Clipse

A két virginiai tesó, Terrence "Pusha T" Thornton és Gene "Malice" Thornton nyolc éven át próbálkoztak azzal, hogy létrehozzák saját, egyéni stílusukat, amire a hip-hop világa döbbenten kapja majd fel fejét.

Néhány héttel ezelőtt végre megjelent első albumuk, a Lord willin', amelyet régi barátaikkal, Pharrell Williams-szel és Chad Hugo-val (avagy a The Neptunes producerpárossal) készítettek. Naná, hogy ennek a két figurának van akkora súlya, hogy Pusha T és Malice rögtön az érdeklődés középpontjába került, és a korong a slágerlista 4. Helyén debütált.

Az ifjú rapperek eredetileg New York Bronx negyedéből származnak, és amikor 1993-ban Virginia Beach-be költöztek, a nyugis városban ők lettek az ászok: "Mi voltunk az elsők, akik a Run DMC-féle Adidas cuccokban korzóztunk, és a legújabb hip-hop divat szerint öltözködtünk. Mi voltunk Viginia sztárjai."

Gene-t leggyakrabban a város sétálóutcáján lehetett megtalálni, ahol a rapperek körben állva freestyle-oztak, Terrence pedig tök véletlenül ugyanahhoz a fodrászhoz járt, mint Pharrell Williams.

A srácok hamar rájöttek, hogy nagyon is hasonlóak elképzeléseik, és bár a Clipse nyolc éven át mindig a lemezszerződés megkaparintásának közelében volt, csak 1999-ben írtak alá az Elektránál. Első kislemezük, a The Funeral csak undergound szinten volt siker, és a két srác kiábrándultan újra az utcára került, nem csoda, hogy debütáló albumuk dalszövegeiben annyiszor előfordul a drogokra való utalás.

"Egy csomó nagykutyával találkoztunk, és számtalan előszerződést aláírtunk, de valahogy mindegyik kútba esett. A lemezcégek semmit sem értenek, csak dobálóznak a dolgokkal, és azt várják, hátha valamelyik célba talál."

Szerencsére nem adták fel végképp. Míg az új anyagon dolgoztak, mindenféle munkát elvállaltak - beleértve lányok futtatását, drogdealerkedést is, de bármilyen meglepő, még egy Backstreet Boys dalt is remixeltek, ennyire nem érdekelte őket, hogy honnan jön a pénz. "Amíg dőlt a lé, nem számított semmi." - kommentálta Pusha T.

Ám ezúttal nem bíztak semmit a véletlenre: régi haverjaik segítségével egy olyan albumot sikerült összerakni, ami a kritikusok szerint forradalmi változásokat hozhat a hip-hop világába. Súlyos ritmusok, minimális hangszeres zene, különleges hangok és némiképp a régi jó old skool rapre emlékeztető, ám mégis friss szövegelés - ez jellemzi a Lord Willin'-t.

"A számok 95%-a életrajzi ihletésű, a többsége akkor íródott, amikor az Elektra ügy dugába dőlt. Rájöttünk, hogyan lehet gyorsan pénzhez jutni, és hagytuk, hogy sodorjon az ár. Megteremtettük a saját világunkat, és dohányra volt szükségünk, hogy szinten tarthassuk magunkat."

Gene biztos abban, hogy többé nem hibáznak. Az MTV Video Music Awardson az N'sync-es Justin Timberlake-kel együtt léptek színpadra: "Nem érdekel, ha megmosolyognak, inkább nevessenek, de a végén úgyis győztesen jövök ki. Végülis nem azért vagyok itt, hogy veszítsek."

Úgy legyen!

2002. szeptember 26.



Click to Visit




FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster