Click to Visit
Rock - hippi-avay éljanek a '70es évek!!!(még talán a 60a
Kereső:
Részletes kereső!
Belépés regisztrált tagoknak:
Login:
Jelszó:
Üdvözlünk a Zene.net fórumában!

Regisztráld magad most! Ezáltal Te is hozzászólhatsz a különböző témákhoz és új témát is nyithatsz!
Regisztráció | Kereső | Kategóriák

1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  

BÉKE e-mail | 2005-10-25 09:32:01 | 174.
utálom hogy ilyen drágák a könyvek..sztem ezért olvasnak kevesebbet mostanában az emberek..nem tudják megvenni a könyvet...mondjuk nem mintha nem létezne könyvtár..na mindegy...nem tudtam lehúzni a könyvtárból egy tök jó könyvet..:( francba..ráadásul megbűntettek 500ft-tal...hümm:(..gyertek Felkelő Másnap koncertre Zalalövőre nov 4 én:)))
Sajnos nem igazán

Deadhead e-mail | 2005-10-24 00:40:53 | 173.
Zenekarokról szólva mindenkinek tudom ajánlani a The Who nevű angol zenekart a 60as évekből!
Bár nem voltak a san fanciscoi zenekarok közül valók, de mindig megmaradtak az élő zenélésnél a lemez helyett akárcsak a Grateful Dead amerikában. Ők ott voltak a Monterey fesztiválon, Woodstockban és az Isle of Wight-on is.
Az első rockopera szerüség is a nevükhöz fűződik,ez a Tommy (1968).Csak ezt nem vitték színpadra -szerencsére- csak live show van belőle. a story egy fiúról szól aki látta hogy az anyja szeretőjét megöli az apja. A srácnak mondják nem hallott és látott semmit és ő ezt is teszi szó szerint.Csak a pinball köti le a figyelmét...

Ja és a Who csinálta először a gitártörést a zene elüzletiesedése és a szubkultúrák terjesztése között feszülő ellentét kifejezésére...híres számuk a My Generation.

Na de nem untatlak ezzel csak azért mert most nagyon szeretem ezt a zenekart, a Tommyt azt fel is fogjuk dolgozni a bandánkkal.

Legutóbb a Live8-en is felléptek...

Who are you...hu..hu....hu..hu....who are you..hu..hu....hu..hu.....

Deadhead e-mail | 2005-10-24 00:11:53 | 172.
Üdv!

A rádioban hallhato számoknak megtalaltam a forrását az archive.org-on ugyhogy nem akarom az adást letölteni,de kösz a segítséget!!A Psychedelic Cowboys tenyleg érdekelne...nem jönnek pl. Pécsre mert én nemtom feljövök-e érte Pestre.:)))De ha van honlapjuk az jó lenne...

Épp most léptünk fel este Budán a Schönhertz koliban és játszottunk mi is White Rabbitet..:)))

Ja heló Sunshine!!Jó hogy visszatértél!

Nem, azért annyira öreg nem vagyok..:)))
Csak 22.
Az nem is olyan sok...:)

ELeSd e-mail | 2005-10-23 18:20:09 | 171.
hu a goát azt én is nagyon szeretem.decemberben lesz Parasense, nagyon el akarok rá menni.
megnéztem azt az együttest amit írtál, elfelejtettem a nevét, de nem találtam.
a hubot is megnéztem, de fura volt,, mert csatlakoztam rá és kiírt egy olyan nevet, amire pár napja csatlakoztam legutóbb...nem nagyon értem.mind1.
nem tudtok mondani valami jó filmet, ami a 60-as, 70-es években játszódik?valami hippis.
most eltűnök.


SunshineSuperman e-mail | 2005-10-21 21:36:31 | 170.
Sziasztok!

Na, valahogy mindig akkor pezsdül fel ez a topic, amikor én idetalálok... béke van?

Figyelem, megjelent egy könyv, láttam a TV-ben (nekem van olyanom), akkora csinnadratta volt körülötte. A címe Hippik és valami '60-as évekbeli angol fotós faszi csinálta, úgyhogy autentikus. Állítólag "minden" benne van (remélem, brit létükre Donovan és Bolan is kapnak 1-2 jó szót). Nagyon szép kivitelű, ennek megfelelően van vagy 7000 Ft, úgyis mindjárt itt a kari. :)))

Mit találtam még ezen kívül? In the Woods... nevű norvég gótikus (?) black metal (?) banda '96-os kislemezét, amin a White Rabbit-ot nyomják. :)))

Továbbá Orange Alabaster Mushroom-ot, amit mindenkinek ajánlok, mint pszichedelikus rockot, bár ők is elkéstek vagy 40 évet, de abszolúte nem hallatszik...

Hubügyben a BluesBreakers-t tudom ajánlani '60-as évekbeli zenék ürügyén, de a legtöbb goás hubon is hemzsegnek az elképesztő dolgok... nem lehet letagadni a rokonságot... :)))

ELeSd e-mail | 2005-10-20 11:50:33 | 169.
Egyébként mennyi az a vén?:)
30-40?

ELeSd e-mail | 2005-10-20 11:48:28 | 168.
Helo!

Én 18 leszek nemsoká, szóval még elég fiatal.
Ha gondolod akkor megmondom, hogy lehet felvenni a mp3ban a számokat a rádióról.Nem túl bonyolult, kell egy winamp, meg egy streamripper nevű program.
De egyébként csak úgy hallgatni is jó.
Ok akkor beszéld meg haveroddal vagy mi, pontosan nemtom mikre gondoltál(hubok vagy mi?).
Előre is köszönöm.
Az hogy melyik album jobb tőlük nemtom , csak egy számot ismerek, az nagyon tetszik és az azon az albumon van az.
A bátyám ismeri a Psychadelic Cowboys nevű banda énekesét asszem, ha gondolod megkérem, hogy kérdezze meg, hogy hogy lesz koncertjük vagy valami.
De lehet, hogy úgy ismeri, de nem tudja az elérhetőségeit, mindegy egy próbát megér ha érdekel.



Deadhead e-mail | 2005-10-19 18:39:25 | 167.
Udv!

Koszonom a radios dolgot, tenyleg jok vannak ezen, de megjobb ott a 60s nevu ado, amin sokkal hippibb zenek vannak!
Bocs, az Electric Flaget osszekeverem mindig a Fugssal..de mindketto jo. A Flag az a Buddy Miles zenekara, de szerintem a 68as albumuk jobb.Sajnos letoltesben nem tok segiteni, de majd irok ilyen dolgokat dc seket, bar nem az en gepem lesz hanem a haveromee!

Kurvajo ez a radioado!
Lsd te hany eves vagy? Mindenki nagyon fiatal? Csak en vagyok veen?:)))

ELeSd e-mail | 2005-10-19 05:01:57 | 166.
Élet helyett akarom mondani életforma.
De az is elég lenne, ha tudnál olyan hubokat mondani, ahol találok ilyen zenéket, mert eddig sajna nem nagyon találtam pl Electric Flaget.
Előre is köszi.

ELeSd e-mail | 2005-10-19 04:46:55 | 165.
Sziasztok!

Nem tudtam.Egyáltalán nem ismerem azt a korszakot, pár napja kezdtem letöltögetni olyan zenéket, nem vagyok otthon ebben a stílusban/életben.A zenét viszont nagyon szeretem.
Kedvenceim a Neon Pearl, meg az Electric Flag illetve a The Byrds.
Van dc ++-od?Mert akkor ha megadod a neved, meg egy hub-ot, meg egy időpontot és a file list-be raknál Electric Flaget, akkor le tudom tölteni.Segítesz?
Az tök jó lenne.

Deadhead e-mail | 2005-10-17 22:00:52 | 164.
Meg valami.
magyarorszagon is van acid rock zenekar.Kettot ismerek az egyik a Psychedelic Cowboys (akiket meg soha nem sikerult hallanom csak olvastam roluk, de mar nagyon szeretnem hallani) meg egy pecsi zenekar a Pozitiv Energia Trefa (P.E.T.).
Ja ezek mi vagyunk...)))))

Deadhead e-mail | 2005-10-17 21:56:47 | 163.
Udv mindenkinek!
A regieknek es az ujaknak egyarant!!!Vegre ujra megtalaltam a forumot egy ideje nem sikerult ugyanis. Ja es elvesztettem az ekezeteime amiert bocs.

Beke neked neztem a honlapodat, kuldtem is egyszer neked iimelt, de aztan kiderult hogy nem neked ment hanem valki egeszen masnak..))))Aki visszairt de teged nem ismert ugyhogy ennyiben maradt a dolog.

Nagyon orulok ennek hogy a Jefferson Airplanet ilyen viszonylag es nem tul sokan de hallgatjak!Ami erdekelne nagyon hogy hol akadtatok ra, hogy ismertetek meg eloszor?? Hallgassatok Grateful Deadet is az nemkem pl. jobban is teccik, kicsit mas stilusu, a San Franciscoi zenekarok kozul a legfontosabb volt. Manapsag mar a DC n minden van...

Electric Flag? A jooreg Tuli Kupfenberg Zenekara..))) Johogy ismerem!! Az az ember hulye egyebkent..)))Nem tom tudtade ezek voltak 68ban a washingtoni vietnam tuntetok vezetoi es penzt egettek meg ettek!!Ez egy allat...)))

Mostanaban is vannak am ilyen, a grateful deadi hagyomanyokat folytato groovy/acid/jam/rock zenekarok..persze amerikaban!Pl Phish, vagy Dave Matthews Band, Dark Star Orchestra...Ajanlom figyelmebe a letoltogeto embereknek!

Hat a walkin in da sanshine idoszaknak vege de azert whole lotta peace!!!

ELeSd e-mail | 2005-10-17 20:27:05 | 162.
Oops elrontottam, nem electronic, hanem electric...
Vajon eddig is így kerestem, és azért nem találtam?!
Mind1 megyek is, sziasztok!

ELeSd e-mail | 2005-10-17 20:25:31 | 161.
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni tőletek, hogy ismeritek-e az Electronic Flag nevű bandát, és ha igen valakinek van-e olyanja?
Én már tök kivagyok, mert nem találom egy ideje sehol(dc++).Van egy száma, a Synesthesia és nagyon jó.Ha jól tudom, akkor a "The Trip" című albumon van rajta.

ui:Ha felmentek a shoutcast.com oldalra és a keresőbe beírjátok, hogy psy, akkor kiad egy csomó rádióadót.Megkeresitek köztük a Technicolour nevűt, 60-as évek psy-rock-ját játszák.Rock of the 60's!
Ha érdekel valakit elmondom azt is, hogy hogyan lehet az adást felvenni számonként, mp3-ban.



BÉKE e-mail | 2005-10-11 09:19:56 | 160.
politika?..:) nem tom..ahhoz képest, hogy alapjáraton utálom a politikát, szeretek róla vitatkozni és szeretm fikázni a nagydumás paraszt politikusokat (idézőkel!!), akiket csak az érdekel, hogy ki honnan és hogyan lopta a vagyonát..:)én is 9.-es vagyok!Győr jó hely.Van ott egy volt oszttálytársam akit nagyon szeretek!!!de sztem nem ismered..ha jól tudom a Kazinczyba jár..csak nemtom melyik osztály..már tök régen láttam
Nem tudjátok, hogy volt e mostanában valami tüntetés?:)
Üdv.:Béke

Hercule e-mail | 2005-10-06 16:48:55 | 159.
Üdv!

Rákeres az ember arra h Grace Slick, és miket ki nem dob a gooogle... Ha már itt vagyok, elmesélek pár dolgot :D. Győrben lakom, kilencedikes vok, és az általánosban már hippinek tituláltak, kedves tucat oszttársaim (ha vmelyik olvassa, bocs, lehet h rád pont nem igaz :D). És igy a zseléshaju fijuk, illetve diszkózenés lányok általában nem szerették a társaságom. Most olyan helyre kerültem ahol nem vok egyedül a deviancizmusommal ugyh tökjo. De pl énis írtam cikkeket a zenerovatba az általánosban, és nem értékelték nagyra a Jefferson Airplane cikket, még a U2 is értetlen fogadtatásra talált. Jah van egy kérdésem: sztetek összefér a sex pistols album a jefferson airplane albu mellett?
meg még... szal aki meg nekiáll velem beszélgetni a témáról, az szkeptikusan leszögezi, h semmi értelme az egésznek, mert semmi politikai cél meg ilyesmi nincs... most nincs kedvem átolvasni amit irtam, lesz amien lesz :D

BÉKE e-mail | 2005-09-15 14:28:20 | 158.
hümm..:) csak nem olyan szívesség amit grammban mérnek?;)..najó..most bumkóka voltam...:) bocsí
legyetek jók!

Stradlin e-mail | 2005-08-17 10:55:03 | 157.
Sziasztok! Jó lenne, hogyha busapesti hippik jelentkeznének nálam ( isbell@freemail.hu ). Kérnék egy szivességet! Köszi előre is!
Flower's child e-mail | 2005-08-13 16:44:48 | 156.
Sziasztok!
Véletlenül találtam ide, nagyon örülök, hogy találni még ilyen embereket.
Megmondom őszintén, hogy én olyan környezetben élő, hogy a többiek szavával éljek punk-rocker hippi vagyok, ahol egyeltalán nem találni ilyen embereket. Olvastam, hogy emlegettétek, hogy a barátaitokkal ezt megértitek. Nálam ez nem így van. Eleinte minden jól kezdődik, de amikor rájönnek, hogy én tényleg úgy élek, ahogy, akkor azt mondják, hogy ez nekik túl sok és, hogy vannak dolgok, amik fontosabbak, mint a szabadság, a béke és a szeretet. Nos, rájöttem, hogy a környezetemben nem találok olyan embert, aki ezt megértené vagy egyetértene vele.
A körülöttem élő, magukat szabadnak és a társadalommal egyet nem értő emberek is csak drogoznak és mindenkit lenéznek, aki mondjuk egy szál füves cigi után azt mondja, hogy elég...
Hát ezt hívja szabadságnak a mai világ.

Csak ennyit szerettem volna mondani, köszönöm, hogy meghalgattatok!

Szép az élet és béke veletek!

Deadhead e-mail | 2005-06-30 10:43:19 | 155.
Csá!Írok nehogy megszűntessék a fórumunkat.
Egyébként végeztem a vizsgaidőszakkal úgyhogy amint kialudtam magam elkezdem a hippiéletet.
Amennyire tudom.A kórházban nehéz.De meglesz.
Üdv mindenkinek!!!

BÉKE e-mail | 2005-05-27 19:28:08 | 154.
Dead!!!!Sztem ha netközelben vagy, akkor nézegesd az én oldalamat is, mert mostanában ott is felfedeztem néhány olyan arcot, akik "szintén zenészek":), és szabadtéri koncertet szerveznének. És azt mondják, kellene sok sok hippi, alter, vagy mittménmilyen zenekar:)
Ja, én mostanában nem tudok írni:(( A Matávot felújítják, és nincs netlehetőség:(

Deadhead e-mail | 2005-05-23 09:01:26 | 153.
Héjjá!!Nem punnyadni írni!
Én most épp azért neteztem hogy eltoljam a vizsgáimat mert rájöttem hogy megtanulhatatlan mennyiségű...
Mindenjót evribádi!Piece!:)

Deadhead e-mail | 2005-05-18 13:16:22 | 152.
Köszi Béke nagyon szivesen mennénk!
Meg ez a Veszprémes dolog..már mástól is hallottam róla.Lehet hogy lenézünk pár napra de nem fogjuk egymást megtalálni ha ottvagyunk..
Mindenesetre nyáron is (ha tudtok) neteljetek a fórumon mert ha tényleg megyünk akkor majd előtte megbeszéljük.

Éljen a vizsgaidőszak meg a sör!Peeacee!

BÉKE e-mail | 2005-05-18 09:17:08 | 151.
Sziasztok!!

Dead, szeretnénk majd valamikor itt zegen egy szabadtéri koncertet tartani, arra (persze ha összejön , mert ez még nagyon csak tervezgetés) szívesen várnánk Titeket!:)
Hüm.2 rohadt hétig nem tudtam netezni..wááá:) Megdöglött egy tevém...:/ :)
Jó tanulást nektek!:) nekem már nem nagyon kell:P

Deadhead e-mail | 2005-05-09 17:57:37 | 150.
Hát tanulnom azt nekem is kell sajnos rengeteget.Most is épp azt csinálom.Na persze nem mert ide írok, de mindjárt folytatom.Annyi betegség van bzzeg...
Én is belebetegedek.Vége a hippi életnek, jöhet a kávé meg az öltönyös vizsga.Na megyek is majd azért néha írok.Peace...

J.Hendrix e-mail | 2005-05-07 09:15:07 | 149.
Ha a 60-as évek,akkor Jimi Hendrix!Ő a legnagyobb!
Béke veletek!!!

SunshineSuperman e-mail | 2005-05-06 21:35:55 | 148.
Hát nem vagytok semmilyenek. Éljenek a boldog hippiek. Énnekem most sokat kell tanulnom, meg vasárnap lesz kenderfesztivál, azon aztán demonstratíve. Addig is get together.
Deadhead e-mail | 2005-05-05 12:09:10 | 147.
Ha örülsz Béke akkor már megérte írni!
Egyébként szivesen zenélnénk Z.egerszegen ha tudtok valami lehetőséget.Sok zeg-i van itt Pécsett egyetemen és mind jófej úgyhogy örömmel játszunk nektek ha lehet..

Tegnap volt A BÉKE napja!!Pécsen a főtéren volt demonstráció, egy nagy békejelet csináltak fából amit felhúztak egy szobor tetejére.Meg lehetett beszélni mikrofonba éspersze zenélni!Lementünk mi is délután, hát nem volt elsöprő tömeg.Leültünk dobbal meg gitárral játszani és hirtelen elkezdtek jönni emberek..és beszálltak.Sörösüveggel, tapssal, énekkel sőt valaki egy mandolint is kerített valahonnan...Nagyon nagy volt!!Groovee!!!!!

BÉKE e-mail | 2005-05-04 12:09:29 | 146.
Dead örülök, hogy örülsz:) Már én is..jobban vagyok...szívesen meghallgatnálak egyszer titeket.Nem jöttök el Zalaegerszegre???:)))

Deadhead e-mail | 2005-05-03 17:20:00 | 145.
Na mi ez a punnyadás??Megjött a jóidő és mindenki lelépett hippülni?
Tegnap utcazenéltünk Pécsen és baromi jó volt hogy senkinek nem volt ellenére pedig már sötét is lett.Az új zenekarnak pedig a DeadHead nevet adtuk:)))
Olyan jó név neeem???:)))

Deadhead e-mail | 2005-05-02 08:43:56 | 144.
Hááát ez baromiállat!!:))))Groovee!!!!
Lehet hogy nem csak a C-vitamint találta fel??
Hanem mondjuk az L-vitamint S-vitamint és a D-vitamint...:)))

Sajnálom Béke hogy szomorú vagy.:(((
De azért elmondom hogy én most nagyon örülök mert találkoztam egy amerikai arccal akivel csináltunk egy zenekart, és G.Deadet, J.Airplanet, Beatlest, Stonest, Creamet, sajátot...játszunk és baromi jó!!!Mindig erre vártam hogy egyszer majd jól hippizenét játszok és majd a sok ember jól meghallja hogy milyen jó! jó?:)

SunshineSuperman e-mail | 2005-05-01 07:26:42 | 143.
Hát ezt teszi a sok vitamin...
BÉKE e-mail | 2005-04-30 10:20:21 | 142.
huhh..ez nem semmi..és ő a C vitamin feltalálója?!:D
SunshineSuperman e-mail | 2005-04-27 16:41:08 | 141.
South Parkot ugyan nem láttam, de ez a jelenet tényleg ott van. Hát ez ilyen. Amint sokan lesznek, rögtön a külsőségek veszik át az irányítást. Na persze a surranó elég drága is ahhoz, hogy senki ne aggódjon a punkok & kopaszok miatt: úgyse döntenek meg senkit, de legalább jó fogyasztók. Hál'istennek a peace & love nem kerül pénzbe és senki nem róhatja fel, ha nem csinálok valamit... legfeljebb kimaradok a címoldalról, na hiszen. :)))

Ezt az idézetet találtam most egy másik fórumban:

1970. Dr. Szent-Györgyi Albert, orvosi és élettani Nobel-díjas a kérdésre, hogy mit csinálna, ha újra húszéves lehetne:

"Megosztanám a világon szétszóródott osztálytársaimmal: van valami értelme a tanulásnak és a munkának? A szex legalább jó dolog. Szeretkezz és használj drogokat tiltakozásul a világot vezető rémes idióták ellen."

Megahalál... :)))

BÉKE e-mail | 2005-04-27 16:22:12 | 140.
jaj..:( bocsi, hogy nm tudok érdemben mit hozzátenni.de most baszták el az életemet minimum fél évre.
de azért písz:(..nem lényeg..tökjó olvasni amiket írtok.komolyan mondom, szeretném, ha élőben is tudnánk egyszer így társalogni.

Deadhead e-mail | 2005-04-27 14:35:56 | 139.
Másrészt szerintem a Peace and Love már önmagában is nagyon sokat segiitene.Love: ez az életforma "forradalom" jelszava:ez vezet el a Peace-hez ami a végcélok egyike.Ha ezt megértenék mésok az már nagyon jó lenne,csak az a baj hogy üres frázisnak hat az egész. És kevesen gondolják komolyan.
Yoko Ono azt mondta például hogy minden politikusnak előirná, hogy napi egy órán át nézzen egy szökőkutat vagy egy viizesést...általában ezt mindenki kiröhögi.Pedig van benne elgondolkodnivaló!

Nameg akkor jobb pl. a "No futrue" vagy a "Punks not dead"????Hát nem igazán...


Előzmény: SunshineSuperman (137.)
Deadhead e-mail | 2005-04-27 14:24:07 | 138.
Oké Sunshine ott a pont a kritikával!!
Nem látta valaki a Southparknak a hippis részét?
Nagy királyság!Az volt hogy a városba jött egy csomó hippi és egyre többen lettek és csináltak egy hatalmas zenei fesztivált...és a kiscsávók is beálltak közéjük(kivéve a kövért aki rovarirtóval fújta le őket:)) és az egyik egy idő után megelégelte hogy csak szivnak meg szállnak állandóan, fölment a szinpadra és megkérdezte hogy pontosan mi a fenét csinálnak ők itt??
Nagyon tenni akarnak de mégsem tesznek semmit...

Hmmm....Na akkor most mi van hmm?

SunshineSuperman e-mail | 2005-04-25 18:22:10 | 137.
Miért vagy bánatos, kicsi Béke? Nem kaptál szép fotókat? :))) Majd fogsz, majd fogsz!

Sok minden szépet írtatok ismét. Mindannyian nagyra tartjuk az olyan értékeket, mint erőszakmentesség, az élet és szabadság tisztelete, önálló gondolkodás, tenniakarás. Meg hogy a hippi a jelenlétével tiltakozik. És a saját életével mutat példát. Bár mindenki így volna vele...

Na szóval az szép lehet, hogy nem verexünk (bár én becsiccsentve néha át szoktam menni Hell's Angels-be :))), de az átlag azt is gondolja ám, hogy a hippik koszosak és drogoznak, sovány vigasz, hogy a punkokról is. :))) Mert mindig van másik oldal, akiknek nem szabad hinni. Mi is kritizáljuk itt, magamat is beleértve, a hülye kispolgárokat meg a másfajta szubkultúrákat, miközben pedig hát...

PEACE & LOVE

...s csak ennyi...
...főleg, ha azt akarjuk, hogy mások is rájöjjenek...

...bocs, én ilyeneken szoktam dilemmázni hétfő esteken... :)))


Goa: Akasha Project - Female Plant. Aki beveheti, vegye be.


Deadhead e-mail | 2005-04-25 15:49:01 | 136.
Meghalt Spencer Dryden a Jefferson Airplane hatvanas évek beli dobosa vastagbélrákban.Hatvan hat éves volt...
Deadhead e-mail | 2005-04-25 15:06:54 | 135.
Váá Béke majdnem tök egyszerre írtuk múltkor a mondókánkat!!A tiédet akkor nem is láttam.(De valójában igen és csak lekoppintottam hihihííí...:)

Ha be akarjátok tenni a könyvbe akkor kérünk ám sok pénzt érte meg szerződéseket akarunk kötni meg az ügyvédet is akarjuk ám szóval úgyhogy na..:)))))

Ne legél szomorú Beke meg senki se mert tavasz van és lehet "hippülni" szóval píísz


Előzmény: BÉKE (131.)
BÉKE e-mail | 2005-04-25 12:27:23 | 134.
:(
Stradlin e-mail | 2005-04-23 10:56:53 | 133.
Juuuj, olan jókat írtok, h a végén belerakom a könyvbe..:)))
Hát ahhoz, h valamivé, v inkább valakivé váljon az ember, nagyon sokminden kell...bizony-bizony.


Előzmény: Deadhead (132.)
Deadhead e-mail | 2005-04-22 12:29:18 | 132.
Kiből lesz a hippi?Több dolog játszik ebben össze szerintem.Először is kell az a bizonyos belső indíttatás, amit nyilván befolyásol az is hogy mi volt a gyerekszoba tapétáján meg hogy mit hozol a szülőktől.De pont hogy nem akar "sodródni", előre meghatározott pályán mozogni hanem valami mást akar, valami teljesebbet.
De ettől még nem lesz hippi.Még kell az is hogy ne legyen erőszakos, a jogosan felgyülemlett indulatait ne agresszíven élje ki hanem békés módon tiltakozzon.Ezért sokkal jobb például a hippi mozgalom mint pl: a punk mert bár ugyanaz ellen tiltakoznak, a punkok ha szétvernek mindent és kergeti őket a rendőrség akkor pont azzzá vának amit a társadalom gondol róluk, hogy agresszív bajkeverők.A hippik viszont fenyegetően nagy tömegekben gyűltek össze, kivonult a rendőrség, a hadsereg.. és megmutatták hogy nem egy csőcselék akik szétrúgják az utcákat hanem a puszta jelenlétükkel tiltakoztak!

Na, szóval ha minden összeáll akkor talá hippi lesz a srácból..Vagy a csajból persze..:)

BÉKE e-mail | 2005-04-22 12:20:36 | 131.
szerintem a hippikben van valami olyan étékrend , ami az átla embert kevésbé fogllkoztatja.Meg kell valami olyan történés az életében egy embernek, amitől el tud szakadni az átlagtól.vagy nem is tudom:)
Már minden meg van engedve szinte, és minden, ami régen abnormális volt, az most szinte normális; már senki sem akarja megváltoztatni a világot maga körül, mert ez a XXI.század, és minden legális, nem nyomnak el semmit, és ahhoz is hülyk az emberek, hogy rájöjjenek, hogy ez így nem oké..Persze most is tisztelet a kivételnek..csak azt mondják, hogy a kivétel erősíti a szabályt!:)
Én plö a zöldeket nagyon tudom értékelni, mert ők akarnak valamit tenni, és tesznek is, és látják, hogy gáz van, és nem arra várnak, hogy majd valaki, valahogy megoldja.
na..ez elég komolyan hangzott..Tőlem.., jó, ha valaki ránéz a fejemre, utána már minden csak komolyabb lehet:D..tényleg! Nincs képetek magatokról??Küldhetnétek akkor:)

SunshineSuperman e-mail | 2005-04-21 19:43:56 | 130.
Mert nincsen nekik saját életük, mert 8-tól 5+-ig munka, aztán gyerek, aztán jó, ha a fejükből ki tudnak nézni, és hát mi más néznivaló van egy átlagos háztartásban, mint a TV. Az meg jól megmondja nekik.

Na de a fiatalok biztos nem ilyenek, mert azok legalább elmennek a diszkóba virítani a lóvét, vagy az aluljáróba fetrengeni, kinek mivel volt kitapasztva a gyerekszobája. Aztán előbb-utóbb úgyis bekopog a gólya náluk is, és akkor nagy nemesen reprodukálódnak.

Na de akkor kikből lesznek a hippik?


BÉKE e-mail | 2005-04-21 12:23:36 | 129.
igazad van dead.Csak arra gondoltam, hogy pont ez a mázas cukorka kell az embereknek.Nézd meg a tévét.Ott avn egy vagon pletyka műsor, meg valóságshow--az embereket az érdekli, hogy a nagy csillogó sztárok melyik piacon veszik a cukorborsót, meg hogy hány millát kaptak ezért, hogy végigsétáltak egy szőnyegen...nah, de vannak szerencsére értelmesebb emberek is..most nem akarok példálozni velünk és a hozzánk hasonlókkal ...:P ;)
na de tényleg..hát komolyan mondom, odáig fajultunk már, hogy az ének tanárnő egész órán a Győzike sóról beszélgetett az osztállyal..mert hogy ő nem látta az azelőtt esti részt, és meséljük el neki..én meg csak kamilláztam, hogy ivan?jól értettem???..hehe..mindenki nézi szinte az osztályban ez kiderült:D

Deadhead e-mail | 2005-04-20 11:06:06 | 128.
Szerintem nem nehéz undergroundnak maradni, mert az egész abból ered hogy nem bírom elviselni a tömegcuccokat mert semmi nincs mögötte, az egész csak egy felületes mázas cukorka, ami azért van hogy mindenki jól benyalja!Ha van benned igény rá hogy valami értelmesebbet csinálj, olyat amiről nem beszélnek a tévében megy nincs a tescoban akkor meg fogod találni ösztönösen hogy mit tudsz tenni.Ez a fontos szerintem hogy belső indíttatás mert ha ez nincs akkor csak egy alternatív módon divatos irányzat felszínes követője leszel.

Na. Nyilván bennünk ez megvan szóval csak úgy jelképes ez az egyesszám második..

Egyébként az elektronikusakat annyira én se komálom, maradnék a hangszereknél..
Hippi zene van-e?Szerintem vehetjük ide a "san franciscoi hangot" mert hippik játszottak hippiknek ott és akkor szóval...
Más kérdés a "neohippi" az már mindenféle van..:)

BÉKE e-mail | 2005-04-20 06:27:57 | 127.
gonosz hippik?..hmm..hehe:D..ez jó:)
Undergroundnak maradni nehéz.Manapság.

SunshineSuperman e-mail | 2005-04-19 16:03:39 | 126.
Na igen. A goa az, ami olyan csavart, hogy mindenkinek csavarhatnékja támad tőle. Ezt hallgatják azok a színes ruhás emberek, akiket neohippinek szoktak hívni. Én kb. erről ismerem fel, és csak annyi bajom van vele, hogy lakásban nem bírom élvezni (ezért itthon ambientet meg ős-dubot szoktam, ha épp olyanom van, azokra úgyse muszájlik táncolni).

Ez így, ebben a formában lehet, hogy tényleg divat, én pont ezért szeretnék underground maradni forever (nem lesz nehéz :))).

Volt tegnap film a TV-ben, Helter Skelter című, ami a Charles Mansonról szól, aki egy gonosz hippi volt és még mindig börtönben van. Hát jókat mulattam. :))) Ma lesz a 2. rész amúgy.


BÉKE e-mail | 2005-04-19 12:32:26 | 125.
goa..hát az tuti , hogy elektronikus, de még nem naon hallgattam olyat...nem is szeretem az elektronikus zenéket,max a drum n bass-t..az egész jó.mondjuk ahhoz is kell egy alapállapot:)
Szerintem is hallgasson egy hippi "hippizenét"...jah, de azt mondják hogy olyan nem is létezik..mármint hippi zene..


1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  


Az itt olvasható hozzászólásokért a szerkesztőség nem vállal felelőséget.