Stahl Judit és Sub Bass Monster

Páratlan
Stahl Judit a tv2-n

A közelmúltban jelentkezett a TV2-n Stahl Judit új műsorral. A hölgy - mielőtt a Tények bemondónője lett - rendező szakon végzett a Filmművészeti Főiskolán. Jó sokára kapott lehetőséget saját beszélgetős műsor készítésére, majd a Páratlant halálraítélt időpontra, éjfélre tették.

Az embernek az az érzése, hogy a menedzserek nincsenek kellő bizalommal Stahl Judit iránt: bizonyára túl jó, túl elmélyült volt a Páratlan a kereskedelmi tévébe. Hiszen nemzetközi ösztöndíjakat - többek közt BBC-díjat - nyert szakemberről van szó. Plusz beindult a női paranoia: biztos mert csaj. Előre Stahl Juditért! Aztán megnéztem a Páratlant.

Esélytelen. Sub Bass Monster házatájára látogatunk el, kicsit kérdőjeles, miért, hiszen az átlag médiaáldozat lassan jobban ismeri Gyulafirátótot, mint a saját utcáját. De biztos most új szemszögből, több vágóképpel, tyúkkal, szomszéddal. Ehhez képest összesen úgy öten szólalnak meg. Szabolcs erős öt percet kap. A legtöbb idő - na kire? - az általános iskolás osztályfőnökre jut, aki nem nézett ki semmit a csávóból, kicsi volt meg nyamvadt. (Nem tudom, ezeket klónozzák? Gondolom, annak idején melegen ajánlotta anyukának, hogy adják a gyereket vízvezetékszerelőnek.) Leginkább ő marad meg a nézőben, ahogy élénken bizonygatja, Szabolcs csak egy macskajancsi.

Stahl Juditnak egy nullhipotézise van a témával kapcsolatban: hogy Sub Bass Monster egy mesebeli királyfi, aki elindult és meghódította a világot. Ebbe kapaszkodva moderálja végig a műsort. Hiszen olyan mesés, hogy valaki az Osztyapenkón túlról - hát még faluról - karriert csinál. Ez leképezése az egészséges Váci utcai világképnek: a fővároson kívül mindenki olyan paraszt, hogy szédül a betonon, és az egész ország egy préri, kivéve balra lent, ott a Balaton, oda jár a Koós vitorlázni, meg azon túl játszik szegény Gryllus Dorka Kaposváron.

Várnánk, hogy hagyja végre a klisét, és kezdjünk el ismerkedni Sub Bass Monster valódi világával: ekkor a műsor sutty, befejeződik. Félóra ment el az életünkből a királyfizással. A Páratlan a vizuális oldaltól válik igazán kábeltévéssé. A képek túlfényezettek, mint egy dögös Csuka Mónika-klip. A vágásoknál Forró Nyomon-villámlások figyelnek be. "Jó az anyag, Juditkám, csak tegyünk bele harminc-negyven villámlást."

Szabó Ágnes


Kapcsolódó linkek:

http://www.index.hu/kultur/media/stahl/

2001. május 15.



Click to Visit

Schmidt Vera játék


Játssz velünk és nyerd meg Schmidt Vera csodálatos debütáló albumát!

FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster