhessek. De ne aggódjatok, zeneírás, remixelés, prezentációk és kiadó-menedzselések mellett azért folyamatosan játszok olyan helyeken, ahol együtt bulizok veletek, akik annak fogadtok el, ami vagyok!"

2004. augusztus 27.



Click to Visit

HÍRDETÉSEK



FÓRUMOK

Trance
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster