VIVA eeelektro szilveszter 2004

Magyarország legnagyobb techno-party szervezője, a Deadcode Production bemutatja; a Viva Televízióval karöltve, a 2004-es év utolsó napjának legnagyobb techno megmozdulását, a Viva eeelectro szilvesztert! Ezzel a vérbeli techno szilveszterrel búcsúztatja a Hyperspaceket is szervező csapat a 2004-es évet. A rendezvény az idén elmaradó Bonusz Szilveszter miatt kialakult hiányt hivatott pótolni. A helyszín Budapest erre leginkább megfelelő rendezvénycsarnoka, a Hajógyári Szigeten található Events Hall lesz, ahol az ország legkorszerűbb fény- hang- és videotechnikája vár majd mindenkit egy különleges óévbúcsúztatóra.


A Deadcode Production mindig is híres volt arról, hogy naprakészségben fényévekkel megelőzte a többi hazai techno-party szervezőt, és mindig a műfaj legkeresettebb, nemzetközi szinten legünnepeltebb előadóit hozza Magyarországra.

Szilveszterre is a leginkább irányadó nemzetközi művészek közül válogattak, így hazánkban búcsúztatja az évet Luke Slater, akinek a neve már 15 éve a minőségi elektronikus zene szinonimája. Slater zenéjében mindig az extrém felé hajlik, a legkülönbözőbb hatásokat és stílusokat ötvözi egyedi, energikus hangzásában. A brit techno egyik legelismertebb úttörőjeként tartják számon. Az a fajta ember, akit a zenei világ felfedezésének vágya szüntelenül hajt. A stúdiójában és fellépései során is mindig a legújabb technológiát, gépeket, hangszereket használja, ezáltal nemcsak trend formáló, hanem teremtő alakja is a mindenkori techno hangzásnak.

Karrierje 1988-ban a londoni Troll dj-jeként kezdődött. 1989-ben adta ki első lemezét, a Freebase-t. Elektronikus zenei ténykedése a kilencvenes évek elején és közepén rendkívül termékeny volt. Zenei palettája egyre szélesebbé, tudása egyre kifinomultabbá vált. Ezzel párhuzamosan dj karrierje is szupernova jelleget öltött, világszerte headliner lemezlovasként lépett fel. 1997-ben a Novamute-hoz szerződött és elkészítette Freek Funk című nagyhatású albumát, ami a legkülönbözőbb elektronikus zenei stílusokat ötvözte, egy igazi mérföldkőnek számító mestermű. A folytatás, az 1999-ben megjelent Wireless volt, ami megerősítette a már akkor is irigylésre méltó hírnevét. 2002-ben Slater az anyacéghez, a Mute-hoz igazolt át, és kiadta az Alright On Top című albumot, ami az undergroundtól a dal-alapú hangzások felé mozdította el. 2003 és 2004 során Luke Slater keményen döngette a dj-pultokat világszerte, remixeket készített olyan előadóknak többek között, mint a Depeche Mode vagy Madonna. A party-kon szerzett tapasztalatait, meglátásait folyamatosan Mac. Powerbook-jába vezette stúdió ötletekként és tervekként a következő kiadványához. Produceri munkáját szem előtt tartva az utóbbi időben számos felkérést utasított vissza, hogy a következő projektjére koncentrálhasson. Eddigi munkássága alapján pedig csak egy dolgot állapíthatunk meg biztosan Luke Slaterrel kapcsolatban: Számítsunk a kiszámíthatatlanra...

Ahogy azt idén a Deadcode számos rendezvényén tette, most is hívott meg olyan művészt, aki live act-ként mutatja be saját szerzeményeit. Az idei utolsó live-ot Johannes Heil-től hallhatjuk, akinek karrierjében az igazi áttörést a Heiko Laux-al történő közös munka hozta meg, 1995-ben.. Több közös szerzeményt is adattak ki együtt az Item One kiadónál, majd miután Heiko megalapította saját kiadóját, a Kanzleramt-ot, Johannes hamar ennek és a szub-labelként ismert U-Turn-nek a vezető producere lett. Több maxi lemez után első önálló albumát is Heiko Laux kiadója gondozta. A Reality to Midi 1998-ban látott napvilágot és a track-ek közt szereplő Paranoid Dancer úgy lett a dj-k és a közönség kedvence világszerte, hogy single formájában csak 4 évvel később adták ki. Ezen az eredeti szám mellett egy dj Hell remix is található, ami 2002-ben újra a techno bulik himnuszává tette a Paranoid Dancer-t. Az évek során Johannes Heil nagyon termékeny producernek bizonyult, rengeteg EP-t és albumot jelentetett meg olyan kiadóknál, mint pl a Fieber vagy a Kobayashi. JH records néven saját kiadót alapított, majd fantáziadús művészetére a Gigolo, a Cocoon, és napjainkban Anthony Rother kiadója, a Datapunk is lecsapott. Saját lemezein kívül szinte állandóan ott láthatjuk a nevét Sven Vaeth és dj Hell albumain, olyan társproducerek mellett, mint Anthony Rother vagy a novemberi Hyperspace szereplő Alter Ego tag Roman Flügel.

A harmadik külföldi fellépő ezen az estén Savas Pascalidis lesz, akinek zenei stílusára a tech-house és az electro-techno a leginkább jellemző. Az elektronikus zenei véráramba kerülése a 'Helter Skelter'-című számának köszönhető, ami átütő undergound slágernek bizonyult 1997-ben, és számos DJ érdeklődését felkeltette. Richard Bartz is felfigyelt rá, és a "Kurbel Records" –nál Savas több szerzeményét is megjelentette. Az egyre nagyobb sikert egyre több külföldi és hazai fellépés követte. A "Kurbel Compilation"-ön 1998-ban megjelent "Discotheque" című track bombaként robbant. Richard Bartz remixe a Groove magazin top10 listájára is felkerült, az "év legjobb remixe" kategóriában. Az ezt követő években számos remixet készített és maxit adott ki, valamint megalapíotta saját lemezkiadóját, a Lasergun rec.-ot.. Majd Savas az International Deejay Gigolo Records csapatához társult és a kiadó gondozásában megjelentette az elképesztő "Galactic Gigolo" albumát. A hatás hihetetlen volt. Népszerűsége még nagyobbra nőtt. A Gigolo 6 CD-n található Superman című trackje volt a válogatás fénypontja. Ezt követően Pascalidis minden héten felléppett, a berlini Polar TV rezidensévé választották és a Lasergun Records a legmeghatározóbb lemezkiadók egyikévé nőtt. Savas olyan fesztiválokon lépett fel, mint a Sonne Mond Sterne, Benicassim, Lowlands és olyan előadók számára készített remixeket, mint pl Luke Slater vagy Water Lilly. Ezzel a karrierrel és az ígéretes jövővel Savas Pascalidis kétségkívül a kortárs elektronikus zenei szcéna egyik meghatározó alakja...

S ha már a meghatározó alakoknál tartunk, természetesen a magyar techno élvonala sem hiányozhat, így fellép még a Hyperspace-ekről jól ismert Deadcode dj négyes: Hot X, Igor Do'urden, Jay Cortez, Coyote valamint Budai - a Freee Magazin és Newl - a Viva eeelektro műsorvezető - lemezlovasa.

Mindent összevetve, aki igazi techno-fan, az itt búcsúztatja az évet, és akinek fejtörést okoz a karácsonyi ajándék vásárlás, az lepje meg barátait egy Viva eeelectro szilveszter jeggyel! Bulizzatok együtt, bulizzatok a legnagyobb hazai techno szilveszteren!!!


Viva eeelectro szilveszter 2004

Luke Slater ( UK )
Johannes Heil ( D ) live!
Savas Pascalidis ( D )
Hot X
Budai
Newl
Igor Do'urden
Jay Cortez
Coyote


2004.12.31.
Helyszín: Events Hall, Hajógyári Sziget
Belépő: 4500 Ft elővételben, 5500 Ft a helyszínen
www.deadcode.hu
info@deadcode.hu
info: 06 209 367 719

2004. december 13.



Click to Visit

HÍRDETÉSEK



FÓRUMOK

Trance
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster