Click to Visit
Hip-Hop - N.W.A.
Kereső:
Részletes kereső!
Belépés regisztrált tagoknak:
Login:
Jelszó:
Üdvözlünk a Zene.net fórumában!

Regisztráld magad most! Ezáltal Te is hozzászólhatsz a különböző témákhoz és új témát is nyithatsz!
Regisztráció | Kereső | Kategóriák

1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  

Young Buck e-mail | 2006-03-10 17:37:19 | 203.
Ez a sok fasz között a lécives nem ér semmit!!
De haggyad őket.Hiszen ők a nagy raperek meg ők a nagyokosok!
Aztán mindjárt jön Cápa vagy a másik nagyész és leugassák a fejemről a hajat.


Előzmény: DJ Prezident (201.)
DJ Prezident e-mail | 2006-03-10 16:38:39 | 202.
Teljesen igaz. Ez a társadalom szégyene. Lopás, lehúznak a tucctuccos szar zenét játszó büdös, bagós, drogos, fikás k***ákkal teli helyekre felszedni 1 pár ribancot, és ettől érzik magukat nagyobbnak. Felháborítónak tartom, hogy az ilyenek tucctucc zenével mixelik a Run DMC-t, meg a többi oldschoolt.
Kéne magyarországra valami normális Rap-Shit.

Addig is, FUCK DISCO, FUCK SKINHEADS, FUCK NAZIZ, FUCK DIVATRAPPERZ.


Előzmény: D-Roc (200.)
DJ Prezident e-mail | 2006-03-10 16:34:46 | 201.
Senkit Nem szeretnék fikázni. De mondok valamit.

Attól, hogy tizennégy éves vagyok, tudhatok pár dolgot a rapről. Attól, hogy egyeseknek nem vagyok szimpatikus, még nem kell engem fikázni.
Lécci ne fikázzátok Y.B.-t, csak mert fiatal. Én is az vagyok, De Mi van abban? Kit érdekel az életkor, ez olyan, mintha én lennék a feka, ti meg a szkinek. Többen vagytok, és nagyobbak vagytok, ÉS LEHET, HOGY TÖBBET TUDTOK A RAPRŐL IS!! Én nem tudom, csak azt, hogy a fiatal gyerek is lehet yoarc!


D-Roc e-mail | 2006-02-25 20:09:10 | 200.
Ez az, hogy semmi.
Kis csicskák.
Nem tudnak semmit.
Csak beszólni.
Azt hiszik h kemények.
Hiába...
Meg mindent ellopnak a rapperektől.
pl : dj-zés & ruhamrákák...stb.
peace


Előzmény: dr.dre (198.)
Oneil' e-mail | 2006-02-24 19:56:36 | 199.
igen én ugy tudom az lesz a címe, amit írtál ezt a fekete-fehér dolgot, szerintem néha-néha azért fel kell hozni ezt a témát, mert akárhogy is nézzük még mindig nem olyan a dolog amilyennek lennikéne....szerintem :) És a Storch által készített szám??? az is üt!

Előzmény: Franky G. (197.)
dr.dre e-mail | 2006-02-24 18:14:02 | 198.
Mi közük van a rapereknek a discosokhoz?

Előzmény: D-Roc (193.)
Franky G. e-mail | 2006-02-24 12:49:06 | 197.
Ez az új Ice Cube szám nekem nagyon bejött!!! Tipikus Ice Cube-os szöveg (mondjuk ezt a fekete-fehér dolgot én már nagyon unalmasnak tartom), tipikus Ice Cube-os alap, egyszerűen fasza!
Én az ő albumát várom a legjobban, mármint a 2006-os megjelenéseket nézve, najó, azért ott van még az Idlewild az Outkasttől...
Én hallottam már 3-4 új számot a lemezről, vannak jók és vannak kevésbé jók is. Például van egy szám, a 'Chrome & Paints' ami nagyon nem tetszik, meg a 'Lotta That' Snoop Dogg-al, az mondjuk komoly lett. Mi is lesz az új album címe? Laught Now, Cry Later?

Oneil' e-mail | 2006-02-24 12:23:25 | 196.
Szasztok! Lehet röhögni rajtatok, de télleg :) Én nem akarlak bántani Young Buck, de a tudást nem veheted meg, sem pénzel sem semmivel. Inkább figyelj a tapasztaltakra, és új előadókat és zenéket ismerhetsz igy meg, aztán a G-Unit már csak egy lesz a sok közül..... bár az az érzésem te ezt direkt csinálod :D

Na mindegy, ha már témánál vagyok ajánlanám mindenkinek hogy figyelje az új Ice Cube albumot, mer ugy néz ki nagyon yo lesz! Egy video már ki is jött a lemezről (ilyen promo dolog), keressétek meg, az a címe hogy "race card".....

na pá!

Horga e-mail | 2006-02-23 20:40:53 | 195.
Itt még mindig Young Buck a téma???!!!
Én már nem idegesítem magam ilyeneken.

ennyi

Kovda e-mail | 2006-02-23 20:24:12 | 194.
jézusom :/ Ennyire nem veszed észre magad?

Kovda


Előzmény: Young Buck (191.)
D-Roc e-mail | 2006-02-23 20:07:55 | 193.
Yo!
Látom megvan a respect 1más között. :D
Haggyátok a gecibe ha hülye vki.
Nem érdemes vele baszakodni.
És ráadásul rapperek között?
Inkább össze kéne tartani a sok discos ellen.
Respect to all my bro.

D-Roc from da YYT. :D

Young Buck e-mail | 2006-02-23 19:59:42 | 192.
Uhh te köcsög kis szarrágó geci Cápa,hogy megvernének téged a haverjaim nah meg én utánna én jól szájba basználak!
De cápaszar se maradna belőled
Te 15 évesen kis geci voltál aki még azt se tudta,hogy mi az a rap!


Előzmény: Cápa (185.)
Young Buck e-mail | 2006-02-23 19:44:59 | 191.
Az ilyeneket mint ti mind szájba kéne verni!
Uhh mennyit lehet rajtatok röhögni!!

Young Buck e-mail | 2006-02-23 19:41:23 | 190.
jÓVAN KUSSOLJATOK MÁR KIS CSÓRÓK!!
dr.dre e-mail | 2006-02-23 11:10:11 | 189.
Cápa, én egész héten pesten vagyok, ezért is ha hazamegyek, nehéz visszatolni a seggem hétvégén, de bejátszuk a dolgot, mert már vcarter is mondja mindig...
peace


Előzmény: Cápa (183.)
dr.dre e-mail | 2006-02-23 11:07:29 | 188.
Ejjeej!
Ez aztán már a fasza dolog, felvág a gyerek, hogy gazdag. Hogy rohadtál volna meg amikor leirtad. Apád szétlopta az országot te meg erre vered a faszodat kisköcsög, de úúúútálom az ilyen söpredék embereket, akik apuci pénzével villognak.
Ember, emlékszel amikor azt irtam az ilyet mint te Buck szembeköpné: irtál rá faszságokat, de bebizonyosodott, nem hogy leköpne, tudja afasz mit tenne még, de hogy nem járnál yool az biztos. (Legalábbis remélem yool pofán verne), ha nem ö, akkor majd van itt pár ember, és hidd el Magyarország nem olyan nagy hogy ne lehessen megtalálni.
Egyébként lofaszt se tudsz a G-Unitról sem, asszed ŐK is gazdag gecik voltak, mint te, asszed ŐK is elit iskolába jártak, mint te, asszed ŐK is a rózsadombon laktak, mint te, asszed ŐK is luxusgépekkel tolták, mint te fogsz majd kapni a 18. születésnapodra (ha még nincs meg), melyet úgyse fogsz értékelni, és porul jársz ember, nagyon porul jársz még az életben.
És ne hidd hogy mindig gazdag maradsz, hidd el a sok pénzt sokkal könnyebb elverni, mint a keveset, mert azt becsülöd.
15 éves kis csótány vagy, egy senki, egy darab szar, egy jelentéktelen, az országnak és a világnak nincs szüksége...
Na szaasz RICSI RICS!


Előzmény: Young Buck (184.)
Franky G. e-mail | 2006-02-22 20:12:32 | 187.
Hmmmmmm.... Ez nagyon furcsa.
Egyszerűen nem tudom felfogni amit írtál, érted?
Egyszerűen nem hiszem el hogy te felvállalod hogy ennyire suta és sötét vagy! Ezzel egy kicsit megsértettél engem ezzel a "régi szar"-al. Hallod, tudod te ki az a Kool G Rap? Valószinüleg most fogod megismerni, mivel már az is G-Unitos. És szerintem az valamelyest tiszteletre méltó hogy valaki ismer olyan rapereket akikről te még nem is hallottál, mivel az azt jelenti hogy sokkal jobban benne van a dologban mint az olyan aki csak azt ismeri ami a TV-ből folyik. És ami még hihetetlen volt számomra az az hogy gizdulsz hogy gazdag vagy meg hogy másnak milyen szar kocsija lehet... hallod... ki a faszt érdekel? Ez egy hip-hop fórum baszod, senkit nem érdekel a gizdulásod... Az addig oké hogy a rapről vitatkoztok, ez tök jó. De egyszerűen nem tudom felfogni hogy hogyhogy nem érted amit mások pofáznak neked... és szinte senki nem ad igazat neked, érted? Ezt most nem fikázásból mondom, csak el vagyok képedve hogy mennyire sötét vagy!!!!


Előzmény: Young Buck (184.)
Kovda e-mail | 2006-02-22 19:45:26 | 186.
Nah figyelj Young Buck. Most mesélek neked pár dolgot INTELIGENSEN, NEM FIKÁZVA. Annak ellenére hogy te nem tudod, hogy milyen az ehhez hasonló hozzászólás...

Nahmármost azok a Rapperek akiket te nem ismersz és Cápa halgat, nekik köszönheted nagyrészt, hogy most a G-Unit rapzenét csinál. De ha megtennél nekem 1 szívességet nézz utána ezeknek a neveknek: Kool Herc, Afrika Bambataaa, Busy Bee. Légyszíves.

Tudod az hogy gazdag családból származól nem jelenti azt hogy különb ember vagy akármelyikünknél.

Te elkényeztetett gyerekként fogsz felnőni. Soha nem tanulod meg milyen az ha küzdened kell valamiért, mivel megkapod a szüleidtől.
Ellenben pl. nekem dolgoznom kell nyaranta ha akarok valami komolyabb dolgot magamnak (Számítógép, nyaralás, hangcucc....). Vágod?

Te soha nem fogod megtapasztalni milyen 80-90 órákat dolgozni egy héten 1 koszos lakatosműhelyben.

Nem mondom hogy emiatt kevesebb vagy mint én, vagy a Cápa, de én megtanulom becsülni a pénzt, és megtanulom tisztelni a nálam okosabb embereket.

És ennyi. Én is gazdag családban vagyok, mégse húzom le apámat minden egyes pillanatban hogyha akarok magamnak új cipőt vagy sapit vagy gatyót hanem inkább elmegyek dolgozni az egyetem mellett. Én 16 éves korom óta önellátó vagyok, főzök mosok magamra, takarítok, meg ienek. te mikor leszel képes erre? Nem tudsz mást mint névtelenül harsogni ezen a szájbabaszott fórumon. Vagdalózni, ha nincs igazad, nem kérsz bocsánatot inkább fikázol. Ez miért jó neked? Ezzel menőzöl az osztálytársaidnak hogy:"fú tegnap hogy leoltottam egy gyereket a neten" <<<nevetséges.

Gondolkozz el egy picit a TISZTELET fogalmán, amit apukád nem volt képes belegyömöszölni a fejedbe.

Nem kérem hogy szeress minket, meg hogy haverkodj meg ienek, csak mutass egy kis tiszteletet. Sokkal több dolgot tudunk az életről mint te.

Kovda

Cápa e-mail | 2006-02-22 18:01:07 | 185.
most má legalább tom merről fúj a szél.hiába áltatod magad,szart se tudsz a rapről(max azt h 2 "p"-vel írják),és ezt bárki hozzáértő megmondja.én 15 évesen nem ugattam h mennyire raj vok me nem voltam.és nekem nem volt lóvém,internet,meg semmi h zenéket szedjek össze,kutassak fel más előadókat.én a nagy semmiből,magamtól jutottam el idáig,te kis szaros.és ha teccik ha nem,akárhova írok,levágják a tudásom,és tiszteletet kapok azoktól akik ezt felismerik.Ha teccik ha nem ez így van.te viszont mindig 1 szarrágó maradsz.és honnan a faszból tudod h én kiket szeretek?meg kéne tanulni olvasni töki.akko tudnád h a G-Unit zenéjét is kedvelem.ja igen.nevenincs rapperek.attól h te nem hallottál róluk,attól még sikeresek.ez oan h a pina is létezik,csak még te nem láttál.
még hogy ízlésed....neked fogalmad sincs,nemhogy ízlésed baromarcú.
jössz a lóvéval?attól még 1 seggfej maradsz buzi.
folytá volna le apád lábán bazd meg.legalább gumira lett volna pénze annak az idióta apádnak aki ien tetűnek nevelt fel.


Előzmény: Young Buck (184.)
Young Buck e-mail | 2006-02-22 17:47:59 | 184.
A te fajtád miatt lett a világ ilyen szar!
Össze-vissza arcoskodsz,de nem kell folyton a 15 lejárt szöveggel jönni!
Tudod ha lenne egy kis eszed a akkór nem lenne ekkora pofád!De te tudod!
Most azért kérdeznék tőled valamit!
Te nagyra véled magadat??Azt hiszed,hogy sokat tudsz a rapről mi??
Azért mert ismersze egy pár szarrágó rappert azért még nem kéne felvágni velük!Nem tdum,hogy te milyen rappereket szeretsz,de gondolom a RÉGI SZAR RAPPEREKET!Nekem legalább van izlésem a zenéhez!Nem úgy mint neked!Te bazdmeg olyan rappereket hallgatsz amiről még a madár se hallott!Hát te tudod!
Lagalább a G-Unitosok viszik vmire!
Jah és még csak egy!
Azér mer te kis fasznak tarrtassz attól még nem kell lebecsűlni!A koromhoz képest elég sok mindent tudok a rappről!Lefogadom amikór te annyi idős voltál mint én most akkór te még a rappról fingod se volt!

Nah és kiváncsi,hogy nektek milyen autótok van!
Biztos vmi szar száz éves Skoda!
És én már msot is gazdag vagyok!De te csak egy kis csóró vagy!
És én gazdag is maradok!
TE CSÓRÓKÉNT FOX MEGHALNI!
Remélem felrobbansz a szar Skodáddal eggyütt!
Nah szaasz csóróka!


Előzmény: Cápa (183.)
Cápa e-mail | 2006-02-22 17:20:20 | 183.
inkább örülj anank h lyuk van seggeden kis köcsög.nagyon tucc pofázni h kit baszol szájba,csak kár h mindenki idősebb nálad.de ha ez téged nem zavar....

yo Bobby,miko tolod fel a segged pestre?tom h vcarter szokott hívni.erre a fórumtalira is jöhetné.


Előzmény: Young Buck (182.)
Young Buck e-mail | 2006-02-22 16:50:44 | 182.
Hát,de én legalább tudom a nevét te nyomorék!
Ha már menőzni akarsz valakinek a nevével akkór legalább helyesen írnád le!


Előzmény: dr.dre (181.)
dr.dre e-mail | 2006-02-22 08:40:30 | 181.
Elirtam, és akkor mi van... Ez a legnagyobb gondod, ember, mert faszt se tudsz...

Előzmény: Young Buck (180.)
Young Buck e-mail | 2006-02-21 18:06:07 | 180.
Te kis szarrágó csicska!!
Legalább jól írnád le Young Buck igazi nevét:David Darnell Brown:
Ezt a faszt!
Jah jóban vagy Buckal mi??Ahha persze!Álmodj királylány!


Előzmény: dr.dre (179.)
dr.dre e-mail | 2006-02-21 16:53:16 | 179.
David Browb-nal igen, yooban vagyok, de ezzel a csicska forumon faszozó semmitmondó baromarcuval...
? hööhhhöö
Ez a fasz még egy értelems dolgot nem mondott csak pofázott, és jön hogy 15 éves, és akkor mi van, nyomja, hogy mivl fiatal az a baj, másnál nem, nála meg mindegy mert pöcs...


Előzmény: Fuckin Killah (171.)
Fuckin Killah e-mail | 2006-02-21 16:38:55 | 178.
Eazy E? Te nem meghaltal?
Eazy E e-mail | 2006-02-21 15:44:10 | 177.
Buck!

Te hallottál már N.W.A albumot?


Előzmény: Young Buck (176.)
Young Buck e-mail | 2006-02-21 15:04:41 | 176.
Jóvan huzz már el baszki!!
Te is csak belekötsz mindenkibe,aztán pofázól össze-vissza!


Előzmény: Fuckin Killah (175.)
Fuckin Killah e-mail | 2006-02-21 10:45:42 | 175.
te nem erted... majd valaki elmagyarazza es talan ideges leszel. :)

na elmondom en... miert ilyen nevvel regizel? jo, kedvenced, minden oké, én nem szeretem de ez most nem téma. de miért nem... saját név... saját nick... tudod... hasonló... mondjuk Kovács Buck... :) de komoan

Young Buck e-mail | 2006-02-21 10:13:48 | 174.
Amerikában!

Előzmény: Fuckin Killah (173.)
Fuckin Killah e-mail | 2006-02-21 10:00:43 | 173.
ha az olaval az erdelyire gondoltal akkor eleg szomoru... en is az vok. nem ertetted a humorom


te Young Buck te is tudsz magyarul? azt hittem ti ott az amcsiban mint nagy G Unit csak angolultudtok. hol tnultal meg magyarul?

Young Buck e-mail | 2006-02-21 09:52:49 | 172.
Áhh haggyaD már őket!!
Hát ezek csírák!
Csak jár a nagy pofájuk!KIS SZARRÁGÓK!
Nem aúgy ő nem tud magyarúl!Ő egy oláh kis geci!


Előzmény: Fuckin Killah (171.)
Fuckin Killah e-mail | 2006-02-21 09:05:06 | 171.
Szia Dr. Dre!
Te tudsz magyarul? Ti nem joba vagytok Young Buck-al?

dr.dre e-mail | 2006-02-21 08:58:20 | 170.
Nrm baszol te pofán senkit, pöcsszáj...

Előzmény: Young Buck (160.)
Young Buck e-mail | 2006-02-19 19:20:36 | 169.
Jó azt csinálok amit akarok!:)

Előzmény: Eazy E (168.)
Eazy E e-mail | 2006-02-19 17:44:06 | 168.
Peace Ya'll niggaz!

Young Buck, testvérem!

Érdekel egy út Los Angeles-be? Pár fórum-os sráccal összedobnánk az utazásodra a pénzt. Egy probléma a fapados géppel, hogy a Compton Airport-on száll le. Bár ez nem baj, könnyen megértetnéd magad még a fekete bandatagokkal is nem, te nagy rapper...?

RUTHLESS NIGGAZ 4EVA!
MOBB DEEP 4EVA!
N.W.A. 4EVA!
PUBLIC ENEMY 4EVA!

Buck, kérlek hagyd el a fórumot!


Előzmény: Young Buck (160.)
Matthew T. e-mail | 2006-02-19 17:10:10 | 167.
Bushido-Mein Leben lang
Cash Money e-mail | 2006-02-19 17:08:21 | 166.
te meg a valóságban is paraszt lehetsz

"Niggazb With Attedutezz"-ez mi?

egyáltalán mi a szarnak kell állandóan peace-ezni meg niggázni?
mintha tudnád is hogy mit jelent


Előzmény: DJ Prezident (164.)
Franky G. e-mail | 2006-02-19 17:07:53 | 165.
Tényleg igazad van, de ha megnézed minden topik a fikázáshoz lyukad ki... :(
Honnan van ez az idézet? Kurvajó.


Előzmény: Matthew T. (162.)
DJ Prezident e-mail | 2006-02-19 16:50:46 | 164.
Teljesen igazad van.
Mindenben.
Csak tudod az ember szeretné megvédeni magát, és az álláspontját, amit sokan támadnak. Lehet, hogy ez a Dre, cápa, meg ilyenek a valóságba' jóarcok, De itt akkora parasztok, mint a f**z! Attól, hogy én pár évvel fiatalabb vagyok nála, nincs joga beszólni nekem. Kultúráltan is el lehetne intzézni ezt gyerekek, nőjjünk már fel!
Ha meg nem tudja értelmesen védeni az álláspontját, akkor kussoljon be.

Matthewnak:az utolsó soraiddal teljesen 1etértek.

Peace niggaz, and don't forget tha Niggazb With Attedutezz...4 a betta' world!!


Előzmény: Matthew T. (161.)
Matthew T. e-mail | 2006-02-19 16:41:53 | 163.
BÉKE
Matthew T. e-mail | 2006-02-19 16:20:45 | 162.
Ich bin ein gebrochener Mann,
der sich schon lange nicht mehr freut auf einen Wochenanfang.
Ich Hab die Zeit vergessen,
ich will mich einfach nicht erinnern,
also renn ich einfach weg vor meiner Frau und meinenKindern.
Ich zieh den Gürtel um den arm bis ich die
Wenden seh,
und bete das ich heute endlich aus dem leben geh,
mit diesem süßen Kuss Mach ich mir selber
Mut damit ich loslassen kann und nichts mehr fühlen
muss.
Én egy megtört ember vagyok aki már rég nem örül egy hét kezdetének.
Elfelejtettem az időt és nem is akarok emlékezni
Egyszerűen elfutok a feleségem és a gyerekeim elől
A nyakamra tekerem az övet amíg a változást látom,és imádkozok azért,hogy végre a világból távozzak és ezzel az édes csókkal a félelmemet hátrahagyom és már semmi többet nem kell éreznem...
Srácok,hát ez nem szép................?
Ezért szeretem a rapzenét!

Matthew Hip-hop FOREVER-Peace

Matthew T. e-mail | 2006-02-19 16:08:39 | 161.
Bocs srácok,azt nem értem,hogy miért veszekedtek,mert szerintem itt ez már a dühöngő...
Az biztos,hogy így keménynek lenni könnyű,itt a monitor előtt-értitek-ez nevetséges...
De szidjátok egymást-úgyis annyira ismeritek egymást
Az én véleményem
Az N.W.A nagyot alkotott-RESPECT nekik-de természetesen a kultúra nem csak belőlük áll.
A G-unitos srácoknak nem akarok semmit se mondani,ők érzik.
De az elvitathatatlan,hogy ők beleszülettek ebbe a kultúrába,míg az N.W.A ott volt az építkezésnél-viszont ennek a világnak nem rájuk van szüksége-hanem a pénzre meg a kurvákra meg a drogra-fáj a szívem...
Matthew-Békét!

Young Buck e-mail | 2006-02-19 16:01:33 | 160.
Oké!:)
Akkór csak természetesen pofán baszlak!!!


Előzmény: dr.dre (159.)
dr.dre e-mail | 2006-02-18 18:54:03 | 159.
No...
Érezd magad annak ami vagy: csecsszopó, tudatlan faszfejnek...
Nem kell máshogy érezned magad, csak természetesen:)
...


Előzmény: Young Buck (158.)
Young Buck e-mail | 2006-02-17 21:44:39 | 158.
Most érezzem leoltva magamt??Kis szarrágó!

Előzmény: dr.dre (157.)
dr.dre e-mail | 2006-02-17 19:20:32 | 157.
Nem vagy te más, mint egy fasz! Értelmes dolgokat hozzászolni nem tudsz, buzifejű!
FrankyG-nek meg igaza van, figyelhetnéd az értelems, tartalmas szolásokat, mert azok amelyeket te még nem csináltál...


Előzmény: Young Buck (155.)
Franky G. e-mail | 2006-02-17 17:27:19 | 156.
Most komolyan bazzeg nézd már meg miket írtál... köze sincs az N.W.A.-hez csak fikázol mindenkit mert mást nem tudsz? Tudod mi a baj veled? Az hogy jövőre úgyis elfelejted ez a hip-hop mániát, jövőre jön egy új 50, tudod akinek a számait adják a diszkók meg a Tv-k, aztán azt mondod hogy te rapper vagy... Figyelj, nem baj tényleg! Cselekedj most, ne várj rá 1 évet... Hallgass sok szar zenét és ne szóljál értelmes fórumokhoz...

Előzmény: Young Buck (155.)
Young Buck e-mail | 2006-02-16 20:02:39 | 155.
JUJH!DE KURVA OKOS VAGY!!




FASSZOPÓ!!


Előzmény: Franky G. (154.)
Franky G. e-mail | 2006-02-16 12:51:54 | 154.
Én is szeretem az NWA-t, de nem ők írták a műfajt, ők a gengszterrapet szülték meg. Ez nagy tévedés...

Előzmény: szita (153.)

1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  


Az itt olvasható hozzászólásokért a szerkesztőség nem vállal felelőséget.