Trans-Global Underground koncert

A38 hajó, szeptember 30. 22 óra

A Trans-Global Underground, a műfajteremtő londoni együttes szeptember végén Magyarországra látogat két koncert erejéig. Úttörők voltak és máig is a legfrissebb vonalat képviselik a nyugati tánczene, valamint az arab, ázsiai és afrikai tradicionális motívumok elegyítésében. A zenekar összeállásakor a DJ- kultúra, az indiai klasszikus zene, reggae, bhangra, hip hop, közösségi politika, underground művészet és a nyolcvanas évek zenéje inspirálta leginkább a tagokat. Miután első lemezeikkel lehengerelték a stílusukra leginkább fogékony fiatal közönségüket, a TGU 1998-ban elutazott addigi legnagyobb meglepetést okozó turnéjára, Jimmy Paget és Robert Plant-et, a legendás Led Zeppelin tagokat kísérve egy sor európai shown, amivel újabb tömegeket hódítottak meg

Az A38 hajón szeptember 30-án 22 órától lépnek fel, az eredetitől némileg eltérő felállásban. Dj Hamid Mantu, Sheema Mukherjee, Krupa Patni és Gurjit Sihra lesz látható a színpadon, Natacha Atlas, akit varázslatos hangja miatt szinte bálványoznak a műfaj elkötelezettjei, sajnos távol marad. Minden bizonnyal így is felejthetetlen élmény lesz élőben meghallgatni legújabb ”Impossible Broadcasting” című lemezüket, ami csupa jó kritikával büszkélkedhet. (Ennek különleges magyar vonatkozása egyébként, hogy Balogh Kálmán egyik régebbi zenekara még évekkel ezelőtt együtt dolgozott a TGU-val, s egy ebből az időből származó közös munkájuk anyagát most felhasználták az Impossible Broadcasting-lemezen. Ennek köszönhető, hogy Balogh Ferenc – ma a Romani Rota együttes tagja - hallható a nyolcadik számban.)

Szegeden is láthatóak lesznek október elsején, de a londoni származású lemezlovas, Hamid Mantu (eredeti nevén Hamilton Lee) önálló dj-szettel is fellép október 2-án, szintén az A38 fedélzetén.

2004. szeptember 28.



Click to Visit

HÍRDETÉSEK



FÓRUMOK

Trance
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster