Click to Visit
Rock - hippi-avay éljanek a '70es évek!!!(még talán a 60a
Kereső:
Részletes kereső!
Belépés regisztrált tagoknak:
Login:
Jelszó:
Üdvözlünk a Zene.net fórumában!

Regisztráld magad most! Ezáltal Te is hozzászólhatsz a különböző témákhoz és új témát is nyithatsz!
Regisztráció | Kereső | Kategóriák

1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  

SunshineSuperman e-mail | 2005-03-12 20:02:35 | 74.
Nyugodj meg, most se értik... :))) Tolerancia a demokratikus társadalmakban szokott volt lenni, az meg itt nálunk nincs.

Szerintetek Magyarországon a helyi viszonyainkhoz képest mely régi zenekarok tekinthetők hippisnek? (Márhogy nem a zene, hanem a hozzáállás alapján.) Kex együttes ismerős valakinek? Sokak szerint az volt A (THE) magyar hippizenekar, bár elég cinikus volt a látásmódjuk. A frontember ma hajléktalan művész Berlinben. :)))

Korai Öröm / 1.5 / Colorstar tegnap megasavdzsungel volt...

Stradlin e-mail | 2005-03-11 17:43:15 | 73.
Hát igen, a 60as években a generációk nem nagyon éretették egymást.Azért én kibróbálnám, milyen is az élet akkor. Sztem minden kornak megvan a szépsége. A mostaninak is, csak talán sokan nem látják. Ó, a békejelet miért vasárnapra rakják???:((...Valszeg akkor lőttek annak, h én is ott lehetek...:/
Pedig most hallottam, h koncertek is lesznek!!!:) Majd megoldom vhogy. De ugye úgy is be lehet állni, ha nem jelentkezem külön, h benne akarok lenni? Mert még nagyon rizikós...

BÉKE e-mail | 2005-03-11 13:38:26 | 72.
:) Kössz Dead! Az antikváriumba azért nem szeretek járni, mert hülye a nő...nem érti soha hogy mit szeretnék...:/
A Képzelt riportnak én is csak a zenéjét és a színdarab változatát láttam..nekem tetszett. A múltkor volt a tv-ben a Képzelt riportról egy ...Riport:D ..na és mutatták a nőt, aki írta a szövegét..hát izé..egy nagylábon élő arisztokrata nőnek tűnt, akinek halvány fogalma sem lehetett arról, hogy mi az hogy beat..de mindegy..
Én nem szívesen éltem volna itt, Magyarországon a 60-as években..tényleg nagyon el voltunk szigetelve..de lehet hogy jobb ez így, hogy minden később ért ide..talán később alakul át az ország "amerika seggnyalójává"..nem mintha ez nem lenne meg most is...csak még nem olyan durva..szerintem.

SunshineSuperman e-mail | 2005-03-10 22:33:38 | 71.
Irány az antikvárium! Szerintem legalább annyian olvasnak Mo.-n Csörszt, ahányan Jeffersont hallgatnak, úgyhogy biztos van remény... :)))

Dead, én ugyan sajnos-hálistennek nem éltem a '60-es években, de szerintem itt akkora nagy elzártság lehetett, hogy nem alakultak ki teljes színük-virágjukban a szubkultúrák, hanem volt egy kis ez, kis az, és lehet, hogy akik akkor hippinek mondták magukat, azokban semmi tudatosság nem volt, csak a lázadás. Aztán kollektíve elnevezték őket csövesnek és jól elvitte őket a yard hajat vágatni...

Azért ez súlyos, hogy a diktatúra alatt volt tömeg, de nem volt túl sok agy, most meg agy lenne, de inkább ki vagyunk mosolyogva... :)))

Nos... be like you could (all my friends said)!

Stradlin e-mail | 2005-03-10 17:48:20 | 70.
Wow, lehet, h akkor elmegyek a hősök terére:)!!!
A képzelt riportnak csak a zenéje van meg, nagyon nem tudok róla sokat..de a "valaki mondja meg" sztem egy nagyon jól sikerült nóta!!!
A Csörsz könyv...én abból nagyon sokat megtudtam. Az biztos az én tudatlanságomnak volt köszönhető.:/ Most elhatároztam, h körbenézek 1-2 antikváriumban, hátha találok vmi értéket! Olvasta vki a 69et? szintén egy könyv? V a rockN'roll babylon-t?

Deadhead e-mail | 2005-03-10 14:51:13 | 69.
Hehe!!
Ezek szerint a ti könyvtáratokban is ezt csinálják..
Hát igen, ez van amikor az idősebb hippik már megtalálták a lelőhelyeket és nem marad a fiatalságnak..
Ha nagyon akarod egyszer majd odaadom neked azt a könyvet.Elásom a pusztában valahol a Zalaegerszeg és Pécs közti távolság felezőpontjában.

A Képzelt riportot én is olvastam.És nem tetszett nagyon.Nagyon a rossz oldalára koncentrált az író.Mondjuk nem csoda hogy nem értette meg a mondanivalóját a fesztiváloknak amikor már hatvan vagy hetven éves volt, és egy egész más értékrend szerint gondolkodott.De asszem ezt már modtam..
De a színházi darabot azt megnézném szívesen, mert úgytudom hogy amit írtak belőle az már más szellemiségű.

BÉKE e-mail | 2005-03-10 14:08:48 | 68.
Idegesítőek a könyvtárak..mindenki lenyúl minden könyvet, vagy a rosszabbik eset, amikor visszaviszi, de 50 lap hiányzik belőle...na attól a falra tudok mászni...Remélem az idei Békejel is fenn lesz a neten. Gondolom most még1szer annyian lesznek mint tavaly.
Na majd megkersem azt a Csörsz- könyvet..a könyvtárban:)

Deadhead e-mail | 2005-03-10 13:01:18 | 67.
Na a Beatles emlékzenekart úgy hívják hogy "Beatles dev."!Nemtudom hogy az a dev pontosan mi, de szerintem a régi nevükből maradt vissza ami Developált Rozmár volt.Előtte meg Zsibbadt tehéncsorda egyébként..:))

Az a békejeles dolog nagyon jó dolog, arról semmit sem tudtam de egyszer benne volt a fénykép a Metro újságban amit egy unalmas anatómia előadáson kivágtam.Majd most is kivágom ha benne lesz.
AZ Elhagyott a közérzetem-et én is olvastam és meg is van a könyv(a helyi könyvtárban már nincs..)
Egy rakás mindenféle emberrel beszél benne akik mindenfélének mondják magukat csövesnek,hobonak, poppernek,rockernek meg hippinek is de az egésznek nem sok értelme van.Ezt ők is mondják meg a Csörsz is, hogy ez a rétegződés csak a tájékozódás miatt kell.
Az baromi érdekes benne hogy a Csörsz az pont az a generáció aki a 60-as években élt és hogy mennyire nics kommunikáció az ő korosztálya meg az akkori ifjúság között akik pedig ugyanúgy elégedetlenek.Csak éppen valami miatt csalódtak az elődökben.Talán mert nem csináltak semmit, vagy amit csináltak annak semmi eredménye nem volt..

SunshineSuperman e-mail | 2005-03-09 15:25:55 | 66.
Ja, összerakják márc. 20-án este a Békejelet a Hősök terén, az aluljáróban meg ennek a szervezése folyik tánc kíséretében. Remélem, nem cseszegetik őket az őrök.

Én egy Visszakézből c. kötetet szerváltam Csörsztől, na, az tiszta spleen, de tényleg jól ír. A többi nem volt benn a könyvtárban, biztos kivették a hippik. :)))

Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról???

Stradlin e-mail | 2005-03-09 14:32:48 | 65.
Ez a békejeles dolog most mi is? Arra gondoltok, h az aluljáróban vannak a táncikáló hippik vagy, j lesz egy ilyen (ami már volt 1x), h emberekből rakják ki a békejelet? Bocs, ha kicsit értetlen vagyok:)
Jah, a sírig tartsd a pofádat is olvastam, nekem nagyon tetszett, de van Csörsznek egy még jobb könyve: Elhagyott a közérzetem. Én most próbálom megszerezni, m,ert csak kölcsön kaptam, de már vagy 5x elolvastam! Ebben a stílusokat és 1-2 képviselőt mutat be...Nagyon jóóó!:)A "magyar hippikről" is ír, és tényleg meg sem közelítik az amcsikat!
Jah, igen, én is akartam mondani, h a a címben az van "még talán a 60as évek"...pedig épp azok:) nem a 70es:)

Széltoló e-mail | 2005-03-09 12:31:00 | 64.
Jó lenne a Beatles-es dolog, de én is pihenek a Korai miatt, decemberben voltam utoljára, és már kivagyok éhezve az ilyen tipusú zenére.


SunshineSuperman e-mail | 2005-03-08 21:05:08 | 63.
Áramlat... someone's singing and oh gosh, it's me, mondja Donovan...

Mi a neve a Beatles emlékzenekarnak? Nem hiszem amúgy, hogy mennék, pláne, hogy pénteken Korai Öröm & co. megasavparádé lesz, és az előtt nem árt aludnom. :)))

Még én sem tudom, hogy megyek 20-án. Ott lesznek még akkor a traktorosok? :)))

Deadhead e-mail | 2005-03-08 01:50:10 | 62.
Mi a lényeg a hippimozgalomban?
A Jefferson Airplane rettenetesen jó dalában énekli:"Yeah that's the other side of this life,
I belive in yeah.."

Ennyi a lényeg, új életforma.Szabad és gondolkodó.


Deadhead e-mail | 2005-03-08 01:38:59 | 61.
Na most épp Pesten vagyok itten.Nemláttam viszont egy békejeles embrt sem.
Viszont a barátaimnak volt fellépésük a saját punk-vhk szerű zenekarukkal a Shönherz koliban.Ennek az a neve hogy MMMK est,és sok jó zenekar lép fel ilyen alkalmakkor,már mi is léptünk fel itt(ez persze nem azt jelenti hogy jók vagyunk..)!
Na és a szervezők akik tenyleg jók alapítottak egy Beatles emlékzenekart és tényleg félelmetesen jók!!
Mondom pestieknek pl.Sunshine hogy csütörtökön lesznek a Gödör klubban.

SunshineSuperman e-mail | 2005-03-07 19:45:38 | 60.
Hát igen, most meg a szex, drog, estébé folyik a csapból is, nincs miért lázadni. Végül is ilyen a hatalom természete: "Ez kellett nektek? Tessék, megkaptátok!" Ja. De ettől nem lettek jobbak az emberek...

Meg ugye az "új generáció" már rég beépült, a gonosz füves hippi Clinton is jól lebombázta Szerbiát.

Nem tudom, utópia-é a hippiség ezerrel, de az ilyen visszaéléseket sürgősen fel kéne számolni. :)))


Széltoló e-mail | 2005-03-07 17:19:02 | 59.
hát a 70-es években már tényleg csak a Sex&Drugs&Rock'n'Roll volt.
valahogy ezzé változott át az egész.
Gondolom mert ez volt a legvonzóbb a tömegeknek és nehéz ellen állni csábítsnak, ha a tűz közelében vagy.
Láttátok a Majdnem Híres című filmet? nagyon hangulatos.
az egyik kedvenc filmem.

BÉKE e-mail | 2005-03-07 15:47:02 | 58.
Áhh, látszik hogy nem nézek tv-t..és lemaradok a néha leadott jó műsorokról..na így jártam:)
Én olvastam a Sírig tartsd a pofádat Csörsztől..nekem tetszetz..mondjuk szerintem aki olvasta annak mind tetszett:D
Áh ez a békejel..na ez kicsit elszomorít, mert én 250 km-re lakom ... na mindegy...majd neten megnézem a képeket:D Az Amnesty International szervezett egy aláírásgyűjtést pénteken itt Zegenés ez volt az első "tüntetés szagú megmozdulás"... persze az emberek többsége le sem kakilta őket:( pedig a Nők elleni erőszak ellen gyűjtötték az aláírást :P :D
Az én apukám is hippi féle volt, de ő inkább ez a slágerzenés arc volt..de lényegében azt csinálta mint itt Mo-n a "hippik"..próbálta felhívni magára a figyelmet, tiltott rádió adókat hallgatott és egy csomót csövezett:) és meggyűlt a baja a yardokkal..:) egyébként az a Csörsz-könyv épp erről szól..csak leginkább a magyarországi beatmozgalom szürkébb oldalát mutatja be..szerintem:)

Deadhead e-mail | 2005-03-07 13:00:21 | 57.
Szerintem ha hippikről beszélünk akkor kár a 70-es éveket emlegetni mert nem nagyon volt már akkoriban semmi.
Persze Magyarországra akkor jött be de ez csak amolyan "csináljukmáaztamitnyugatonmenő" hippimozgalom volt.Mozgalomról nem is igen lehet beszéni egyébként szerintem..
Anyám is az volt kb. de csak azért mert akkor az volt a divat.Ha tíz évvel később születik akkor diszkókirálynő...Meg a legtöbben így voltak ezzel.

Deadhead e-mail | 2005-03-07 12:53:15 | 56.
Én is láttam a Montrey-t pénteken!!!
Épp aznap kaptam egy ismerősömtől a Jefferson Airplane Through the looking glass című cd-jét és már aznap délután teljesen lehaltam rajta.
Aztán mikor hazaértem megláttam hogy lesz ez a tv-ben..
Olyan jó volt látni őket mozgóképen, főleg a Jeffersonnak örültem,meg volt egy kis County Joe&the Fish -hát ezeket nemlátom mindennap a zenetévén.Azért a Jimi-t meg a Joplint jobban.DE mint mindig most is hiányoltam a Grateful Deadet pedig kivolt írva és igazából a Who és Hendrix között léptek fel.
Meg egyáltalá jó volt látni azokat az arcokat..

Széltoló e-mail | 2005-03-06 13:03:02 | 55.
uhh, sajnos arról lemaradtam, éppen Amorf Ördögök koncerten voltam, de azt hiszem egy barátnőm felvette.
Mennék én is a béke jeles dologra, csak az a 20km és a tény hogy egyedül lennék elriaszt.

Stradlin e-mail | 2005-03-06 13:00:40 | 54.
Na igen! Ravi Shankart el tudtam volna hallgatni még 30 percig minimum. Van is róla egy dokumentumfilm/v koncert, nemtom pontosan, amit eddig sehol nem láttam, és letölteni sem lehet( bár rá sem férne a gépemre:))...ha vki tud róla, írjon lécci!
Hortobágyi Lászlót nm ismerem, de utánanézek majd:)
Hát igen, hódít a retro. De sztem soha nem lesz olyan, mint a 70es években. Nincs az a környezet. Sőt, már 69ben, Magyarországon sem voltak olyan valóódi hippik. Olvasott vki Csörsz-könyvet! Nagyszerű író, és remekül leírja a múltat!


Előzmény: SunshineSuperman (53.)
SunshineSuperman e-mail | 2005-03-06 11:50:15 | 53.
Pont az első félóráról maradtam le, de a Ravi Shankar mekkora egy isten volt, és rengeteg szép szelíd és boldog arcot lehetett látni...

Jut eszembe, valaki ismeri Hortobágyi László munkásságát? Nem feltétlenül happy zene, de nagyon indiai és nagyon pszichedelikus. Hosszú tél végi estékre. :)))

Itt Bp.-en most nagyon gyülekeznek ezek a békejeles emberkék a nagyobb aluljárókban, dobolnak meg táncolnak hozzá, bár ahogy nézem, kissé még feszélyezik őket a járókelők...

Stradlin e-mail | 2005-03-05 17:07:20 | 52.
Tegnap látta vki az M1en 23:50kor a Monterey Popot??? Nagggyon jó volt! Janis Joplin, Jefferson airplane, Mamas and papas, Simon and garfunkel, Hendrix és Ravi shankar! Felidézte a hippi korszak hangulatát!
Deadhead e-mail | 2005-03-04 13:48:26 | 51.
Sziasztok!
Kevés az időm megyek haza hétvégén nem is leszek mindegy.

Na annyit csak hogy én is szeretnék találkozni veletek!Ha összehozható.

És javaslom a www.herbgreenefoto.com -ot megnézni!
Érdemes!!!

Don't you need somebody to love..."

Széltoló e-mail | 2005-03-03 22:51:15 | 50.
huh, de sokat írtatok.

A Magura is megszűnt sajnos, nagyon nagy kedvenc volt, a VHK kimaradt az életemből, egyszer láttam őket a Szigeten, és aztán amikor közelebb kerültem az ilyesféle zenékhez felbomlott.
Egyedül amit ismerek és élő zenekar az a Narco Polo, amiben a Boli az üstdobos, na hát az valami baromi jó. Szóval szerintem manapság zeneileg az un. hippiséghez ezek a népi-törzsi elemekre épült zenék vannak közel, és amikor el-elmegyek egy ilyen koncertre, a közönség között is rengeteg az ilyen szabad, virág gyermek arc.
Az az érzésem hogy otthon vagyok.
Furcsa ez a hosszú haj dolog, mert ugye nállunk is volt ilyen "lázadás" a 60-as 70-es években, és pl. ott van apám aki régen ilyen beatarc volt, most meg az a tipikus közép polgár, és semmi nyomát nem látom annak aki a fiatal korában lehetett.
Szóval az öregedéssel azért elég sokmindenkiben kopik.
ha egy picit össze vissza voltam akkor bocsánat.
Szevasztok!

SunshineSuperman e-mail | 2005-03-03 21:56:33 | 49.
Én azért a tömegesedéssel szemben azzal bízom, hogy minden felhígulásnak a mélyén marad egy mag, akik tudatosan csinálják a dolgaikat. Kedvenc mondásom, hogy a hippik saját életükkel mutatnak példát, és ezt azért nem olyan könnyű levetkőzni, ha már egyszer megvan valamilyen formában...

Az milyen dilemma lehet már, amikor egy ilyen őszenekar, mondjuk a Grateful és társai, egyszer csak rájön, hogy valamit elkezdett ösztönösen, de közben már abból él... inkább változzon meg valami, mint hogy kiüresedjen, mert akkor arról fognak beszélni az emberek, hogy volt egy fénykoruk, aztán kész, vége, bukás.

Meg hát amit szerintem a Félelem és reszketés Las Vegasban nagyon szépen mond el, hogy a Summer of Love-on még volt tétje a lázadásnak, aztán már nem maradt más belőle, mint egy szerep, de végképp minden peace & love nélkül.

Pont ráhibáztál, Dead, mert mindkét vonal jelen van. Más fekvésű zenék, de hát nem válogatunk. :))) Én az angolszász folkból Donovant bírom nagyon, aki pl. Dylannel ellentétben elég dinamikusan változott és sok különböző dolgot csinált, de még a tavalyi albuma is egész friss, amit nem sokan mondhatnak el magukról az ő korában.

A Magurát asszem, még nem hallottam, de tudom, hogy ott énekel az az arc, aki a Barbaróban is nagyon jól teljesít. Na, a Barbaro nagyon ott volt 10 évvel ezelőtt és most is.

Különben amit mondasz, Béke, érdekes, mert kevés az olyan öltözködési stílus, ami minden generációnak jól állna (képzeljünk el egy ráncos punkot 3 szál ősz taréjjal, esetleg szögekkel kivert bottal :))). De szerintem a hippiség hellyel-közzel beilleszthető, mondjuk bankárnak meg kommandósnak biztosan nem fog menni senki (vagy tévedek? :))) Sőt még mindig vannak olyan emberek az USA-ban vagy akár Európában is, akik kommunákban, önellátó módon élnek. Létezik egy Rainbow Family nevű kör, ők már Magyarországon is szerveztek találkozót pár éve. Jó lenne egyszer eljutni egy ilyenre, mondom ezt a találkozás reményében is. :)))

BÉKE e-mail | 2005-03-03 15:34:00 | 48.
Üdv!

Úgy örülök nektek:)))))) Remélem egyszer találkozhatunk:) Tökjó lenne:) Tényleg! Egyszer szervezzük már meg, hogy nyáron valamikor összefutunk!:)
Dead: majd megnézem az együttesed honlapját:) Jah, köszi, de még ráfér pár dolog a honlapomra:)
Egyébként ezekből a könyvekből valószínű, hogy csak egy van a könyvtárakban..vagy egy se:/ Áhh, tök ideges lettem, mert ki volt tépve egy csomó lap a Sebők könyvből...:/Még nem olvastam olyan sokat ebben a témában, de összegyűjtöttem pár könyvcímet, aztán majd szép lassan elolvasgatom az összeset:)
Mi is nagyrészt folkos számokat játszunk..van egy kis népi jelleg.Szerintem a folkban nagyjából ez a lényeg. VHK-t nem nagyon hallottam, úgy hogy ahhoz nem tudom hasonlítani.. Hú erről jut eszembe, nyáron nem szoktatok Veszprémbe menni az Utcazene Fesztiválra?.
__________________________________________________
Kár, hogy egyszer mindenkinek be "kell" illeszkednie a társadalomba..:( Ha megtehetném, akkor biztosan maradnék ilyen még40 év múlva is, mint most...Olyan jó érzés látni amikor egy 50 körüli féfi színes ingben meg trapéznadrágban van, hosszú a haja meg a szakálla és olyan szőtt tariszna vana vállán... Szerintem sokan irigylik is , hogy ő még mindig vállalja azt, ami volt, és kitart az eszméi mellett..mert sokan nem mernek..

Deadhead e-mail | 2005-03-03 13:17:16 | 47.
Üdvözlet!

Sunshine én szeretem a VHK-t, sajnáltam is mikor a Grandpier kiszállt de ott volt utána a Magura ami szintén baromi jó!Tavaly tavasszal voltak Pécsen a Föld-napja rendezvényen hát az félelmetesen jó volt!

És amit zenéltek, azt mondod folk, ezt hogy érted?Mert (nem vagyok szakértője a dolognak) olyan ez mint a Dylan féle "angolszász" típusú vagy inkább ilyen VHK témájú?Szóval ilyen magyar vagy ilyesmi?

A 60-as évek mozgalmai szerintem több dolog miatt értek véget.Előszö is az hogy tömegcikk lett az egész, jobban koncentráltak a külsőségekre, az öltözködésre mint az eszmei háttérre és végül kiüresedett.Túl lett hajtva.Egyre nagyobb cirkusz csinátak az egész körül és már midenki odament, az is akinek köze nem volt az egészhez.
Másrészt a zenéjüket is elveszették, a zenekarok vagy befutottak és szárok lettek vagy feloszlottak(lásd a Beatles példáját).A Grateful Dead például konkrétan anyagi csődbe került 1970-ben a 4éven át folyton ingyenkoncertek miatt.Ők továbbra is folytatták a zenélést de már csak egy zenekar voltak a többi közt.
És végül az a generáció aki kezdte idő közben "felnőtt" és be kellett illeszkedjen a társadalomba.Na ja,ez egyéni sorsok összessége.

Azóta nincs egységes ifjúság.Kár, de legalább van mindenféle lehet válogatni.

Na viszlát majd jövök!


Előzmény: SunshineSuperman (46.)
SunshineSuperman e-mail | 2005-03-02 23:10:06 | 46.
Égszakadás, földindulás, de nagyon örülök, hogy ennyi ember jön ide!

Deadhead, ez az, hogy a hippiség volt az eredeti lázadás és most ennek az energiája süli ki az utolsókat széjjel a sok különböző, egyre vérszegényebb szubkultúrában. Holott mind a szépet és jót akarja. Szép lenne ezt a sok erőt és vágyakozást mind egységesíteni.

A rasták meg a régi alterosok szerintem is rokonok, bár ez az utóbbi kategória eléggé kihalt már. Ha visszagondolok a '90-es évekre, eléggé ezt csináltuk, kijártunk dobolni, performance-okat rendeztünk az utcán meg ilyenek. Párszor felmerült az, hogy hippi, de nem volt igazából néven nevezve. Ez persze senkit sem zavart semmiben. :)))

Amennyire tudom, a nagyon goásoknál is eléggé megy a hippi téma, meg talán párhuzamos ez a balos-anarchista társaság is valamennyire, de azt láttam pár külföldi weboldalon, hogy van egy ilyen pogány-wicca vonulat is. Az ezotéria eléggé hozzátartozott az eredeti hullámhoz is, ugye a Vízöntő-kor kezdete...

T.Rex és Marc Bolan (aki Bob Dylan-ről vette az álnevét), igen. Azért érdekes ez a zenekar, mert az első 5 albumuk minden akusztikus erdei zenék gyöngyszeme, de később bekeményítettek és állítólag ők minden glam (hajmetál) őse. Mondjuk volt is haja rendesen... :))) Engem nagyon érdekel az, hogy végül is hogyan csengett le a '60-as évek hulláma, és ezt ez a zenekar eléggé hordozza.

Én is zenélek amúgy... két akusztikus gitár felállásban, kis elektronikával, meg gondolkozunk kongásban is. Sokféle hatásunk van, de inkább a folkos vonal, lehet, azért, mert hiányzik a VHK. Valaki szereti közületek?

Na és képzeld el, Béke, hogy a világ olyan, hogy 27 évesen már nem veszik be mindenhova dolgozni az embert, ha lobog a haja... de persze nem ezért vagyok gyermekvédelmista. :))) Még mindig elég jellegzetesen öltözködöm. Mondjuk ez nem számít annyira, de nem is mindegy. Egyesek néha húzzák a szájukat, ilyenkor aztán emlékeztetem őket az egyszervolt bölcsész korszakra. :)))

A Szigettel csak az a baj, hogy túl sok a hippi :))) és kevesebb a levegő, mint bármilyen kis klubban. Egyébként éljen a szabadtér! Állítólag a diósgyőri Kaláka Folkfesztiválok is nagyon jók szoktak lenni.

Kérlek benneteket, hogy drogügyben ne hagyatkozzatok előítéletekre... ez minden szinten baromi kényes téma és nagyon kevés a hiteles információ. Már csak azért is mondom, mert a szakmámhoz tartozik...

Na... wear your love like heaven! :)))

Deadhead e-mail | 2005-03-02 17:18:55 | 45.
szia!

Figyi én azt mondom hogy ezeket az Ungvári Tamás könyveket lapozd át.Na persze ne az egészet mer hosszú,de a vonatkozó részeket feltétlenül.Nagyon elemzően és kritikusan szemléli a történetet,de nem konzervatív,elutasító hangnemben mint ahogy egyes írások teszik(pl. szerintem a Képzelt riport..bár az csak regény)
Meg itt van ez a Sebők könyv a"Beatlestől az újhullámig" című.Ez mindenképpen jó ötlet.

Miért írsz egyébként erről?

szglaeb.sze e-mail | 2005-03-02 17:08:06 | 44.
Sziasztok. Házidogát írok a hippikultúráról, de időm sajnos nincs annyi, amennyi kéne. Ha tudtok esetleg néhány könyvet, cikket, tanulmányt stb., amit érdemes elolvasni, megköszönném, ha felírnátok ide. Köszi

Előzmény: Deadhead (43.)
Deadhead e-mail | 2005-03-02 16:51:39 | 43.
Sziastock!
Láttam én is a honlapodat Béke!Tényleg jó egyéként!A Sebőknek a könyvét én is olvastam még annak idején.Egy példány volt belőle a könyvtárba szerintem véletlenül, na én azt kicsempészem...
Abból vágtam ki a Jefferson képet meg a Jimmyt amivel asszem a tolltartóimat dekoráltam(akkoriban ilyen vol meg).Többek között ezért is rólam is mindenki azt hitte hogy drogos vagyok, például a matektanárom szent meggyőződése volt ez nem is adott soha túl jó jegyeket.
Szerencsére azért fölvettek az egyetemre..

Igen,én 21 éves vagyok, derekamig ér a szakállam és én is szoktam pár jó haverommal hippizenélni a tetőn meg mezőn meg ilyenek.Enyém a tamtamdob többieké a gitár meg csörgő meg a hangjuk.Meg zenekart is csináltunk,többet is már.Ez most a második Szlartibartfaszt a neve(ha olvasta valaki a Galaxis útikalauzt).

Van honlap a címe: www.szlarti.tk

Nem sok köze van a hippi zenéhez mert eléggé punkos zenét játszunk dehát én pl.abból is szeretek.Na elég a reklámból...

Van két nagyon jó könyv az ellenkultúráról amit nagyon sokra tartok,én ezekben olvastam először a mozgalomról meg a zenéiről.Aztán évekbe telt amig az első Airplainemet megszereztem...
Na a könyv: Ungvári Tamás:"A rock mesterei", és a "Rock...rock...rock" címűek.

"Take me to a simple place whwre I can easy to see my face.."

BÉKE e-mail | 2005-03-02 15:59:36 | 42.
Sziasztok:)
Én is nagyon szeretem a Jefferson Airplane-t:)
Sunshine: T-rex ugye összeköthető Marc Bolannal?:))) Azért ő nagyon ott van../volt:/ :D
Deadhead: mi is örülünk hogy rátaláltál az oldalra:) Újabb szép gondolatokkal lettünk gazdagabbak:) Egyébként egy ideje ez az egyetlen fórum, ahol normális módon megy a beszélgetés.:)
jah és ehhez az LSD dologhoz akartam hozzáfűzni, hogy ha valaki olyan, aki nem ismer, rám néz, és megállapítja egy kis cinikus fintorral a száján, hogy "te úgy nézel ki , mint egy hippi", egyszerre arra számít, hogy lövöm magam, meg füvezek..szerintem az egy dolog, hogy a hippikorszakban ez így volt rendjén, de azóta sok minden változott,és létezik olyan, hogy józanész.És azt gondolom, hogy ha valamit akarsz tenni a társadalomért, vagy csak azért a szűk rétegért, akikhez te is tartozol, ahhoz nem kell kábszerezned...ez elég egyértelmű:D
Mindenkit egyszerre megítélnek..a külsejéről..ennek részben örülni is lehet, de inkább bánkódni kell miatta..Egyik nap volt velem olyan szitu, hogy osztálytársammal mentünk haza, és találkoztam egy barátommal, erre az osztálytársam (mivel a barátomon nem volt mondjuk bakancs, eg bőrkabát, meg nem volt feketében és nem volt sátáni feje) elkönyvelte magában, hogy ő nem lehet jó ember, mert nem "rokker":D...el is sietett, hogy ő ilyen embereknek a társaságát nem keresi, akik ilyen tucat emberek..na erről ennyit.
Hogy is jutottammel idáig?:D...jeszzus..:D
-"Én Bp.-en lakom, és gyermekvédelmi szakértőként dolgozom. -"(Sunshine) <--- ez jól hangzik:)
Még nem voltam a Szigeten, de asszem én még rá is érek:) Meg inkább a Művészetek Völgye érekelne..gondolom ott is megfordul több ilyen ember, mint pl mi:)

Deadhead e-mail | 2005-03-02 15:57:30 | 41.
Üdvözlet újra!
Ilyeneket is játszanak a VH1-en...

Na, szerintem a hippiséget nem lehet fenntartani úgy mint mondjuk a punkot vagy más underground irányzatot pont azért amit Te is mondtál, hogy ez volt az alapja az összes későbbi mozgalomnak.
Meg akkoriban minden együtt volt:az életformaforradalom,a régi értékrend vásága,a közös célok és legfőképpen a zene, a san franciscoiak saját zenéje.
Ma már külön dolgokról kell beszélnünk.Az eszmei alapok a legtöbb ellenkultúrában továbbélnek(igaz néha más formában), a békés lázadós érzés pedig leginkább a reagge és az "alternatívnak" nevezett zenék kapcsán létrejött csoportokban van meg.Tehát az eszme megvan, a peace&love csak a zene meg a körítés változott hozzá.

Személy szerint én mint mondtam zenei irányból nézem a dolgokat és nekem ezek az új dolgok annyira nem jönnek be így nem is igen tartozok közéjük.Régen például én ilyen indiai ingekben meg hasonlókban jártam állandóan gimibe aztán rájöttem hogy annyira nem fontos ez.Most már kevesebb a jelentősége, kívülről csak jelzés értékű dologok látszanak inkább-ebben Learynek igaza volt,bás sok dologban nem.
Azért persze szeretek mai zenéket is ,főleg ilyeneket hogy PUF.Ja őket nagyon.Azért elmegyek pl.Quimbire is meg blues koncertekre sőt bizonyos punkokat is meghallgatok(ezek nem maiak,hanem a Ramones) de nem azonosulok velük annyira mint a Deaddel.

Itt az orvosin egyébként nemigen vannak hasonló gondolkodású emberek, valahogy olyan igénytelen és stílustalan a nagyrészük.Meg nem foglalkoznak ezekkel a dolgokkal pedig szerintem fontos lenne hogy ne gyöpösödjön el az agyunk hiszen emberekkel fogunk foglalkozni.

Na jólvan,akkor "Do away with people blowing my mind..."


Előzmény: SunshineSuperman (38.)
Széltoló e-mail | 2005-03-02 10:33:53 | 40.
Sziasztok!
Én manapság itt Mo.-n ezzel a hippi életérzéssel, hangulattal, különböző világzenei koncerteken találkozom, pl. a Szigeten a világzenei nagyszínpadnál, és Színház sátor mögötti dombon, van meg ez az úgynevezett hangulat, és igazán üdítő látvány hajnali hatkor azt látni, hogy néhány meztelenre vetkőzött fiatal, nevetve szaladgál a harmatos fűben.
:)
A Jefferson Airplane nagy kedvenc nekem is, szeretem az ilyen elszállós pszihedelikus dolgokat, és tényleg jó hogy itt a tavasz mert nekem ez a hideg dolog a halálom.
béke veletek!
:)

Betti-87 e-mail | 2005-03-02 08:58:34 | 39.
Kezdődik a szép tavasz!!(lassan) Peace, flowers, freedom, happiness!!!!!!:))

SunshineSuperman e-mail | 2005-03-01 23:29:35 | 38.
Isten hozott! Pont tegnap este láttam a VH1-en a Hell in a bucket klipjét, mondjuk az már 1987-es Grateful, de azért szo-szo. Én baromira örülök, hogy vannak emberek rajtam kívül, akik ilyesmit hallgatnak.

T. Rex-et esetleg valaki? :)))

Értékrend, igen, ez mutatja, hogy a dolog 2006-ban is életképes tud lenni, mert amúgy a virággyermekek voltak minden szubkult-mozgalom előfutárai. Ezért is volt annyira közös és egységes, ma meg már nagy a sokféleség. De azért megélik az extázist az emberek, csak más formában. Meg hát a háttér sem azonos, más társadalom, más világ, de még mindig rengeteg minden ellen lehet tiltakozni, sőt...

Egyébként Timothy Leary azt mondja, minden "látható" virágos-gyöngyös-mezítlábas hippire ezernyi láthatatlan jut... ma már azért egy kicsit rosszabb az arány, de a meglátás igaz... :)))

Én Bp.-en lakom, és gyermekvédelmi szakértőként dolgozom. Ez hálistennek olyan munka, hogy akár az öltönyeimet is bebatikolhatnám. :)))
Come and join the party every day... :)))


Előzmény: Deadhead (37.)
Deadhead e-mail | 2005-03-01 18:26:55 | 37.
Nagyon örülök hogy rátaláltam erre a fórumra!Tök véletlenül éppen letölthető Jefferson Airplane számokat kerestem és rátok akadtam.
Én alapvetően zenei oldalról közelítettem az egész felé mivel magam is "zenész"(dobos) vagyok,így találkoztam ezekkel a nevekkel hogy Jefferson meg Grateful Dead ami mindközül a kedvencem.Mert számomra mindig fontos volt hogy legyen a zene mögött szellemiség ne pusztán csak egy zenekar legyen valami,a szórakoztatóipar egy kis darabja.
Hát a Dead meg a Jefferson pont hogy nem azok voltak!A hippi korszaknak nevezett időszakban 1965-től 1969-ig a vezérei voltak a San Franciscoból, a Haight/Ashburyből kiinduló (szub)kultúrális,művészeti és életforma forradalomnak!!
Ezt mi már nem tudjuk elképzelni mit jelenthetett akkoriban az ő zenéjük-szimbólumok és jelszak voltak egy szubkultúra számára..
Aztán ahogy lenni szokott a "szub"lassan éltűnt és tömegkultúra, divat lett a hippiségből...

Mindenesetre én, ebben a korban is csodálom azokat az időket amikor a változatosság kedvéért nem erőszakkal hanem békével lázadtak fel a konzervativizmus,a hazugságok,a háború,a "konzumterror"...ellen!!És ezzel lepték meg leginkább az akkori vezetést akik ezzel szemben csak az erőszakot ismerték-lásd Eper és Vér c.film.
Másrészt személy szerint én a Grateful Dead zenéjét máig a legjobbnak tartom amit valaha csináltak, és szinte nem is hasonlítható össze más zenekarokkal-márcsak a parkokban rögtönzött ingyenkoncertek miatt sem-de stílusban sem nagyon van követője(szerencsére).Ez a san franciscoi hang,a Dead meg a Jefferson egy külön műfaj.

Magának a mozgalomnak az üzenete számomra az, hogy gondolkodjunk el azon ami körülöttünk történik és ne hagyjuk hogy irányítsanak bennünket, ne feltétlenül fogadjuk el szűklátókörűen azokat a lehetőségeket melyeket elénk raknak,hanem próbáljunk a saját szellemiségünk szerint tenni a dolgokat.Persze a megfelelő kompromisszumokat meg kell kötni.Nem kell a mezőben lakni egy fa alatt és lsd-t nyomni ahhoz hogy a hippik értékrendjét és gondolkodásmódját magadénak valld!

Szerintem!Na most már rengeteget írtam...

Kik vagytok ti egyébként hova valósiak vagytok?Én Pécsen tanulok orvosin egyébként Kaposváron lakom.

Na minden jó BÉKE VELETEK!!!!
IF EVERYONE DEMANDED PEACE INSTEAD OF ANOTHER TELEVISION SET THEN THERE WOULD BE PEACE!!(JOHN LENNON)

BÉKE e-mail | 2005-03-01 16:12:28 | 36.
Helló!
Miujság mostanában veletek?:) Sehol senki...

BÉKE e-mail | 2005-02-21 15:52:13 | 35.
miért milyen a zoldal?:D..jó..tudom én.:D

SunshineSuperman e-mail | 2005-02-21 13:27:07 | 34.
Hunter S. Thompson halott. Nyugodjék varázsszőnyegen.

http://index.hu/kultur/klassz/hts0221/

SunshineSuperman e-mail | 2005-02-19 17:52:54 | 33.
Hát tényleg nehogy már. :))) Főleg, ahogy a zoldaladat elnézem...
BÉKE e-mail | 2005-02-19 12:18:56 | 32.
Fulli: én sem láttam ilyesmit előbb..de nagyon jó ötletnek tartom:)
Én 14 éves vagyok (gondolom most mindenki-*naneee:D*- de igen..:D) És Zalaegerszegen lakom.

SunshineSuperman e-mail | 2005-02-19 11:32:13 | 31.
BÉKE: végül is értem a reakciódat, szóval nem gáz, csak én azt gondolom, hogy mindenki legyen az, ami... azt meg elég nehéz eldönteni, annyiféle divat van manapság. :)))

Kedves hippik, ti hány évesek vagytok? Én 27 (földig ér a szakállam :))) és bp.-i.

Fulli e-mail | 2005-02-18 18:58:21 | 30.
BÉKE? arra gondolsz, ami a weboldaladon is van? Bevallom, ilyet most láttam először...Hihetetlen gyönyörű!!
BÉKE e-mail | 2005-02-18 11:48:12 | 29.
Fulli:) Örülök neki! Jah egyébként olvastam a neten , hogy megint lesz Békejel Pesten! Asszem március 20. Na ilyenkor azért jó lenne ott lakni...
Fulli e-mail | 2005-02-17 17:44:10 | 28.
De itt legalább nyugodtan kiadhatod magadból!! :-)És tökre tudom, miről beszélsz (tapasztalat)
BÉKE e-mail | 2005-02-17 15:28:50 | 27.
Tudom:) Értem mit mondasz.Tényleg nem voltam valami békés lelkiállapotban:)Bocsi hogy itt beleírogattam minden hülyeséget a jó kis témába:) Esküszöm uccsó volt:)
SunshineSuperman e-mail | 2005-02-16 22:02:34 | 26.
...akarom mondani:

...csókoljunk meg mindenkit búcsúzóul is!

SunshineSuperman e-mail | 2005-02-16 21:57:33 | 25.
Béke, bocs, hogy beleszólok a kettőtök beszélgetésébe, de szerintem nem valami békés, amit mondasz...

...te nem akartál még NEM lenni valami?

...mondjuk közlegény Dél-Vietnamban? :)))


1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  


Az itt olvasható hozzászólásokért a szerkesztőség nem vállal felelőséget.