Click to Visit
Hip-Hop - Van getto Mo-n? Irjátok le véleményeteket!!
Kereső:
Részletes kereső!
Belépés regisztrált tagoknak:
Login:
Jelszó:
Üdvözlünk a Zene.net fórumában!

Regisztráld magad most! Ezáltal Te is hozzászólhatsz a különböző témákhoz és új témát is nyithatsz!
Regisztráció | Kereső | Kategóriák

1  2  3  4  

káposzta e-mail | 2003-10-15 17:25:02 | 32.
mivan bazz ezek az elöadok jo nagy szarok,nem mainstream rap hanem fos hiphop amit ezek müvelnek baszki,wu tang clan az naon fasza,mobb deep is de ezek a mai "elmajnstrimesedett" szarok mint snoop,eminem,50cent,xzibit,p.diddy,nelly,jay-z,fabolous ezeknél csak az láthato hogy van 20 mercijük egy 16 mérettel nagyobb gatyájuk 40 csajuk meg 20 millio dollárjuk de mégis ezt szeretik és ez ellen nem lehet tenni lehet hogy nem is kell de kérlek Mo-n is van ilyen ne aggodjál a cigányok este amikor mennek holrészegen randalirozni,rongálni stb,azt nem hiszem hogy békés kertvárosi ricsaajnak lehetne nevezni de nem csak a cigányok bazz ÁÁÁ a magyarok is meg a sok kinai bevándorolot szar meg a s ok arab geci akik ha belépsz a lakotelepükre és nem fizetsz (persze csak ha észrevesznek)jobbik esetben elveszik mindened rosszabik esetben jol összevernek és hol vannak a zsaruk , sehol csak meresztik a kurva nagy farukat és nincs ínyükre ha bekell ülni a 10 éves skoda feliciába bazz ennyit erröl és ez egyre rosszabb mert a cigányok,kinaiak,arabok egyre többenvannak és kész!

Előzmény: Stan (31.)
Stan e-mail | 2003-10-06 09:43:24 | 31.
igaz

Előzmény: Gibi (29.)
Master G e-mail | 2003-09-30 15:44:38 | 30.
végre valaki...

Előzmény: Gibi (29.)
Gibi e-mail | 2003-09-30 15:33:55 | 29.
Sziasztok!
Szegénység, bűnözés, maffiák, bandák, erőszak, kisebbség (nem megbántva senkit), romos házak... Valahogy ez az, ami az eszembe jut, ha hallom a szót. Nektek? Vitathatatlan, hogy ezek a dolgok léteznek városokban és kisebb településeken. Hívhatod gettónak, vagy bárminek, lepratelepnek is. Mindegy.
Viszont mostanság divatos a gettót használni, mert a hip-hop kultúra innen nőtt ki. De kinek jó, ha vannak gettók? Ne sajnáljuk, hogy itthon nincsenek kimondott egész városnyi gettóink (mert mondjuk New Yorkban, ami 10 milliós város Brooklyn, Bronx... stb nem 4-5 háztömböt jelentenek. Nem akarok hülyeséget írni, de nagyságrendileg milliós, vagy legalább is több százezer embert érintő probléma... És ez csak NY.
Szóval ne álmodozzunk, hogy ott milyen jó, mert egész nap szól a rep, megy a balhé és mindenki kosarazik. A klippek is hülyeségeket sugallnak. Nézzétek meg, megfigyelhető, hogy sok klippben a gettót úgy ábrázolják, hogy tökéletes testű lányok ugrálnak egy szál semmiben, mialatt a srácok - akik felsőteste a formában lévő Schwarzeneggert idézi - ülnek a hátsó lépcsőn illetve kosaraznak brand new cuccaikban, szigorúan fehér cipőjükben és karvastagságú fuxaikban. Persze közben a tűzoltócsapból rájuk zúdul a víz és mindenki nagyon boldog... (Jay-Z: Hard Knock Life, Fat Joe & Thalia, J.Lo, az új Christina... sorolhatnám, nagyon sok van)
Ez a mainstream klipp
A másik felét leginkább Mobb Deep, vagy régi Wu klippek jelemzik igazán: Éjjel a fekák égő kukáknál kockáznak, vagy csak állnak...
És hogy miért nem lesz ilyen soha nálunk:

1. A magyar nép teljesen más, mint az amerikai. Intelligensebb (egyellőre) és mások a szokásai. Csúnyákat nevetnénk, ha lefordítanánk minden számot, amiket most nagyon hallgatunk. Sokkal szegényesebben tudják kifejezni magukat (elég, ha a káromkodásokra gondoltok. :) szinonímák...) és be kell valljuk primitív a szövegek többsége.

2. A Hip-hop kultúra onnan jött. Nem lehet átültetni. A hip-hop a mai modern fekete népzene.

Szeintem nevetséges, mikor fehérek utánozzák a feketéket, gettóba vágynak stb. Akik szerint nem, azoknak itt egy cím: http://www.wiggaz.com/

Béke mindenkinek, aki végigolvasta.

gthemat e-mail | 2003-09-30 13:11:58 | 28.
Hello everybody!!
getto szerintem magyarországon nincs!!!
amit gettonak neveznek a "popperek"(pl a 8 ker) szerintem nem az ! Gettok csak az okorban és a
III.birodalomban voltak!

Murdoc69 e-mail | 2003-09-15 12:09:29 | 27.
Itt nem arról van szó hogy ki kit tartott hol.
A gettó a szótárban is úgy van megfogalmazva
hogy vallási vagy rasszikus okokból elkülönített városrész vagy szegénynegyed.Ezért nevezték joggal a négerek Amerikában a városrészüket gettónak.


Előzmény: gonzales7 (26.)
gonzales7 e-mail | 2003-09-12 17:31:07 | 26.
Az Ókorban meg a rómaiak tartották a "keresztényeket"elkülőnített város negyedekben....amiket hívhatunk talán gettónak is....a gettót tényleg nem a "nácik"alkalmazták előszőr......

Előzmény: Murdoc69 (25.)
Murdoc69 e-mail | 2003-09-12 17:02:46 | 25.
Nem arra gondoltam.(amúgy Dávid király pajzsán volt látható először a hatágú csillag)
Hanem arra hogy mindig volt valamilyen megkülönböztető jelzés pl.:Sárga kör, piros négyszög,stb
A sárga csillagot amúgy tényleg a nácik használták először megkülönböztető jelzésként.


Előzmény: zee36th (24.)
zee36th e-mail | 2003-09-11 14:17:43 | 24.
hát ja, a Dávid csillagot már elég régen "feltalálták" :))
Murdoc69 e-mail | 2003-09-11 13:13:03 | 23.
Csak ha már szóba került.Gettók már a nácik előtt is léteztek ugyanis a keresztények már a középkorban is elkülönített városrészben "tartották" a zsidókat.
És a sárga csillag sem "új" találmány, szintén a középkortól használtak már különböző megkülönböztető jelzéseket....


skinhead e-mail | 2003-08-15 09:22:55 | 22.
Csepelen melyik suliba jársz testvér?


Előzmény: csak magyar... (21.)
csak magyar... e-mail | 2003-08-14 18:23:51 | 21.
Szasz!
Szerintem az az ember aki Pécsen lakik nem mondhatja h nincs gettó,főleg ha nem járt mondjuk pesten.Nemkem akárki akármit mond én azt mondom h pest egyes részei igenis le vannak rohadva,egyes családok igenis lecsúsztak,vannak romos veszélyes utcák.Főleg a délkeleti rész:Lőrinc,csepel,köbánya,erzsébet,soroksár,kispest.Én lörincen lakok csepelre járok suliba,keresztül megyek erzsébeten,soroksáron és kispest felől jövök haza és látom a nyomort,a szegénységet.Másrészt van mellettünk egy lakótelep,havanna,régen a munkásoknak építették,elég olcsók a lakások így már kurva nagy lett,sokan laknak ott,sok cigány,rabló,alkoholista,de normál családok is akiknek a gyerekei nap mint nap találkoznak az erőszakkal és a bűvös szóval,hogy nincs.Na igen én azt mondom az a hely gettó!Aki nem hiszi nézze,lássa és utánna majd beszélünk.Tudom máshol is vannak szar helyek és mások nem találkoznak a sötét oldalal de az ne is ossza az észt ezen a topikon!
Peace RatFace

opium e-mail | 2003-08-12 12:08:55 | 20.
gettó? az nincs. inkább olyan gettószerü. itt nálunk [Pécs] is van egy-két kemény hely, én Uránvárosban laktam, de itt inkább a helyi "bandák" is inkább jóban próbálnak lenni egymással, inkább a rendőröket utálja mindenki [korrupt f*sz majdnem mind1ik, az egyik vett egy új Audu a6-ost tavaly, nyilván nem a fizetéséből], bár pl. Meszes [kb. mint a 8. ker.]
egy olyan hely, hogy sokan nem mernek
oda kimenni este, mert levetkőztetnek a cigányok, de egyébként sok ilyen környék van errefelé, ismerni kell a várost ebből látszik

opium voltam

Igor e-mail | 2003-08-12 07:35:01 | 19.
Gondolkodtam,hogy benézzek-e. megint egy műbalhé, megint egy közhely, egy félrekombinált amerikanizált "ideál". Megint egy topik. Áh, de benéztem. Olvasgattam, s mindig mikor olvastam valamit, amire reagálhattam volna, vagy Zee, vagy Bill elmondta helyettem.

Zee, pacsi megy, tottálisan egy hullámon döglődünk ebben. Szintén közgázzal mögöttem, bár diploma nélkül, én is a segítséget céloztam meg, nem az ékszerbolt kirakatát... ;-)

Gettó. Van-e Mo.-n gettó. Kérek alásan mindenkit, ne fröcsögjünk hülyeségeket. Ekkora blőd baromságot még nem hallottam. Gettó. Pff.. Nehéz helyek vannak. Pécsen, Pakson, Újvárosban, Zalában, Szegeden, Nyíregyben, bárhol. Pesten is. Főleg mert azért kétmillió emberből elég nagy a szórás. :-)
Szal. Visszatérve, mer közben cigiztem egyet. Gettó nincs, bűnözés van. Ha valakit nyílt utcán többedmagával lealáznak (R.I.P. Simon T.), vagy fényes nappal 7 embert szó szerint kivégenek(R.I.P. 2 all ya), akkor hegyeshalomtól záhonyig itt vagyunk a szennyben. De még akkorsem gettó. Ez csak egy szó.

Én nem nőttem fel kemény környéken. A mienk "átlagos" volt. Bandák voltak, ellenségek voltak. Túlélés a lényeg, nem a háború. Hiába harcolsz, ha hátbalőnek. Na, elkanyarodtam. Nálunk egy szabály volt. Ha sok ember felé közeledtél, imádkozni kellett, hogy legyen köztük ismerős. És volt, mert minden bandában van egy normális ember, aki ha ismer, megfogja a többit.

Lehet hogy hülyeséget beszélek. De én egy rossz környéken nőttem fel fehérváron. Akkor lett rossz, mikor már utcára jártam, mikor már társasági lény lettem, s most már elég vad. De én a mai napig nyugodtan megyek ki az utcára, mert tudom hogy hol ki a fej, és azért nekik sem jön rosszul egy két olcsó áru... ;-) Itt nem a bűnözés a lényeg, hanem a korruptság. Mindenütt. Én felnőttem erőszak nélkül. Lehetetlen? nem.

De a mi kölkeink remélem egy jobb utat járnak majd végig.

Igor voltam

Bill e-mail | 2003-08-08 18:35:56 | 18.
Nem csak attól vannak kemény dolgok,h vki gettóban él-e vagy nem.
Mindenkinek meg kell vívnia a saját harcait az életben.
Pl.én nem élek "gettóban",de ez nem azt jelenti,h mittudomén milyen pénzes vagyok,átlagos család vagyunk.
Nem kell ahhoz "gettóban"élni,h átmenj szar dolgokon.
Velem is megtörtént,h négyen vertek meg,akik egyenként 15 kilóval többek voltak nálam,pedig az elsővel még elbírtam,aztán jöttek a haverjai..

De azt hiszem hasonló dolgokon sokan átmennek.
Nem is kívánom,h itt Mo.-n mittudomén milyen extra
durva helyek legyenek.

Stan e-mail | 2003-08-07 17:09:05 | 17.
na gyere kiscsillag!csak győzzem kivárni még ideérsz!összeszarom magam tőled:)
te kis műgettópatkány!:)
nem vagyok ám mérges,nehogy v.ki félreértse!:)


Előzmény: káposzta (12.)
zee36th e-mail | 2003-08-07 12:11:34 | 16.
épp ez ellen kellene tenni, és teszek is majd a szegénység ellen, ha tehetem. akkor is, ha csak egy csepp vagyok a tengerben...

Előzmény: káposzta (15.)
káposzta e-mail | 2003-08-07 10:31:54 | 15.
Zee36th amit te mondtál hogy mi is a getto az itt meg van mert ez akörnyék tele van zsidokkal tul nagy a szegénység csak pár éve a nyomornegyed helyére 10emeletes panel épületeket épitettek de még mindig vannak nyomornegyedek szal azért nem tükrözi ez vagy ezek a helyek hogy gettos lenne lehet hogy még most nincs kimondott getto csak gettto stilusu helyek de ez idövek megváltozhat csepel is egy kis kertvárosi kerület volt azt 10 év alatt minden megváltozott tele lett bandákkal,veszélyes iskolákkal de hagy ne soroljam szal csak ennyi na peace!
zee36th e-mail | 2003-08-07 10:00:57 | 14.
"Van getto Mo-n? Irjátok le véleményeteket!!"

miért kérdezed meg mások véleményét, ha utána lehülyézed őket? ehh, na mindegy...

légyszives olvasd el még1x, hogy mit irtam, magyarországon mi is a jelentése a gettónak.

közgazdász vagyok, nem szociológus, de amiről te beszéltél az szimplán a bűnözés, ahhoz nem kell gettó, hogy drogozzanak, boltot raboljanak, hogy a megélhetésért bűnözzenek. szegénység mindenhol van. amerikában is a szegénynegyedeket nevezik gettónak, és a szegénység sokszor erőszakot szül. ha igy akarod használni, akkor jó van gettó magyarországon. ha neked a bűnözés analóg a gettóra, akkor van gettó magyarországon, ha a fegyeverek és a gettó közé egyenlőségjelet teszünk, akkor van gettó magyarországon, ha a gettón kitaszítottságot értünk, akkor van gettó magyarországon.

de álljunk meg, hagyjuk ezt az amerikai baromságot. nem nézel te kicsit sok tévét? az iskolán járjon az eszed és na azon, hogy kit hogyan ölnél meg, igy talán el tudsz költözni majd jobb környékre. bár milyen gettóban is élsz? elég felszerelt lehet, ha van internet is.. hm..

egy szóval nem mondtam, hogy nincs magyarországon maffia, nem erőszakolnak meg lányokat(srácokat), írtam, hogy elég nagy a szar, nagy a szegénység. akinek nem volt rá lehetősége, hogy kitörjön, az úgy él meg ahogyan tud. engem az Isten ésszel áldott meg, hogy tanuljak, össze is hoztam eddig egy nem is rossz diplomát és most csinálom a másodikat. én így tudok kitörni. nem milliomosok a szüleim, nem tudnak kocsit rakni a seggem alá, meg lakást sem, az észt örököltem tőlük és bocsánatot kérek mindenkitől, hogy nem azon jár az eszem, hogy melyik boltot raboljam ki, kinek a mobilját nyúljam le, hanem hasznos akarok lenni a társadalom számára. hogy milyen környéken lakom, arról annyit, hogy külváros és itt lakik a legtöbb cigány, és csak azért hagyn(t)ak békén, mert a faterom kis suttyó korában spanoskodott velük. nehogy már sajnáljalak, ha magadnak keresed a bajt...

bár szerintem csak a falnak beszéltem eddig, már unom, hogy tinikkel kell vitatkoznom



zee out from this shit






Előzmény: káposzta (10.)
Nox e-mail | 2003-08-07 09:23:57 | 13.
Pardon hogy megtöröm a conflictust!

Nincs getto!!!!!!!!!!!!
De miért van az hogy bandák verik egymást mindennap félholtra!Na meg A stricik verik a prostikat az utcán!
Ja és miért volt hogy RANA testvérem belefulladt a palába!ez egy bányató nálunk!Volt két ütésnyom a mellkhasán ! Nem nem ismertem de tiszteltem mert mafia tag volt!

Na ezt magyarázzátok meg!
Nekem elég kemény családom van!Nem anyu apu!
Hanem egy galeri áll mögöttem és íííígy gang bang ben is el tudtak verni lépjen aki mer 22 után ki nálunk az utcára!Köcsögök!Kivétel aki OTS!

Peace

"a békét hírdeted mégis háború lesz a vége!"

káposzta e-mail | 2003-08-06 17:33:42 | 12.
Te nagy buzi olvasd el már mire irtam te gyökérarcu aztán ugass bazdmeg nem azt irtam hogy csepel a getto több oloyan kerület vagy város vagy bármi van amit gettonak lehet nevezni ez egy példa volt hogy igenis van Mo-n getto te kis szar pattanás gondolkozzál aztán dumálj bazdmeg mert szétkaplak!!!

Előzmény: Stan (11.)
Stan e-mail | 2003-08-06 17:21:44 | 11.
nahát öcsém!most mond+ hova szarjak a dumádtól?annyira kemény vagy mint a szar hasmenéskor azt hiszed csak nálad van ilyen?nem kell ahhoz városban lakni h ilyenekben legyen részed.én 1 kis szar porfészekben nyomulok 5 éves korom óta,de jó ha látsz az utcán 3 fehér embert,és este 8 után már min.7-8 ember kell ha úgy akarsz kimenni az utcára h reggel ott akarod folytatni ahol abbahagytad..itt is nyomnak fel boltokat,+dugják a csajokat,és csak ebben az évben már 2-en haltak+ köztük 1 spanom úgy h még mindig nem tudják ki csinálta.vagy ha mindenáron várost akarsz,ahhoz nem kell pest,de csepel se,gyere el 1 éjszakára az atomvárosba azt majd +látod.
sza nem kell lealázni elsőre mindenkit a nagy pofáddal,mer nem csak te élsz ilyen helyen bazze!FUCK!


Előzmény: káposzta (10.)
káposzta e-mail | 2003-08-06 14:45:56 | 10.
De van magyarországon getto te gyökér nem olyan kemény mint amerikában de akkor is van én Csepelen lakom ahol kurva sok a tiz emeletes itt van olyan hogy Királymajor,Szabotelep,Csillagtelep,Belváros ha ilyen hellyeken élnél rögtön megváltozna a szar véleményed amikor a nyilt utcán tiz cigány körül áll és követeli töled bökövel a kezében és egyedül vagy akkor nem tom te mit csináltál velem eddig nem történt meg de sok osztálytársammal igen és utánna még össze is verték egy szaros mobilért enegem nem bánatanak mert rengeteg a spanom és tudják a hozzámérnek kinyiratom öket de sokak nem igy vannal ezzel hanem sokall rosszabul itt van drogos negyed ot mindkei drogozik be vannak szivva és mennek boltot rabolni ,csajokat dugnak meg stb stb stb és egyre több embernek van fegyvere szal nekem ne mondd hogy nincs gettto mert igenis van te szar csak te biztos valami szar kertvárosi környéken laksz ahol nincs ilyen!!!!!!!!!!

Előzmény: zee36th (8.)
Method e-mail | 2003-08-06 14:00:07 | 9.
Tudom mi az a gettó. Én is mondani akartam az elején, hogy ott gyűjtötték össze a zsidókat. Csak gondolom a fórum szerzője, a másik jelentésére gondolt!
Egyébként azt nem gondoltam komolyan amit írtam, hogy legyen Mo-n gettó!


Előzmény: zee36th (8.)
zee36th e-mail | 2003-08-06 12:39:02 | 8.
nincs magyarországon gettó és remélem nem is lesz soha többé

tudjátok egyáltalán, hogy mit hivtak magyaroszágon gettónak? segítek: kapizsgáljatok a 2. világháború környékén.. a zsidókat gyűjtötték össze gettókba...

nagyon fiatalok lehettek. a gettó semmi menőnek a képviselője, másik jelentése a szegény negyed és az emberek minél előbb ki akarnak takarodni az ilyen helyekről. mindenhol vannak szegény emberek, de budapesten nincsenek szegény negyedek, kerületek. ahhoz nem kell gettó, hogy lövöldözzenek

csak ne akarjatok itt magyarországon gettót, igy is elég nagy a szar..

Method e-mail | 2003-08-05 19:02:43 | 7.
Hát ha gettó lenne nem Dopeman lenne a jenő nyávó Mo.-on:)!

Előzmény: Vaskez (6.)
Vaskez e-mail | 2003-08-05 18:02:38 | 6.
Mi az hogy sajnos hogy nem Amerika???! Ki a fasz akarja hogy meg egy Amerika legyen? Ki akarna gettot Magyarorszagon? Az egyetlen jo dolog ami a gettobol szarmazik az a rap.
RatFace e-mail | 2003-08-05 14:08:07 | 5.
Bocsánat hogy közbeszólok(szerintem, csak magyar.. is ezt tenné),de Lörinc city-t kihagytad a "Külvárosi gettó" helyek közül!Amugy ténleg igazad van!Budapest Dél-keleti régiói a húzósak!

Előzmény: káposzta (1.)
káposzta e-mail | 2003-08-05 12:25:35 | 4.
Hááát lehet hogy még nem Amerika de egyre jobban érezhetö hogy amerikásodunk megjelentek a fegyverek szal egyre rosszabb a helyzet!!!!
káposzta e-mail | 2003-08-05 12:24:33 | 3.
Hát még nem az,de egyre jobban észre lehet venni hogy terjed a fegyverbiznisz valaki már nem bökövel jár az utcán hanem fegyverrel persze itt nem a tizenévesekre gondolok mint az USÁBAN de azért egyre rosszab lesz a helyzet!!!!!

Előzmény: Method (2.)
Method e-mail | 2003-08-05 12:20:15 | 2.
Szerintem Magyarországon nem létezik igazi gettó!
Vannak keményebb helyek, kerületek, de azok - szerintem - nagyon távol állnak a gettótól! Sajnos ez még nem Amerika:) !

káposzta e-mail | 2003-08-05 12:11:56 | 1.
Hááát szentem ugy kimondott getto nincs olyan ha hülyén akarom kifejezni magam akkor ugye több kerület is szoba jöhet pl:VIII,VII,IX,Békásmegyer stb de kiemelkedik egy rész amiröl azt mondják hogy már nagyon veszélyes és tapasztaltam is mán ez pedig az ugynevezett KÜLVÁROSI GETTO ebbe kb 5 kerület tartozik bele Csepel_Erzsébet_Kispest_Soroksár_Kőbánya itt nem szokatlanok a "bandaháboruk" de minden megtalálhato ami bele tartozik egy gettolétbe kérdéseiteket sziwesen fogadom!!!!!!!!

1  2  3  4  


Az itt olvasható hozzászólásokért a szerkesztőség nem vállal felelőséget.