Jay-Z - The Blueprint

Őszintén bevallom, nem ezt a lemezt terveztük kiemelni ezen a héten, ám amikor megláttam, hogy már harmadik hete vezeti az amerikai album-listát, úgy éreztem, muszáj a figyelmetekbe ajánlani.

Megjelenése után rögtön listavezető lett, eddig 174 ezer darabot adtak el belőle, ami ritkaság egy hip-hop albumnál, és lelökte az ifjú üdvöske, Alicia Keys Songs in A Minor című debütáló lemezét a csúcsról. Persze lassan megszokhatjuk mindezt, hiszen Jay utóbbi anyagai ugyanilyen sikerrel robbantak, mind elérték a platina státuszt.

Shawn Carter, a Brooklyn-i rapper a csúcson van.

Sorolhatnánk, hogy kikkel dolgozott együtt (Q-Tip, Biz Markie, Slick Rick), de nem a közreműködők azok, akik ezt az albumot eladják. Akik a szokásos rap cirkuszra kíváncsiak, meg fogják találni a kötelező gyakorlatokat is, van itt némi háborúzás Nas-szal és Prodigy-vel és csajozás a Blueprint (Momma Loves Me)-ben és a Girls, Girls, Girls-ben.

Elmesélhetnénk, hogy a Takeover-ben odáig merészkedett, hogy a The Doors Five to One című dalából használt fel egy mintát, és talán pályafutásának legjobb számát hozta össze ezzel.

Lehetne emlegetni a Jackson 5-ot az első kislemezes Izzo (H.O.V.A) kapcsán, a leges-legfontosabb dolog mégis az, hogy ez a srác a világ egyik legjobb MC-je, hogy a rímei ütnek, a stílusát kilométerekről meg lehet ismerni, és hogy az őt ért vádak nem hogy elnyomták, hanem még inkább provokálták, hogy jobb legyen.

2001. október 4.



Click to Visit




FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster