2004.12.04. HYPERSPACE – THE BEGINNING

Korszakváltás történik Magyarország elsőszámú techno-projektjének életében. A sokat megért Hyperspace december 4-én minden tekintetben megújulva, felfrissülve várja közönségét immár Budapesten, a Hajógyári-szigeten lévő Events Hall-ban! Mindez az eddigieknél magasabb színvonalú látványvilágot és hangtechnikát, kényelmesebb szórakozást, sőt kedvezőbb árú bejutást (3500 / 4000) jelent a techno híveinek.

A bázisváltást ráadásul olyan erős line up-pal koronázza meg a Deadcode, melyhez hasonlót nem sűrűn látunk a hazai party-mezőnyben, és amely vélhetően még a megismételhetetlennek hitt Patex-korszak öreg rókáit is felrázza: live act-ként az ALTER EGO (D), dj-ként ADAM BEYER (S), FUNK D'VOID (UK), JESUS DEL CAMPO (E), HOT X, IGOR DO'URDEN, JAY CORTEZ, BUDAI és COYOTE nyitják meg a Hyperspace történetének újabb elsöprő fejezetét.

Tapasztalt techno-kedvelőknek ez a fajta dj-felhozatal önmagában elég ahhoz, hogy december 4-én ellentmondást nem tűrve a sziget felé vegyék az irányt. Újdonsült Hyperspace-látogatók pedig előre felköthetik a nadrágot, mert ami zenét ezen a bulin kapnak, az komoly lecke lesz. De félre a nagy szavakkal, beszéljenek helyettük a tények:

Az ALTER EGO-ként futó Roman Fluegel és Joern Elling Wuttke kettőse a 80as évek végén állt össze, s kezdetben a sokatmondó ACID JESUS néven dobták piacra húzós lemezeiket. Az Ongaku, Klang Elektronik, Playhouse és Sensorama kiadókat megalapító párosra gyorsan felfigyelt a szakma, az első Alter Ego nagylemez megjelenését például maga Sven Vaeth pártfogolta. A korong bombaként robbant még a kényes brit szcénában is - Luke Slater azonnal megremixelte az anyagot. Utánozhatatlan hangvételük azonnal meggyőzte a világot, elvetemült live act-jeik punkosan recsegő, szabálytalan ritmusokkal tördelt sötét hangzása kitörölhetetlen élményt nyújt mindazoknak, akik egyszer is hallották őket. Az őrjítő Betty Ford (99) és az extravagány Rocker (2003) elkövetőinek kiszámíthatatlan sokszínűségét számtalan különös hanganyag bizonyítja. Közreműködtek Sven Vaeth nagysikerű Contact illetve Fire című techno-albumainak elkészítésében; és megremixelték oly szélsőséges előadók zenéit is, mint a Primal Scream, a Chicks On Speed vagy épp a Cabaret Voltaire. Mindezek fényében tán nem túlzás megjósolni, hogy a német duó budapesti live act-je kuriózum lehet a honi elektronikus zenei események sorában.

A Hyperspace-en most először fellépő Alter Ego-val ellentétben ADAM BEYER (S) régi motorosként érkezik a december 4-i bulira. A svéd techno ikonja jószerével végigkísérte a Hyperspace fejlődésének különböző szakaszait, a rendezvénysorozat összes eddigi helyszínén fellépett egyszer-egyszer. Meghívása már csak ezért is jó ómen. A ritmusok lenyűgöző világának megszállottjaként alkotó Beyer egyébként a 90es években kezdte pályafutását és hihetetlenül pontos mixtechnikája hamar a legjobbak elit körébe repítette. 95ben a Drumcode 1 (Planet Rhythm) című kiadvány volt az a meghatározó lemez, mellyel a nagyközönség megismerhette a skandináv dj kemény techno mellett voksoló, ütem – és ciklusorientált stílusát. Nem véletlen, hogy Beyer később Drumcode névre keresztelte első saját labelét, mely a legnívósabb techno-kiadók egyike lett. Adam kiemelkedő produceri képessége ma már etalon, mint ahogy dj-szettjei is azok. Neki, illetve a Joel Mullal és Cari Lekebush-sal kötött triumvirátusának köszönhetően vált világszerte közkedveltté a tisztán táncparkettre teremtett stockholmi-hangzás.

S ha már a táncparkettnél tartunk, itt az ideje bemutatni a decemberi Hyperspace nagy visszatérőjét, az 1998as első Patex-Hyperspace zseniális angol mesterét, Lars Sandberget, vagy ahogy a földkerekség ismeri, FUNK D’VOID-ot! A skót származású művész detroiti tradíciókat tisztelő, masszív bassline-okon szárnyaló eufórikus zenéje hat évvel ezelőtt irdatlan mód megtáncoltatta ama ominózus Hyperspace gyárimádó közönségét, azóta pedig ha lehet, még tovább tökéletesedett Funk D’Void karakteres stílusa. Remek bizonyíték erre az idén megjelent Volume Freak album, mely az abnormális hangerőn való zenehallgatást hivatott népszerűsíteni. A korongra írt mesterművek összhatása egyesek szerint egy fénykorát élő, napsütötte világ hangulatát varázsolja elő. Akárhogy is legyen, a Kraftwerk által is nagyra becsült Mr. Sandberg érzelmekkel teli, már-már felfoghatatlan mélységekbe alászálló techno-csodái elől nincs menekvés. Jobb felkészülni rá.

Mindezek után mi mást mondhatnánk, mint amit az elején: december negyedike komoly lecke lesz, pótolhatatlan a techno-rajongók számára. Az összképhez jön még ráadásul a nálunk egyelőre ismeretlen, a spanyol-portugál techno-életben azonban annál inkább felkapott JESUS DEL CAMPO (E) bemutatkozása; a közönségkedvenc Deadcode DJk – HOT X, IGOR DO’URDEN, JAY CORTEZ és COYOTE – Events Hall-avató különleges szettje; valamint a hosszú évek után újra Hyperspace-en szereplő BUDAI meglepetésjátéka.

2004. december 4-én ÚJ világokba lép a Hyperspace.


2004.12.04. HYPERSPACE – The Beginning

Events Hall / Budapest, Hajógyári-sziget

ALTER EGO (D) live!
DJk: ADAM BEYER (S), FUNK D’VOID (UK), JESUS DEL CAMPO (E), HOT X, BUDAI ,IGOR DO’URDEN, JAY CORTEZ, COYOTE
info: 06 209 367 719, info@deadcode.hu
elővételi jegyár: 3500 / helyszínen 4500 HUF

2004. november 3.



Click to Visit

HÍRDETÉSEK



FÓRUMOK

Trance
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster