2004.12.11. PROGRESSION SESSION @ HOME CLUB

Alarm, alarm! Bevonulásra felkészülni! Amerikai megszállás közeleg! Igaz, csak egyetlen éjszakára, viszont oly kiváló, a progresszivitás iránt elkötelezett parancsnokokkal, mint a Miami hullámairól delegált CHRIS FORTIER, és az újvilági színekben érkező, valójában idegenlégiós SULTAN. Ők ketten vezetik a december 11i, 'Progression Session' fedőnevű zenei felfedező utat, ahol a Home Club különleges party-osztagának melegen ajánlott megjelenni. Miért is? No lássuk csak...


Chris Fortier nem először látogat hazánkba, ám az Államok egyik legtöbbet utazó dj-jeként nyilván tud és fog is újat mutatni. Karrierje '95-ben kezdődött, mikor egykori szörftanárával vállvetve gondoltak egy merészet, és az óceán hullámairól a proggie-muzsika hátára pattantak át. Megalapították a Fade projektet és azonos címkéjű kiadójukat, majd fejest ugrottak a mélyvízbe. Első dupla-korongjuk, a 'For all the people' rögtön angliai lemezszerződést és többek közt egy BT-remixajánlatot dobott a srácok zsebébe. Ez sem volt rossz, de a mindent elsöprő szuperáttörés 1998-ban következett be a Fade életében: olyan verziót írtak a megasláger Delirium – Silence zenéjére, hogy attól még progresszor-mogul Sasha-Digweed páros háta is borsózni kezdett! Fel is került a remix a Norhern Exposure 3. lemezre, Chris Fortier pedig turnéra indult a világhíres duóval. Pályájának csillaga azóta is szépen halad felfelé, trance-be hajló stílusát például a Földgolyó egyik legjobb klubjaként elhíresült new yorki Twilo látogatói is szépen veszik. Itt egyébként emberünk 2000-ben lett szombat éji rezidens, nem kisebb sztár, mint Dave Seaman oldalán. Mit mondhatnánk még? Fortier az elsők közt adott ki sikeres válogatás CD-t az amúgy nem éppen elektronikus zenére berendezkedett amcsi piacon. Ha őket anno meggyőzte, akkor december 11-i fellépésében sem lesz hiba.

Persze, biztos, ami biztos alapon, egynél jobb a két talentum, úgyhogy a Home a honi partyélet történetében először SULTAN-t is megnyerte a Progression Session közönségének. A 1996-ban Kuvaitból Cipruson és Egyiptomon át Montrealba érkező bevándorló eredetileg mechanikus mérnök akart lenni, aztán az éjszakai pezsgés hatására gyorsan meggondolta magát és átváltott a house gépezetére. Jól döntött, hiszen származásánál fogva egészen új hangzást hozott a tribal-progresszív zenébe – a magával hozott illetve az utazásai során szerzett multikulturális hatások alakítják egyéni stílusát mind a mai napig. Izgalmas szettjeinek hamar híre ment, nemsokára már oly nagyságok társaságában lépett fel, mint a DEEP DISH, Nick Warren, Danny Howells.. és sorolhatnánk. Nem csoda, hogy ma ő az Ali és Sharam által jegyzett Yoshotoshi egyik legmegbecsültebb művésze; dallamos, már-már deep house-ba érő hangzásvilága lenyűgözi a minőségre érzékeny füleket.

Márpedig ilyen fülekből van szép számmal itthon is, úgyhogy itt az ideje kinyitni őket Sultan zenéjére! Természetesen a honi legjobbak sem maradnak otthon: december 11-én lesz Ice On Fire a Kühl-Chriss páros prezentálásában, de itt pörgeti a lemezeket Blackman, Tommyboy és Clark is.

Egy szó, mint száz, megint jót bulizhatunk a Home-ban. Bevésted?! :)

DJ-k: Chris Fortier – USA | Sultan – USA | Kühl | Chriss | TommyBoy | Clark | BlackMan

2004. december 7.



Click to Visit

HÍRDETÉSEK



FÓRUMOK

Trance
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster