Satoshi Tomiie újra itthome

Kinek a neve ugrik be elsőre, ha ismert japán proggie-előadó neve a feladvány? Az esetek többségében biztosan Satoshi Tomiie a válasz. Nem hiába, emberünk az évek során kiérdemelte az ismertség és a hírnév státuszát.


Zenei karrierje korán elkezdődött, szülei kívánságára már kisgyermekként nekifogott klimpírozni a zongorán, s tette mindezt tíz éven keresztül, mígnem szenvedélyes jazz rajongová vált. Jöttek azonban a nyolcvanas évek, a hip-hop, a chicago house, a zongora pedig furcsamód lemezjátszóvá változott. Satoshi szerencsés időben csöppent az elektronikus zene különös világába: egy japán cég felkérését elfogadva fellépett egy partin, ahol a legendás Frankie Knuckles is zenélt. A chicagó-house egyik legjelentősebb alakjaként alkotó Knuckles meglátta Satoshi zenéjében a tehetséget és azonnal közös munkát ajánlott a még zöldfülű dj-nek. Megszületett az elsöprő sikert arató Tears, és emberünk New Yorkba költözött. Szédületes karrier vette kezdetét, jobbnál jobb zenék keltek életre az ifjú zseni keze alatt. Up in Flames, Love in Traffic, Virus – vérbeli klubber máig kívülről fújja e gyönyörű vokálokkal és meseszép hangszereléssel megálmodott klubhimnuszokat. Satoshi Tomiie-t megismerte a világ; mi több, ő lehetett az első nem amerikai művész, akit a patinás Global Undergound kiadó felkért a komoly megtiszteltetést jelentő NuBreed-sorozat egy albumának mixelésére. Mit mondhatnánk még, a japán disszidens csúcsra tört, s hálás rajongói 2003-ban bejuttatták őt a Mixmag nemzetközi dj-versenyén rangsorolt lemezlovasok előkelő 30as csoportjába.

E globális voksolás 2004es fordulója egyébként épp most esedékes, így nem nehéz kitalálni, hogy mostanában a szokásosnál is ütösebb bulival és dj-szettel próbálja meg felhívni magára a figyelmet minden híres lemezlovas. Szóval ki tudja, mi mindent tesz meg október 15-én szimpátiátokért Satoshi...

2004. október 12.



Click to Visit

HÍRDETÉSEK



FÓRUMOK

Trance
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster