In Memoriam Aaliyah

A fekete szépség nem kedvelte különösképpen Sylvester Stallone-t, de szívesen idézgette egyik mondását: „Csak egyszer vagy érdekes, és lehetsz sikeres, ami azt jelenti, hogy meglovagolhatod a hullámodat. De a felfedezésed robbanását soha többé nem tudod majd újraélni.” Nos, a 22 éves Aaliyah talán épp most élte volna át azt a bizonyos robbanást, ha egy váratlan „zuhanás” nem vett véget a karrierjének.

Néhány nappal ezelőtt repülőgépe lezuhant, s kisérőivel együtt a sztár is a roncsok között lelte halálát. Pedig az elmúlt hónapokban a médiában már mint új világsztárt kezdték el ünnepelni.

Aaliyah New Yorkban, a brooklyni városrészben született, de Detroitban nőtt fel. Kisgyerekként már tehetségkutató versenyeken énekelt, s a televizió illetve a musicalszinpadokon is sikeresnek bizonyult, népszerűségét viszont a reklámfelvételeknek köszönhette.

Családja már kisgyerekkora óta tisztában volt a tehetségével,s nagybácsija, Barry Hankerson 11 éves korától tudatosan készítette fel a karrierjére Gladys Knight-tal, akkori feleségével együtt.

Aaliyah 14 éves korában jelentette meg első lemezét, amelynek sikerdalát – Age Ain’t Nothing But A Number - R.Kelly írta. Második albumánál – One In A Million – pedig Miss Elliot és Timbaland bábáskodott, ami egyben azt a zenei világot is körvonalazta, amiben Aaliyah sikereket aratott.

Nem is akármilyeneket, hiszen több filmzenét készített, s a Journey To The Past című produkcióért Oscar-díjra is jelölték. Az igazi áttörést azonban harmadik – Aaliyah című - albuma hozta meg számára. Az énekesnő karrierje azonban mégis inkább a film világában folytatódott, hiszen a hollywoodi stúdiók mindegyike érdeklődni kezdett az attraktív énekesnő iránt. Így e téren is áttörés volt várható tőle, hiszen Keanu Reeves oldalán a Matrix 2-ben is szerepelt.

Vagyis 22 évesen a csúcsra ért, s Jennifer Lopez után őt jósolták a 2002. esztendő új, színesbőrű világsztárjának. Ezt a villámkarriert törte ketté most egy repülőgép-szerencsétlenség.

2001. szeptember 10.



Click to Visit




FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster