Heti Csúcs 2000/37

A szeptember 9. szám tartalmából: A magyar zenei izlésről, Új rádiók Magyarországon, Heti Csúcs - albumok, kislemezek, Craig David a brit listák élén, Európai és hazai club körkép...  

Gömöry Zsolt, a Baby Sisters negyedik albumának zeneszerzője

Kilenc vadonatúj dallal, valamint korábbi slágereik remixével jelentkezik október elején a Baby Sisters. Negyedik albumuk teljes anyaga - bár eredetileg csak egy lassú nótát szerettek volna tőle - Gömöry Zsolt /Edda/ munkája.

- Mennyiben jelentett újdonságot számodra ez a feladat?

- Mindenképpen az volt, bár jó előre jeleztem, hogy szeretnék kompromisszumokat kötni. Lendületes, feszes lemezt képzeltem el a lányoknak, amelyen olyan szólamok is hallhatók, amilyennel Magyarországon még senki sem találkozhatott.

- Nem mondom, hogy hasonlítsd bármihez is a Baby Sisters új albumát, de azért valamilyen hatásokat biztosan felfedezhetünk benne. Miben más, mint az eddigi repertoár?

- Műfajilag semmiképpen sem határolnám be, mert egyébként is gondolom, hogy nem létezik más, csak jó és rossz zene. Mivel azonban a rockzene áll hozzám a legközelebb, a lányok albumán is keményebbek az alapok, a négyszólamú vokálok az egész anyagban végig szólnak.

- Bizonytalan vagy a sikert illetően vagy teljesen magabiztosan várod az indulást?

A munkámban biztos vagyok. A sikerhez viszont nem elég, ha az ember elkészít egy profi anyagot. A jó lemez csak a siker 50 százaléka. Az emberekkel, a médiával is meg kell szerettetni a dalokat. Abban is teljesen biztos vagyok, hogy a "Baby Sisters kategóriát" kitágítjuk, és olyan prodsukcióval várjuk a közönmséget, ami mellett nem lehet elmenni. Az albumot lehet majd szeretni és nem szeretni, de közömbösen hallgatni aligha.

- A dalok remixelése is egyre komolyabb, igényességre törekvő feléadatot jelent...

-Ez így igaz. A Baby Sisters korábbi slágereinek remixét a Juventusból Kovács "Nagyember" László keverte, míg az első kislemez, a "Lesz, ami lesz" remixét nem bíztam másra. A munkának ez a része egyébként is régóta foglalkoztatott, korábban is készítettem már remixeket, azonban a nagyközönség elé, ezzel a dallal lépek ki előszőr. Sokak szerint nagyobb siker lesz, mint az albumverzió.

- A dalszerzés egészen más műfajban azt jelenti, hogy szakítottál az Eddával?

- Az Edda örök szerelem. Most így alakult az életünk, így alakult a nyár, egyszerúen belefért az időmbe.

- A szövegírók / ezen az albumon Valla Attila - szerk./ és a dalszerzők a világon mindenhol méltánytalanul háttérbe szorulnak. A szinpadi szereplések után hogyan fogsz ezzel "megbírkózni"?

- Mindig az énekesek járnak a legjobban, mert az ő nevükhöz kötik a dalt... Azonban az embert kárpótolják a szakmán belüli elismerések és a dalok népszerűsége.

...

- Évi, Klári és Gabi nemrégiben igazolt az AMISTAR-hoz, ahol a Tissy-ével hasonló, élő Budai Park Szinpadbeli koncertet ígértek a lányoknak. A zeneszerzés során figyelembe vetted, hogy ezentúl inkább koncertezni, mint haknizni fog a Baby Sisters?

- Ezek a dalok egy szál gitárral vagy zongora kísérettel is gyönyörűen megszólalnak. Ami pedig az élő koncertet illeti... már az első találkozásunkkor mondtam a lányoknak, hogy meg kell adni nekik, sőt a daloknak is azt a rangot, hogy színpadon, élőben legyenek a nagyközönség számára átadhatóak. Ha tud, ebben segít majd az AMISTAR!

Sinkó Judit

2000. szeptember 11.



Click to Visit

Schmidt Vera játék


Játssz velünk és nyerd meg Schmidt Vera csodálatos debütáló albumát!

FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster