Eminem kontra Everlast

Eminem

Viharos szóháború tört ki Eminem és Everlast között, amelynek egyes övön alatti ütései a rapperek számaiban lelhetőek fel. Egy új Eminem szám tűnt fel az Interneten I Remember címmel, ebben az énekes a volt House Of Pain vezetőjének támadásaira reagál. A detroiti sztár Everlasttal kapcsolatos emlékeit eleveníti fel, persze nem túl hízelgően. A szövegben hemzsegnek a "kibaszott buzi", "ringyó", "farkatlan szardarab" jelzők, és ezek még a visszafogottabbak voltak. Súlyosabb az a rész, ahol Eminem vetélytársa 1998-ban történt szívrohamát idézi fel a következő kommentárral: "Emlékszem, amikor először szívrohamod volt. Ott voltam és nevettem a híreket hallva, azt reméltem, a szíved megöl téged."

A nyilak akkor kezdtek el repkedni, amikor Everlast közreműködött egy Los Angeles-i rap együttes, a Dilated People The Platformcímű albumán. A sztár a White E Ford név alatt egy meg nem nevezett ellenségéről így rappelt: "Ráfogok egy 380-ast mindenkire, aki gyanús... / Gyerünk, vidd haza, dobd le a blúzodat / húzd fel a pólódat és mutasd meg a bugyidat."

Everlast
A szöveget nagyon sokat Eminemre vonatkoztatták, aki gyakran szerepel a Slim Shady név alatt (shady = gyanús). A 380-as egy pisztoly (az I Remember-ben Eminem a pisztolyválasztást is minősíti a "kibaszott puhány fegyver" elnevezéssel). Everlast számának másik kritikus helye a "Cock my hammer, split a comet like Halley" szövegrész, amely így leírva a Halley-üstökösről szól, de ha elferdítjük - és ő ezt tette - lehet Haley-nek is ejteni, ami viszont Eminem húgának a neve. Valószínű, hogy ő azért kapta fel annyira a vizet, mert úgy vélte, a családját támadták meg.

Eminem dala szerint a bajok akkor kezdődtek, amikor még nem is volt sztár. Felidéz egy esetet, amikor mind a ketten ugyannak a hip-hop rádió show-nak voltak vendégei: "Emlékszel Sway & Tech-re, amikor jöttem és odaültem melléd? / Elkezdtem rappelni, te pedig felálltál és kimentél a szobából anélkül, hogy bármit mondtál volna / Olyan volt, mintha őrülten zavart volna, hogy egy fehér ember akar rappelni."

Eminem
Everlast rajongóinak megoszlik a véleménye Eminem számáról. Sokan úgy vélik, a sztár túl messzire ment azzal, hogy vetélytársa halálát kívánja, mások szerint Everlast csak nyert az ügyön, mert reflektorfénybe került.

Eminem lemezkiadójának szóvivője úgy fogalmazott, hogy értesültek az I Remember létezéséről, de nem szándékozzák kiadni. Everlast szintén nem tette közzé véleményét.

2000. november 9.



Click to Visit




FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster