Sprite Kingz On Weelz

Egy Magyarországon ez ideig egyedülálló, új stílusú és kifejezetten extrém sportok megismertetése a célja a show jellegű májusban útnak induló Sprite Kingz on Wheelz program- és versenysorozat.

Az ilyen jellegű, több állomásos versenysorozatnak az Egyesült Államokban már több éves hagyományai vannak. A versenyek meghívásosak, hazánk legjelesebb képviselői mérkőznek meg egymással az általuk képviselt sportágakban. A rendezvény versenyprogramjaiban többek között BMX (street, flatland), gördeszka (street), görkorcsolya (street), valamint trial szerepel.

Magyarországon 2001. januárjában szintén a Sprite támogatásával nagysikerű snowboard verseny volt. A Dowtown High elnevezésű színvonalas extrémsport rendezvény sikere kellő alapot adott a Sprite Kingz on Wheelz megszervezésére.

A Sprite Kingz on Wheelz májusban veszi kezdetét és szeptemberben ér véget:

Május 26. Szeged

Június 9. Pécs

Június 23. Debrecen

Augusztus 4. Balaton

Augusztus 18. Eger

Szeptember 15. Budapest

A Sprite Kingz on Wheelz egy olyan rendezvénysorozat, ahol hazánk legjobb hat versenyzője minden helyszínen sportáganként, különböző kategóriákban mérkőzik meg egymással. Nagy motivációt jelent a versenyzők számára, hogy a megszokott fellépti díjak mellett az utolsó állomáson, Budapesten megrendezendő szuperdöntő alkalmával, az első három helyezett komoly pénzdíjban részesül. Így, ezeken a versenyeken a bemutatóknál magasabb színvonalú és látványosabb show fogadja majd a közönséget.

16-22 óra között 25 fő vesz részt a megmérettetésen, kategóriánként 2x2 perces meneteket produkálva, majd egy kis szünet után az első három szintén 2x2 percben kap lehetőséget a végső rangsor eldöntéséhez. Így a közönség közel 3 órán keresztül láthatja ezeket a nem mindennapi produkciókat.

A különböző kategóriák versenyei között az extrém sportokhoz szorosan kapcsolódó témák kapják a főszerepet. Többek között lesznek koncertek, divatbemutatók, Internet sátor, video show - látványelemekkel tarkítva, konga show, világbajnok breaktáncosok bemutatója, graffiti, trial demo és a nézők bevonásával footbag, valamint különböző kvíz és közönségjátékok.

Záróakkordként egy Jam Session veszi kezdetét, ahol a versenyzők egymást követve sorra bemutathatják azokat a trükköket, amiket a versenyen nem tudtak, vagy esetleg nem mertek megpróbálni (pl. emberugrás)

A 25 fős csapat összeállításánál az adott sportágban elért eredmény, tapasztalat, megbízhatóság és kreativitás számított. A kiválasztott személyek a magyarországi extrém sportélet legkiemelkedőbb alakjai.

A Sprite Kingz on Wheelz rendezvényekről a www.dsanet.hu kulturális és információs site tudósít.

Meglepetésünk: a fotókra kattintva letölthetitek azok óriás verzióját, és akár Windows háttérképként is használhatjátok!

2001. június 1.



Click to Visit




FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster