Deadcode presents: Hyperspace Special with Sven Väth

A 2005-ös év első DEAD CODE által szervezett megmozdulása a februárban megrendezésre kerülő HYPERSPACE Special. A Special partikon, ahogy már azt megszokhattuk a főszerep mindig egy olyan lemezlovasé, aki a techno múltjának és jelenének meghatározó alakja, és akinek személyét egyfajta misztikum övezi. A mostani főszereplőre, Sven Väth-re ez különösen igaz.

Sven nemcsak dj és producer, arculat- és divattervező, klubtulajdonos és kiadó főnök, hanem egy igazi életművész show-man. Fellépései során közönségét mindig magával ragadja karizmatikus személyisége, mely a "mester" 40 éves kora ellenére egy cseppet sem látszik gyengülni.

Sven Väth lemezlovas karrierje 22 évvel ezelőtt a legendás Dorian Gray klubban kezdődött. Egyedi öltözködése, szertelen előadásmódja és a közönséggel való különleges kapcsolata egyre népszerűbbé tette. 1984-től a Frankfurti 'Vogue' rezidens dj-je, ahol a dj definícióját teljesen megváltoztató "bolondos emberke" tipikus disco zenét, már csak bemelegítésként rakott fel. Lemezestáskájában az amerikai klub underground vette át a hatalmat. Sven behozta a house-t Európába és a Vogue-ot nemzetközileg elismert party-központtá tette. 86-ban már játszott Ibizán és kiadta az 'Electrica Salsa'-t. A lemez világszerte sikert aratott, amit európai és dél-amerikai turné követett.

88-ban Sven megvásárolta a Vogue-ot. Nemcsak a közkedvelt dj akart lenni, hanem egy olyan helyet is szeretett volna létrehozni, amely az elektronikus zene fellegvára. A teljes átépítés után megnyílt az új hely, ami az Omen nevet kapta.

A következő év nyarán Németországba betört a techno. Sven mindig az első volt, aki az új zenéket felvállalta és játszotta. Az Omen a nemzetközi klubkultúra találkahelye lett és Sven Väth a főszereplője. Az év végére kemény ütemek és energikus vibrálások uralták az Omen-t. 92- ben Sven világszerte a vezető klubokban játszott, 94-re pedig a világ legsikeresebb dj-je lett. A sajtó Németország első számú popsztárjának nevezte.

96-ban létrehozta a Cocoon esteket, aminek keretein belül már teljes mértékben be tudta mutatni az elektronikus zenéről alkotott elképzelését. Vízióit olyan művészeti ágak segítségével keltette életre, mint a tűz performansz, tánc, fényszínház és különböző klubdekorációk. 98-ban adta ki 4. albumát Fusion néven, amit világ körüli turné követett. Ebben az évben azonban Sven-nek búcsút kellett vennie élete egy fontos alkotórészétől: az Omen bezárta kapuit. De megállás - ahogy azt tőle eddig megszokhattuk- most sem volt. A következő évben már a 6. albumát készítette "Six in the mix" címmel. A Cocoon Club-ból mobil-klub lett, amely Németország különböző pontjain keresztül turnézott. 99 nyarán először tette át székhelyét a Cocoon Ibizára, valamint megszületett Sven internetes oldala a cocoon.net is.

2000-ben elkészítette Contact, 2001-ben pedig Fire című albumát, olyan társ szerzőkkel, mint Johannes Heil, Anthony Rother és az Alter Ego. Mindeközben Sven világszerte a legnagyobb fesztiválokon lépett fel, és rezidenciát vállalt az ibizai Amnesiaban, a new yorki Twiloban és a londoni The Endben. 2002-ben a Cocoon 3. ibizai nyarát megörökítő "The Sound of the Third Season" mix cd-t Richie Hawtin-nal együtt készítette el. A következő évben számos fellépése mellett már a negyedik ibizai szezon koncepcióját tervezte. Ennek sikerét később egy dupla mix cd formájában örökítette meg.

A 2004-es év szenzációja volt, hogy 6 évvel az Omen bezárása után Sven Väth új klubot nyitott Frankfurtban. Az új hely neve Cocoonclub lett, ami magában foglalt egy luxus éttermet, valamint egy chill termet is. A szórakozni vágyók a legmodernebb technikával is felszerelt futurisztikus környezetben fogyaszthatják el az osztrák mesterszakács által kreált ételkülönlegességeket és bulizhatnak, vagy éppenséggel relaxálhatnak a legnívósabb elektronikus zenéket hallgatva. Sven - ahogy azt tőle megszokhattuk - ebben az évben is összegzést készített egy mix formájában ibizai nyárról "The Sound of the Fifth Season" címmel. A mix most már egy DVD-vel is kiegészült.

Sven Väth mindig híres volt maratoni szettjeiről, így februári Hyperspace-es fellépése alkalmával is legalább 4 órát láthatunk és hallhatunk világszerte ünnepelt előadásmódjából.

A jó hangulat megteremtésében segítségére lesz Richard Bartz akinek Sven kiadójánál már jelent meg albuma Live at Cocoon Club címen . Richard tavaly a Gigilo Night keretében vendégszerepelt hazánkban és aki ott volt, az biztosan kellemes emlékekkel idézi fel a nem mindennapi live set-jét.

Bartz-ot már fiatalon a legjobb producerek között tartotta számon a szakma. 15 évesen remixeket készített a disko B kiadó számára, 17 évesen pedig már közreműködött dj Hell debütáló albumán a "Geteert und Gefedert"-en. Egy évvel később Acid Scout néven elkészítette első szóló projektjét, és anyagait live fellépéseken kezdte el játszani. 95-ben megalapította saját kiadóját, a "Kurbel"-t, hogy elég tere legyen nagyszámú saját , illetve olyan barátai munkáinak a megjelentetéséhez, mint dj Hell, Heiko Laux vagy Savas Pascalidis. A Kanzleramt-nál megjelent "Subway" single-je óriási sikert aratott, és nemzetközileg elismert live act-é lépett elő.

Hosszas produceri szünetét 2004-ben a Gigolo-nál megjelent Midnight Man törte meg, ami nemcsak hogy megfelel a magas elvárásoknak, de kifejezetten meglepő, újszerű, vibráló, életteli album. Legfrissebb munkája pedig a Johannes Heil-el közösen készített "Don't Stop" már újra saját kiadója a kurbel égisze alatt lát napvilágot.

A magyar színeket Hot X, Budai, Igor Do'urden, Jay Cortez és Coyote képviselik majd ezen az estén. A 2005-ös év produceri munkásságukat tekintve mindannyiuk számára termékenyen indul.

Hot X-nek várhatóan februárban jelenik meg HX - deadcode 06 ep-je, amiről az egyik track szerepel az Advent és Wla Garcia által az ázsiai szökőár károsultak megsegítésére létrehozott "Asian Aid Techno" válogatáson is.

Budainak az év elején jelent meg az Egotraxx 07-ese Jack in The Base címmel.

Igor Do'urden dj Rush-al közös lemezt jelentet meg Rush kiadójánál a Knee Deep-nél.

Jay Cortez együtt dolgozik dj Newl-al egy közös albumon ami a tavasz elejére várható, valamint Takaaki Itoh-al egy maxin.

Coyote pedig debütáló maxiján az utolsó finomításokat végzi...

Úgy tűnik a februári party-n rengeteg, még soha nem hallott zenét ismerhetünk meg mind a külföldi vendégek mind pedig a magyar lemezlovasok tolmácsolásában.

S hogy ezt az Events Hall minden részén élvezhessük, arról mostantól a galérián is elhelyezett professzionális angol Martin Audio hangrendszer gondoskodik majd.

2005.02.19. HYPERSPACE special with SVEN VÄTH
Events Hall / Budapest, Hajógyári-sziget


SVEN VÄTH (D), live: RICHARD BARTZ (D), HOT X, BUDAI ,IGOR DO’URDEN, JAY CORTEZ, COYOTE

elővételi jegyár: 3999 HUF
helyszíni jegyár: 4500 HUF

Info - jegyrendelés: 06 209 367 719
info@deadcode.hu | www.deadcode.hu

2005. január 7.



Click to Visit

HÍRDETÉSEK



FÓRUMOK

Trance
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster