Sztárok Feketében

Fekete Vonat 63

A Fekete Vonat nem áll meg; a popbiznisz kanyargós szerpentinjén rendületlenül vágtat előre a hármasfogat gőzmozdonya. Az már egy más kérdés, hogy a minőség, a jellem, a jó ízlés, és ehhez hasonló lényegi kérdésekre milyen válasz adódik.

A város másik oldalán, az 1999 -ben megjelent nagylemez több mint 40.000 példányban fogyott. Május 14-én, a Várkert Kaszinóban tartott sajtótájékoztatón az írott és az elektronikus sajtó képviselői előtt Benda Gergely, az EMI kiadó művészeti igazgatója adta át Fatimának, Beat-nak, és Bárónak a platinalemezeket.

Fekete Vonat 6
Arra a kérdésre (amely egyébként elsőként hangzott el), hogy mi volt a kiadói oldalon a konfliktusforrás, amely majdnem a Fekete Vonat, és az EMI kapcsolatának felszámolásához vezetett, a zenekar manager-e, Mogyoró elmondta, hogy "a bársonyszékben a kiadónál már más ül, és ez a vezetőváltás nyitotta meg a kapukat a megegyezéshez".

A Harlemi éjszakák című album május 16-án kerül a boltokba, rajta több mint egy tucat, Fatima orgánumát és Beat nazális felhangjait sem nélkülöző dallal.

Fekete Vonat 44
A slágergyanús "Csak te és én" (amelyből készül az első klip) hip-hop alapjait szerelmes hangulatú harmóniák dúsítják, és teszik könnyen fogyaszthatóvá, és hamarosan unos-untig fütyölt toplistás slágerré. A szövegvilág (amely Beat munkája) megerősitést nyer a három részre oszló vokállal, ami eddig is jellegzetessége volt a Fekete Vonatnak. A témát tekintve a szerelem, mint csodálatos emóció jelenik meg, csak a sonkatekercshez hasonlóan a belső a lényeg: Audi S8-assal jövök érted. (ez még a későbbiekben fontos lesz).

Fekete Vonat 54
A másik darab, amivel megörvendeztették a sajtó képviselőit, az egy acapella dal volt. A gospel, mint vallásos érzelmű önkifejezési forma, nem áll távol Fatimától, és ez ebben a darabban is érződik. A hangnemek és hangmagasságok között tökéletesen vezeti torka vitorlás hajóját.

Fél óra visszafogott ünneplés után egy szál cigaretta erejéig leültem Beat mellé, és beszélgettünk. Nem kifejezetten interjú volt ez, hiszen svédasztal, majd kávé után nem igazán van kedve az embernek komoly dolgokról beszélgetni (amikor állandóan a túloldali söröző kerthelyiségét pásztázza), hanem csak egy érdeklődő ember véleményformáló kérdéseken keresztül próbálta megtalálni a káoszban azt, amire nagyon oda kell figyelni.

Fekete Vonat 69
Beat és Báró (az új szerzemény Junior helyett) elmondta, hogy egyrészt nem beszélnek trágár módon ezen az albumon sem Ganxsta Zoliról, minőségi hip-hop muzsikát csinálnak, illetve hogy a sztárallűröket tekintve ilyenek nekik nincsenek - mindezt úgy, hogy melegítőben, egy fél kiwit nyalogatva arról meséltek, hogy megtehetik azt, hogy Audi S8-assal járnak.

2001. május 17.



Click to Visit




FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster