Rohan (Bassbin.Breakin) @ Jailhouse (2004.12.26.)

Teli has, ajándékok, bejgli, népes család. Ha ez mind nem lenne elég karácsonyra, vagy épp elviselhetetlen lenne, akkor érdemes ellátogatni a Jailhouse-ba december 26-án, ahol nem kisebb név debütál hazánkban, mint a Bassbin kiadó feje: Rohan.

A történet kezdete 1994-ig nyúlik vissza. Az ír fővárosban Naphta és Don Rosco szervezett kisebb megmozdulásokat és vezetett rendszeres rádióműsort két éven keresztül, de Don Rosco ideiglenesen Londonba távozott. A brit fővárosból épp akkortájt Dublinba költöző Rohan Reilly-t nagyon megragadta a techno és a jungle határmezsgyéjén mozgó zenei stílus, így egyenes út vezetett - a hasonló zenét játszó - Naphta-val való találkozáshoz is. A két úttörő egy közös (jungle!) fellépés alkalmával barátkozott össze. 1996-tól kezdve közösen indítottak rezidensként klubesteket - ez volt a Bassbin -, ahol olyan nevek léptek fel, mint Optical, Digital, Photek, Doc Scott, 4-Hero, Zinc, Ed Rush és Fierce.

2000-ig csatlakozott a csapathoz Beta 2, Zero Tolerance, Polska, Accident és Emergency (valamint visszatért Don Rosco), akik szintén rezidensként működtették az addigra (elsőként) hetente jelentkező klubestet. De ez nem volt elég. Rohan kiadót alapított és legnagyobb meglepetésre Bassbin névre keresztelte. Azóta olyan topproducerek zenéi jelentek meg a drumfunk zászlóshajójának kikiáltott kiadón (és allabelén a Breakin-en), mint Breakage (Mars, So Vain, Stoneheart, Bring Back), Equinox, Digital, Fracture és Neptune, Beta 2 és Zero Tolerance, de 2005 januárjában érkezik az első nagylemez is, amin Paradox, Calibre, Skitty és Seba debütál a Bassbin-nél. Nem felelőtlenség kijelenteni, hogy ez lesz a jövő év legjobb albuma. És ezt az albumot mutatja be Rohan a bejglire (és dobra) éhes, forraltborra (és basszusra) szomjas közönségnek december 26-án.

2004. december 7.



Click to Visit

HÍRDETÉSEK



FÓRUMOK

Trance
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster