Click to Visit
Rock - HétköznaPI CSAlódások
Kereső:
Részletes kereső!
Belépés regisztrált tagoknak:
Login:
Jelszó:
Üdvözlünk a Zene.net fórumában!

Regisztráld magad most! Ezáltal Te is hozzászólhatsz a különböző témákhoz és új témát is nyithatsz!
Regisztráció | Kereső | Kategóriák

1  2  3  

Odal e-mail | 2003-12-01 00:06:40 | 77.
Őszintén szólva nagyon megleptél... Azokat a számokat, amiket tőletek hallottam, elég komolyan áthatja ez a... hmmm... nos, "forradalmi lelkesedés". Igaz, én tényleg a 95' körüli működésetek számait ismerem. Igazából én eddig meg voltam arról győződve, hogy ti ilyen "ifjúgárdisták" vagytok, akik elmebeteg módjára a padláson tervezgetitek a világforradalmat.
Az anarchizmusról és a kommunizmusról alkotott véleményeddel nagyjából én is egyet értek (mármint a gyakorlati megvalósításáról), így nem is nagyon tudok vitatkozni.
Ezek után direkt kíváncsi vagyok, hogy milyen számokat írtok mostanában.


Előzmény: bearnie (76.)
bearnie e-mail | 2003-11-30 18:46:02 | 76.
Igen, tag vagyok és tényleg nem ártana tudni a fanzine cikket, mivel én nem emlékszem arra, hogy valamelyikünk is azt állította volna, hogy komcsi. Bár általában az énekes-szövegírónkat interjúvolják meg így csak annyit tudok hozzátenni, hogy valószínűleg úgy gondolta, hogy számára a színtiszta kommunizmus az egyik követendő érték. Ettől aztán lehet idealista mivel az igazi kommunizmus utópia. Amúgy meg 5-en vagyunk és mind az öten más emberek vagyunk, a politika sem foglalkoztat mindenkit, engem sem annyira, hogy mindennapos téma lenne mondjuk a családban. Nekem nincs is igazából eszményi társadalmam mivel az anarchista-társadalom is max. kibbucok révén vegetál, az igazi kommunizmus meg seholsem jött létre és nem is fog. Ezáltal legfeljebb csak kritizálunk ami szerintem egy punk-zenekartól nem meglepő.
Nekem pl. sokkal többet jelent, hogy ezen a hétvégén győzőtt a PMFC és a Liverpool is mint, hogy az mszp és a fidesz megint miket mocskolódott egymásra. (amúgy én pl. a centrum-pártra voksoltam)
Az az igazság, hogy ami politikai szerepünk a jobboldal által lett felnagyítva és kisarkítva is. Abban voltunk partnerek, hogy a régebbi szövegeink (90-95) adtak rá lehetőséget, hogy mindig minket hozzanak fel ha őket bármi sérelem érné.

Üdv

Odal e-mail | 2003-11-29 20:13:49 | 75.
A "...nem vagyunk kommunisták..." arra értendő, hogy te is zenekartag vagy?
Ha nem vagytok kommunisták, akkor miért olvastam azt vmlyik. punk fanzine-ban, hogy "Mi idealista kommunusták vagyunk." ? (Sajna' már nem emlékszem, melyikben, pedig ide kéne írni a hitelesség kedvéért.)
Tényleg, ha már itt tartunk, milyen az eszményi társadalom számodra?
Ja, egyébként most nem ilyen anyázós dolgot szeretnék hallani, hogy "Mocskos náci!", meg ilyenek. Igazából kíváncsi vagyok a véleményedre és -lehetőség szerint- értelmes vitát szeretnék kezdeményezni, ami -remélhetőleg- mindannyiunk épülésére szolgál majd.


Előzmény: bearnie (74.)
bearnie e-mail | 2003-11-29 13:45:52 | 74.
Természetesen jelképes értéke van (válasz az SS hadosztályos verzióra), ráadásul nem vagyunk kommunisták sem, aki meg idealista és/vagy forradalmár nem biztos hogy komcsi.
Odal e-mail | 2003-11-29 01:54:30 | 73.
Nekem csak az lenne a kérdésem, hogy a kommunisták (mármint az idealista, forradalmár, trockista-szindakalista akármik, amik ti vagytok)mit csinálnának azokkal az emberekkel, akik nem akarnak egyenőek lenni (ugyanis -ha jól tudom- ez a kommunizmus nagy, végső célja: a teljes egyenlőség elérése)? Letépnék a körmeiket (mint azok az ÁVH-s "álkommunisták", vagy kik, akik 50 évvel ezelőtt ezt a módszert látták célravezetőnek)? Vagy az a Picsa szám csak vicc volt, hogy "... minden újgazdagra várnak a gulágok..."? Netán csak szimbolikusan kéne értelmezni ezeket a nagyszerű sorokat és valójában genocidium helyett értelmes és józan párbeszédre gondoltak a szerzők?
Nikkelbolha e-mail | 2003-10-14 18:29:28 | 72.
piac

Előzmény: ErikPunk (71.)
ErikPunk e-mail | 2003-10-14 08:33:17 | 71.
Hali mindenki!Még új vagyok itt.Ez azért szarúl hangzott.Tudja valaki,hogy jövőhét szerdán mi lesz Egerben????
Warrior e-mail | 2003-10-10 07:11:43 | 70.
Ja, mielött nekemesnétek:
Nem vagyok punk.
Tetszenek az elveik, de vannak sajátaim.
Rocker vagyok, de ezt sokan bírálják ezen a fórumon.
Elnézést a helyesírási hibákért.

Warrior e-mail | 2003-10-10 07:03:18 | 69.
Mire megyünk a fene nagy fejlődéssel?
Atombombát,hidrogénbombát,vegyi fegyvereket gyártunk, és lemészároljuk egymást ezer kilómétereköl.

Egy civilizált ember nem löné a másikat.
Az természetes kiválosztódás kora volt, szükség volt rá, hogy az erősebb maradjon fennt.

De ma?
A gyengeelméjüeket,mozgáskorlátozottakat is vígan eltarjuk, és ez helyénvaló.
Hát akkor mi értelme kiirtani a ráadásul életerősöket?

Nem azt mondom, hogy felejtsük el a tűzgyújtást is, de még egy kis fejlődés+kapitalista társadalom+amerikai:) (persze bármilyen) politikus, és irak sorsára jut a föld , egy kis pénzért.

Persze dejókis amerikai kapitalizmus van, bárkit megf lehet támadni egy kis plusz olajért.Persze nem Szaud-Arábiát, vagy az Arad Emírségeket.Irakot.Az legalább csóró, nincs nem jelent veszélyt...

Hitler esete Lengyelországgal,
Bush estet Irakkal,
ismerős?

A világ hagyta mindkettőt, fosnak a "nagy és erős országtól".

Egy népet szétverni a terroristáikért?

Lerombolni az országukat ártatlanokat megölni egy kis plusz olajért?

És ha magyar terroristák lettek volna a pilótafülkében?

Most nem interneteznénk...az biztos.

Persze itt nincs olaj nincs mitöl tartani...szerencsére.

Ki hívta őket Irakba?
Csak katonákat kért egy kis! csoport Szaddam megdőntésére, nem háborut, forradalmat akartak.

Jól ki van ez találva...Most amerikai vezetőség alatt üzemel Irak...
Gusztustalan!!!

Persze anno is valami jenki banda lövöldözött itt a Balkánon,nem?
Meg Vietnámban,meg az Öbölben.meg mindenhol.A világ a csicskása.Taszár.

Egy hétköznapi példa a kapitalizmus áldására, meg a politikára.

Dejó hogy nincs anarchia, bármilyen formában, mert milyenrossz lenne nekünk.Amerika bácsi vigyáz ránk!

Warrior e-mail | 2003-10-10 06:39:53 | 68.
Ezt nem hiszem el!
Már megint 2x rakta be...
Nagyon bocsi....!!!!

Warrior e-mail | 2003-10-09 09:25:52 | 67.
Hali!
Egy ici-pici fogalomzavar mintha lenne!

Az egész világon soha egyetlen másodpercre sem volt sehol kommnizmus.Ami volt itt, és kinában van meg anno a ruszkiknál az szocializnus akart lenni, persze ez erôszakkal a tökéletes ellentéte lett/van, visszájára fordult.

A kommunizmus egy eszme, mint az anarchizmus, mint olyan sem valósulhat meg az emberiség bizonyos foku fejlettsége nélkül amitöl még igen messze állunk...

Anarchia:Igen bonyorult összetett fogalom, meg sem kisérlem leírni, számtalan nálam sokkal okossabb ember próbáltam meg, de nem igazán jón össze.Ja, ég és föld az anarchizmus, mint eszme, és a punk-filozófia szerint, ez nem lealacsonyitás, csak tény.Mindkettô értelmezés éppoly fontos.

A tények anarchia szó eredetét nézve görög szó az AN ARCHON kifejezésbôl alakult ki, ami jelentése: hatalom nélkül.

Punkok lázadásában nem vagyok széleskörüen tájékozott, ha hülyeség lenne valam abban amit írok tessék felviágosítani a témában.:-))

Szóval érdekesmód a punk angliában alakult ki, (ahogy a skinhead is) szóval ostobaság lenne azt állítani hogy a "kommunizmus ellen való lázadásban"(70-85ös évek kb) jött létre.
A Picsa zenéjében érdekes kép az anarchista-kommunista punk, de ha jobban belegondolunk, mindkettö a társadalmi rétegek feloldására törekszik, csak az egyik elfogadja, a másik nem a kományatot.

Tudomásom szerint a punk mindenféle hatalmat elutasít(rendôr,kormány,stb...)És nem törödik azzal hogy a nagy többséget maga mögé állitsa(polgárpukkasztás).A saját szubkultúrájukat elfogadva lázad a hatalom törvények elôírások ellen.

Ezzel szemben az eszme megalkotói az egész társadalmi réteget maga mögé akarja állítani, hogy osztozzanak az eszmében,mégpedig önszervezôdés, önellátás,formájában elutasítva minden adót, hatalmat. vérszívást.
Rengeteg szerzôtôl olvastam a témában, fö kedvencem Errico Malatesta.Josian Warren szerintem gyerekes oldalrol közeliti meg a kérdést, rossz irányból.

Szabadság,egyenlôség,testvérség.

Ez a három sosem valósulhat meg egyszerre.Lsd.Ember tragédiája.(Bármely kettô igen.)

A teljes anarchia állapotában nincs káosz, ez nevetséges.Egy jellemzô példa erre a berögzült hihiedelemre:Egy ember megkötöznek születésekor a lábainál, megtanl ugy-ahogy járni,ha egy orvos azt mondja neki, hogy ha megszabadítják béklyóitol, meghal.Foggal-körömmel védeni fogja köteleit!

Hasonló az, hogy szegény jobbágy robotol a földeken, és már-már elhiszi hogy a tekintetes ur nélkül nem lenne betevô falata.

Egy olyan társadalom, ami felismeri ezt megszabadul a kifosztóitol.

Még valami:Amerikai História X.
Nincs diktatúra benne!
Önszervezôdés a munka elvesztése miatt téves ideológiával, némi fajgyülölettel, és egy késôn eszmélt emberrel...

Üdvözlet!

Warrior e-mail | 2003-10-09 09:18:33 | 66.
Bocsi a kettöért, elrontottam...
Warrior e-mail | 2003-10-09 09:16:16 | 65.
Ernesto "Che" Guevara:

A Forradalmár...

Kár hogy a harcnak élt,a bolíviai közdelem nem kellett volna.

Aki nem ismeri olvassa el
Moldova György:A Napló c. könyvét...

Warrior e-mail | 2003-10-09 09:16:16 | 65.
Ernesto "Che" Guevara:

A Forradalmár...

Kár hogy a harcnak élt,a bolíviai közdelem nem kellett volna.

Aki nem ismeri olvassa el
Moldova György:A Napló c. könyvét...

Warrior e-mail | 2003-10-09 09:08:02 | 64.
Hali!
Egy ici-pici fogalomzavar mintha lenne!

Az egész világon soha egyetlen másodpercre sem volt sehol kommnizmus.Ami volt itt, és kinában van meg anno a ruszkiknál az szocializnus akart lenni, persze ez erôszakkal a tökéletes ellentéte lett/van, visszájára fordult.

A kommunizmus egy eszme, mint az anarchizmus, mint olyan sem valósulhat meg az emberiség bizonyos foku fejlettsége nélkül amitöl még igen messze állunk...

Anarchia:Igen bonyorult összetett fogalom, meg sem kisérlem leírni, számtalan nálam sokkal okossabb ember próbáltam meg, de nem igazán jón össze.Ja, ég és föld az anarchizmus, mint eszme, és a punk-filozófia szerint, ez nem lealacsonyitás, csak tény.Mindkettô értelmezés éppoly fontos.

A tények anarchia szó eredetét nézve görög szó az AN ARCHON kifejezésbôl alakult ki, ami jelentése: hatalom nélkül.

Punkok lázadásában nem vagyok széleskörüen tájékozott, ha hülyeség lenne valam abban amit írok tessék felviágosítani a témában.:-))

Szóval érdekesmód a punk angliában alakult ki, (ahogy a skinhead is) szóval ostobaság lenne azt állítani hogy a "kommunizmus ellen való lázadásban"(70-85ös évek kb) jött létre.
A Picsa zenéjében érdekes kép az anarchista-kommunista punk, de ha jobban belegondolunk, mindkettö a társadalmi rétegek feloldására törekszik, csak az egyik elfogadja, a másik nem a kományatot.

Tudomásom szerint a punk mindenféle hatalmat elutasít(rendôr,kormány,stb...)És nem törödik azzal hogy a nagy többséget maga mögé állitsa(polgárpukkasztás).A saját szubkultúrájukat elfogadva lázad a hatalom törvények elôírások ellen.

Ezzel szemben az eszme megalkotói az egész társadalmi réteget maga mögé akarja állítani, hogy osztozzanak az eszmében,mégpedig önszervezôdés, önellátás,formájában elutasítva minden adót, hatalmat. vérszívást.
Rengeteg szerzôtôl olvastam a témában, fö kedvencem Errico Malatesta.Josian Warren szerintem gyerekes oldalrol közeliti meg a kérdést, rossz irányból.

Szabadság,egyenlôség,testvérség.

Ez a három sosem valósulhat meg egyszerre.Lsd.Ember tragédiája.(Bármely kettô igen.)

A teljes anarchia állapotában nincs káosz, ez nevetséges.Egy jellemzô példa erre a berögzült hihiedelemre:Egy ember megkötöznek születésekor a lábainál, megtanl ugy-ahogy járni,ha egy orvos azt mondja neki, hogy ha megszabadítják béklyóitol, meghal.Foggal-körömmel védeni fogja köteleit!

Hasonló az, hogy szegény jobbágy robotol a földeken, és már-már elhiszi hogy a tekintetes ur nélkül nem lenne betevô falata.

Egy olyan társadalom, ami felismeri ezt megszabadul a kifosztóitol.

Még valami:Amerikai História X.
Nincs diktatúra benne!
Önszervezôdés a munka elvesztése miatt téves ideológiával, némi fajgyülölettel, és egy késôn eszmélt emberrel...

Üdvözlet!

Anarchia e-mail | 2003-04-18 13:33:18 | 63.
Pankata: A kommunizmusnak kurva sok köze van a punkhoz hidd el nekem. De attól is függ, hogy te mit tartasz kommunkizmusnak. Mert ha azt, ami itt volt nálunk 40 évig akkor ahoz tényleg semmi köze. De ha az elvekre gondolsz akkor viszont ott az igazság. A punknak olyan szinten kéne mentesnek lenni a politikától (mentes is), hogy nem kampányolnak. Az nem politizálás, ha reálisan és nem elfogultan elmondják a véleményüket a témával kapcsolatban ami azért valjuk be őszintén mindíg a "kapjabeafaszomatazösszepolitikus". A picsa meg aztán kúrvára az eszmék szabadságát, hírdeti. A Ferivel a múltkor pont erről beszéltünk, hogy akommunkizmus és a punk. Egyet értettünk, hogy a régi rendszert tulajdon képpen csak a maga elveiért és nem a megvalósításért éltetik. Ők abban az időben is lázadtak voltak atrocitások, de tulajdonképpen az egésznek volt egy varázsa is. Főleg az utolsó évek. Fontos: Nem a kommunizmus megvalósítását kell éltetni, hanem az ALAPELVEKKEL élni. Ha neked ez a kommunizmus akkor jó, ha nem akkor tévedsz.

I still belive in Anarchy !


Előzmény: Pankata (62.)
Pankata e-mail | 2003-03-28 08:03:27 | 62.
ELNÉZÉST de a kommunizmusnak mi a FASZ köze van a pank ideológiához? azokat probáljátok meggyőzni a kommunizmus jóságáról akinek a körmeit tépték le mert nem tapsolt és nem éljenzett elég lelkesen!!
a panknak pont hogy mentesnek kéne lenni minden undorító politikától:az eszmék szabadságát kéne hírdetni és nem a gyűlöletet.

Lenin krt. e-mail | 2003-03-25 14:50:55 | 61.
Emberek! A picsa, meg a politika? Ne nevettessetek már! Sehol még csak nyomokban sem politika, legfeljebb a köntös. Ez puszta társadalomkritika. Van 1-2 szövegük különben ami ér is valamit, de ez ritka. Politikai töltése a kicsitt régebbi zenekarainknak van. Őket hívjuk a punkzenekaroknak. Lenin körút, Marina Revue, 88-as csoport. Hallgasd ezeket, ha politika kell! Ez a politika a zenében, nem holmi picsa... Amúgy zenei produktumuk értékelhetetlen. Nekem is csak fél lityó pálesz után sikerült rá ugrabugrálni. Na a többi a ti dolgotok...
pistols e-mail | 2003-03-12 20:55:19 | 60.
akit szid az úgyse hallgatja és semmi
következménye nincs ennek

a kommuizmus nagyon szép és jó dolog lenne de nem
lehet megvalósítani...


Előzmény: lackó (59.)
lackó e-mail | 2003-03-12 20:45:33 | 59.
Hi!
Bocsássatok meg, hogy a zenei elemzések után egy kicsit régebbre visszanyúlok a beszólások között. Bár én ezt a zenekart nem igazán ismerem, amit tudok róla, azt a különböző botrányok médiavisszahangjából tudom. Azzal nincs probléma, ha egy banda szövegeinek politikai mondanivalója van ( bár a zene alapvetően nem erről szól), de ezt egy bizonyos kultúrális limiten belül kéne kifejezni. Például: láttam egy adást, ahol éppen ettől a zenekartól olvastak fel szövegeket. Az egy kicsit felháborított, mikor az egyik dal meghatározó motívuma valami olyasmi volt, hogy takarodj a francba te kopasz, sváb állat. Természetesen tisztában vagyok vele, hogy nem az egész svábságnak szánták, hanem a skinhead-eknek, de úgy nem lehet semmilyen társadalmi hatást kifejteni, ha ennyire primitív, bunkó megnyilvánulásai vannak az embernek.
Másrészt, ahogy olvastam jelentős vita bontakozott ki a kommunizmussal kapcsolatban. A vélemyényem ebben a témában: a kommunizmus nem reális államforma, nem reális társadalom. Nemcsak, hogy megvalósíthatatlan, de ha megvalósítható lenne is egyáltalán nem "tökéletességet" hozna magával, hanem teljes anarchiát és káoszt. Az emberek nem egyformák és ( bármilyen brutálisan is hangzik ) nem egyenértékűek. A mai társadalom felépítése alapvetően tökéletes, csak rossz emberek vannak rossz pozíciókban. Tény, egy tanulatlan munkás egyáltalán nem egyenértékű egy atomfizikussal. Nem azt jelenti, hogy kevesebb lenne, de képtelen betölteni az atomfizikus pozícióját. Ha a megfelelő emberek kerülnének a megfelelő pozíciókba a kapitalizmus a kánaán lenne, folyamatos, elképesztő mértékű fejlődéssel. Amikor még nem volt magántulajdon, az ember gyűjtögetett és éhenhalt. A magántulajdon kialakulása előrelépés volt, amit nem szabad visszacsinálni. Ki akarná újra elfelejteni, hogy kell tüzet gyújtani például? A kommunizmus csak a cári rendszer és a feudalizmus halálsikolya volt, ami normális, békés körülmények között nem életképes.

pistols e-mail | 2003-03-12 19:09:48 | 58.
...le_arom ki mit gondol mindenkinek van egy elve és az után megy ... ez a fórum csak arra jó hogy dühöngjetek és elmondjátok: én mekkora pank vagyok!
mokuska e-mail | 2002-12-05 12:00:55 | 57.
Együtt voltunk énekeltünk,nézegettünk képeket,de részegségbe fulladtak a gyertyafényes ünnepek!!!!!!!!Az ANARCHIA él!!Szia-mia mokuci vagyok!!!Csak egy hozzá szólás lett volna a rockersráccal való dumcsitokhoz!!!:))))

Előzmény: Thomas (7.)
Nikkelbolha e-mail | 2002-12-01 08:47:05 | 56.
kihagytam hogy öl.

ja ls még hozzáfqznék az elQzQkhöz egy bölcs mondást: "az igazság odaát van"
:))))))))


Előzmény: Nikkelbolha (55.)
Nikkelbolha e-mail | 2002-12-01 08:40:25 | 55.
megosztanám veletek egy észrevételemet.idézek 2 számból:
"suhogó bankjegyek, jenki jellem"
"az alkohol butít és nyomorba dönt. jeeeeeeeee"

többet nem is mondanék remélem értitek mire céloztam...


Előzmény: HétköznaPI (54.)
HétköznaPI e-mail | 2002-06-06 07:49:50 | 54.
A Viktor című számot (és még sok másikat) a www. audiogalaxy.com -on lehet letölteni. Le kell tölteni hozzá egy kicsi programot. Úgy érdemes keresni, hogy beírjátok a zenekar nevét (Hétköznapi CSalódások, picsa), mert ha a szám címét írjátok be azt nem biztos hogy megtalálja (nem mindig ismeri fel az ékezeteket). Ezután érdemes abc sorrendbe rendezni a találatokat (sort by: Song Name). Ha az első betű ékezetes nézzétek meg a második betűjénél is (pl.: az Ólomidő c. szám lomid címen található meg). Ezután már csak a minőséget kell kiválasztani. Na sok szerencsét és hallgassatok sok PICSÁt!
Alice e-mail | 2002-05-28 14:36:12 | 53.
hello!! tud valaki vmit, hogy mikor lesz legkozelebb budapesten picsa koncert??? aki tud valamit, irjon!!! koszi.
Grizon e-mail | 2002-04-23 13:00:45 | 52.
Debrecen?Hmm...Lehet hogy ott leszek, csak most selejteztem ki a szakadt cuccaimat q:-)))))

Előzmény: Menyus (51.)
Menyus e-mail | 2002-04-22 19:41:06 | 51.
Néhány infó a buliról: Május 3-án/pénteken/ lesz Debrecenben a Klinika Moziban.Fellép:Mig29,Brigád és a Picsa.Ott találkozunk:)
Menyus e-mail | 2002-04-22 19:39:09 | 50.
Ja,még csak annyit akartam üzenni minden Picsa fannak,hogy GYERTEK PUNKMAJÁLISRA!!!
Menyus e-mail | 2002-04-22 19:37:33 | 49.
Mi ez a nagy érdeklődés a Viktor cimu szám után, csak nem néztétek régebben a Naplót? Nézzétek meg a: punk.supergamez.hu/picsa oldalon.Nem tutit,hogy rajta van,de ez a honlapjuk.Amúgy meg a Szélsődal albumon van rajta.
Udet e-mail | 2002-04-17 17:46:33 | 48.
Én is! Akár e-mailben is! Bárhogy! :-)

Előzmény: Grizon (47.)
Grizon e-mail | 2002-04-15 13:27:04 | 47.
Dettó ezt akartam kérdezni q:-))))))

Előzmény: OSSIAN (46.)
OSSIAN e-mail | 2002-04-13 15:48:34 | 46.
Szasz mindneki, nekem csak egy kérdésem lenne, honnan lehet letölteni a Viktor cimű PICSA szmot előrre is köszi.
Grizon e-mail | 2002-03-28 11:37:34 | 45.
Ehh...q:-)))))
Remélem hogy nem fogok...


Előzmény: judit1020 (44.)
judit1020 e-mail | 2002-03-27 23:41:48 | 44.
ja,csak bele ne fulj!
:))))))))


Előzmény: Grizon (43.)
Grizon e-mail | 2002-03-27 09:36:38 | 43.
Tőlem is megy valami, ez viszont elég deep...

Előzmény: judit1020 (42.)
judit1020 e-mail | 2002-03-27 02:28:13 | 42.
par nap mulva...sajna betett a sulee
azer meg megy vmi csak nem tul deep(meg nem purple;)


Előzmény: Grizon (41.)
Grizon e-mail | 2002-03-26 15:01:31 | 41.
Alig várom!q:-)

Előzmény: judit1020 (39.)
Ibanez e-mail | 2002-03-25 20:01:32 | 40.
Hello
Nem tudjátok, hogy honnan lehet Picsa ttabokat leszedni??
Előre is köszi!

judit1020 e-mail | 2002-03-25 16:15:05 | 39.
na..errol egy csomo dolog jutott az eszembe(gondolhatod mennyi..;)szoval majd lereagallak..cuup..heh:)

Előzmény: Grizon (38.)
Grizon e-mail | 2002-03-25 13:00:59 | 38.
Ahhoz elöbb oda kell jutnom és jellenleg nem úgy áll a szénám q:-))De majd igyexem jónak lenni!q:-)

Előzmény: judit1020 (37.)
judit1020 e-mail | 2002-03-24 21:57:51 | 37.
hmm..erdekes hogy boldognak lenni mar unalmas...habar ez olyan mintha azt mnodanam hogy a dinoszaurusz hus keseru..
..egyebkent ertem mire akarsz kilyukadni..de akkor is..hupp...talan a mennyben majd meghivlak egy pohar teara es par evezredik eldumalgatunk(es meg a telefon se fog megzavari;)


Előzmény: Grizon (35.)
Gil e-mail | 2002-03-19 16:54:16 | 36.
De az Új Baloldal párt egész korrektnek néz ki pedig én jobboldali vagyok de elismerem őket.

Előzmény: Grizon (35.)
Grizon e-mail | 2002-03-19 16:49:05 | 35.
De nem erről szól a dolog!Az ms kérdés hogy hatalom-és pénzéhes emberek ültek a vezetői székekben és kizsákmányolták az országot, de ha olyan emberek ültek volna ott, akik nem a saját, hanem az ország érdekeit nézik, akkor ez egy szép világ lenne.Csak sajnos a világon nincs ilyen ember, valószinűleg én is jól megszedném magam, ugyhogy ez csak egy szép álom, egy utopia...de még1x mondom, hogy az eszme nem rossz, csak a mai emberekkel ez megvalósíthatatlan...az kéne hogy kollektívan mindenki azt akarná és együtt menjünk a céljaink felé, de akkor elég unalmas világban élnénk...

Előzmény: Gil (34.)
Gil e-mail | 2002-03-18 19:41:59 | 34.
Hát ja csak sajnos arra ment ki az egész, hogy lehet a népet kirabolni úgy , hogy még hálásak is legyenek.

Előzmény: judit1020 (33.)
judit1020 e-mail | 2002-03-18 19:29:48 | 33.
minden diktatura szar es nyomorhoz vezet!
..egyebkent meg persze hogy szar volt a kommunizmus..semmi fejlodes csak pusztulas..de a kezdeti ESZME szerintem az szep lenne,ha meg lehetne valositani,de nem lehet..attol meg lehet utopia


Előzmény: Gil (32.)
Gil e-mail | 2002-03-18 19:01:15 | 32.
Ugyanez a helyzet a nácizmussal. Hitler ismerete fel a média hatalmát és így hatalmas tömegeket fordított az oldalára kifordított szövegekkel. Látta valaki az Amerika Historia X-et szerintem el lehet gondolkodni rajra a diktatura ártalmairól.

Előzmény: Gil (31.)
Gil e-mail | 2002-03-18 18:52:46 | 31.
Na elösször is az anyád a stréber. Szerintem nem is tudod mit jelent ez szó. Másodszor is pedig te vagy gyík hogy Jézus-t és a komcsikat egy lapon emlegeted. Szerinted Amerikába mi megy? Emberek agymosása a médián keresztül. Te is a liberális buzikhoz tartozol akik egésznap az Rtl klub vagy a Tv2 politikai müsorait nézik (nagy része kamu vagy el van ferdítve). Sajnos ez az életforma Magyarországon is kezd elhatalmasodni. Mi a véleményed arról, hogy egy átlag amerikai polgárnak 70-es IQ-nál nincs több. És tudod miért mert megnézik azt a sok szart amit müsornak neveznek ahelyett, hogy valami értelmesebb dolgot csinálnának. Na mondjál néhány érvet a kurva nagy komunizmusodról!! Nincs túl sok. Ja és mit értesz azon, hogy nem miénk volt?? Láttál te már autópályát Oroszországban?? Vagy nem is kell olyan messze nézegetned régi M7-es! Kik csinálták?? A komunisták. -és elmondom mi volt a hibája. Minden szart bele raktak csak, fizetni ne kelljen érte. Őszintén mondom a komunizmus szar volt. Persze minden ember más képp gondolkodik ez az én véleményem de nem túl sok érvet láttam kimerítő hozzászólásodban inkább csak fikázást.

Előzmény: Rockersrác 15 (29.)
judit1020 e-mail | 2002-03-18 02:59:37 | 30.
Hat kedves Rockersrac ezzel a 'bizonyos Jezus Krisztus es kovetoi' peldaval elegge felreleptel..mar hogy a fenebe szolna a Biblia a kommunizmusrol??ne nevettess mar!..most nem megyek bele,de ha akarod akkor maskor..

a kommunizmus celja az volt,hogy egy kozpontositott kormany uraljon mindent es ne legyen magantulajdon,vagyis minden a kozosbe menjen..ne legyenek birtokosok es versenges..es bar az eszmebeli cel szep volt(eltuntetni a szegenyseget es a retegek kozotti tarsadalmi kulonbsegeket)de megis csodott mondott,mert versenges nelkul nincs feljodes es nincs ami motivalja az embert..hat eppen ezert alakult ki,s bar a munkanelkuli rata irtora lezuhant,megis belso-munkanelkulisegrol beszelhetunk..vagyis a ber ennel fogva szinten egyenlo volt a semmivel es nem is beszelve az inflaciorol ami bekovetkezett...de azert meg kell hagyni,hogy sokan meggazdagodtak azidotajt akik a vezetoi korokbe tartoztak,tehat valojaban veve nem volt de facto kozos semmi mert vki zsebere ment..
egyebkent soha nem mukodne semmilyen ilyencelu mozgalom,mindegy hogy eroltetik vagy nem...mar hogy egyenloseg??testveriseg?..szep fogalmak!szep eszmek!de amig vki mutogat a masikra mert mas szinu a bore vagy mert szegeny vagy mert muveletlen,addig ilyen eszemkrol jobb nem vitazni mert a kis primitiv eletunkben is nap mint nap megoljuk oket..

..meg egy megjegyzes..abban viszont hiszek,hogy ha az embereket azonos moralis ertekek iranyitanak es azonos szabalyokhoz igazodnanak akkor igenis lehetne 'tokeletes' kozossegrol almodozni..de szerintem ez csak egy kozos vallasban es eros hivok kozott mukodne..s ezt a puritanok peldaja is jol mutatja,hogy mukodott...az egyseg a fontos..ami nincs


Előzmény: Rockersrác 15 (29.)
Rockersrác 15 e-mail | 2002-03-17 19:45:57 | 29.
Bocs, de ez részedről most egy igazi gyökér megnyilvánulás volt? Amerika agymosott réteg és a kommunizmus dicséerete?! Ez hogy jött össze?! Ami miatt becsülöm azt a zenekart, az az, hogy teljes őszinteséggel elítélik a kapitalista világ összes szennyét! Újabban igen nagy népszerűségnek örvend az az egyén, aki elítli a kommunizmust, az már senkit se érdekel, hogy őszinte volt-e. Ez szerintem sokkal inkább egy agymosott ember gondolkodása. Kicsit olyan, mint egy stréber hülyegyerek felelete. A kommunizmus igazi problémája az volt, hogy nem a mienk volt! Az oroszoké volt és ránkerőltették az volt a baj. Akkor legalább mindenki tudta, hogy nem szabad megszólalnia, nem mintha ez előny lenne. A különbség az, hogy ma azt hiszitek, szabadság van! Próbáljon csak valaki élni a szólásszabadságával. Azt hiszem, utána megnézheti magát. Ami most van, az ÁLSZABADSÁG! A dal, amitől annyira kiakadtál, pont erről az álszabadságról szól! Amúgy a kommunizmus, mint eszme, már legalább 2000 éve csődöt mondott, amint azt egy bizonyos Jézus Krisztus és követőinek példája illusztrálja. Mióta civilizációt szerveztünk, le kellett mondanunk arról a bizonyos 3 eszméről: szabadság, testvériség, egyenlőség! Ha meg is valósult hirtelen, ugynolyan gyorsan lett az enyészeté. Soha nem élte túl megalkotóit....

Előzmény: Gil (28.)

1  2  3  


Az itt olvasható hozzászólásokért a szerkesztőség nem vállal felelőséget.