Stage Pass 2000/1

A szeptemberi szám tartalmából: Shygys, Bikini, Back II Black, Vilmányi Gábor, Tankcsapda, DJ Spigiboy, Bon Bon, Sziget, Budapest Parade, Action, Fresh fabrik  

Back II Black

Fehéren, feketén

Sokan szekptikusak voltak azzal kapcsolatban, hogy Guru távozott a Back II Black soraiból, s úgy vélték, ezután nem sok jóra számíthat a feka funky mjuzik hazai reprezentánsa. Úgy gondolom, az Ülünk a téren album első klipje, az Úgy vártalak mindenkit meggyőzőtt arról, jól választottak, amikor Bebét invitálták a csapat elárvult mikrofonjához. A Stage Passnak egy abszolut optimista és inspiratív Glatz Gábor adott tájékoztatót a jelenlegi helyzetről.

Stage Pass: Lehet, hogy én vagyok alultájékozott, de igazából az énekesváltásról keveset tudok. Miért távozott Guru?

Glatz Gábor: Le kell szögeznem, hogy erről különösebben nem kívánunk nyilatkozni, de az eddig megjelent különböző híreszteléseket megcáfolva elmondom, hogy Guru távozása mögött kirázólag szakmai problémák húzódtak meg, emberi oka nem volt. Az a hír sem igaz, hogy ő hagyott ott minket. Mi egy sokkal markánsabb dologba vágtunk bele az új albumra való készületeknél, és úgy láttuk, hogy nincs meg az a fejlődés, amit mi szerettünk volan. Ennyi, és nem több.

S.P.: Bebe volt az egyetlen jelölt, vagy több arc közül választottátok?

G.G.: Bebe is benne volt a kalapban, de akkor még szerződés kötötte egy másik produkcióhoz. Aztán rövidesen kiderült, hogy kitették az együtteséből, így azonnal megkerestük. Egyből azt produkálta, amit szerettünk volna hallani. Arról a dinamizmusról nem is szólva, amit mind a színpadon, mind a munka során pluszként ad a produkcióhoz.

S.P.: Az új énekes kész anyagot kapott, vagy "rászabtátok" az új dalokat?

G.G.:A dalok már készen voltak Bebe érkezésekor. Tulajdonképpen tavaly szeptemberben akartuk megjelentetni a lemezt,. de legalább a dalok felével elégedetlenek voltunk, így ujabb dalok születtek.Egyébként a komplett anyagot, a zenét és a szöveget is Erdélyi Andris írta.Bebe érkeztével jóval szélesebb lehetett az a skála, amin mozoghatunk....

S.P.: Tegyünk tisztába még egy dolgot. Egyesek a közönség és az úgymond szakma köreiből kaján rasszizmussal suttognak a háttérben Bebe származását illetően.

G.G.: Eleinte nagyon sok előítélet volt az egésszel kapcsolatban, hisz gyakorlatilag újból a nulláról indultunk. Persze voltak megjegyzések, amik természetesen nem igazak. Bebe apukája etióp származású, annak idején itt tanult Magyarországon és most is itt él,Csongrádon praktizál, mint orvos. Ennyit erről....

S.P.:Itthon mi várható ősszel a zenekartól?

G.G.: Az "Ülünk a téren" kijön maxin, és egy klipet is készítünk hozzá, ami nem a szokványos happy enddel záruló történet lesz. A klip sztorija egy balesetet követ végig és a vége nem lesz pozitív. Szinte ennek folytatásaként lehet felfogni az Angyal vigyáz ránk című nótánkra készülő klipet, ami egy rockbetéttel megspékelt dal, megmutatva a Back II Black eddig elrejtett arcát. Erhhez nem készítünk maxit, viszont ha összejön, a klipet egy olyan jól ismert és népszerű személy rendezi, aki eddig még másnak nem rendezett. A neve egyelőre maradjon titok.

S.P.: Fájdalom a firkász számára egy ilyen titkot nem megosztani a közönséggel, épp ezért inkább arról beszéljünk, ami publikus!

G.G.: Terveink között szerepel egy koncertlemez felvétele és kiadása, néhány stúdiófelvétellel kiegészítve. Valószínúleg a Petőfi Csarnok lenne a helyszín, mivel Németh Gabi stúdiója úgy lett kialakítva, hogy szervesen kapcsolódik a PeCsa szinpadához, ráadásul szalagra tudjuk venni a felvételt. Azt szeretnénk, ha ezen a koncerten csatlakozna hozzánk még egy-két zenekart, erről most folynak a tárgyalások. Ezen kívül tervezünk egy meghívós VIP-bulit, ami által megismertetnénk az emberekkel azon törekvéseinket, amelyek eddig nem volt köztudott a Back II Blackről. Ehhez társulna egy fotókiállítás, ami a zenekar képeit mutatná be különböző montázsokban, különleges körítéssel. Azt szeretnénk tudatosítani az emberekben, hogy ez nem egy bulizenekar, bár lehet ránk szórakozni és vannak slágereink, de a Back II Black egy normális komoly produkció.

2000. augusztus 14.



Click to Visit

Schmidt Vera játék


Játssz velünk és nyerd meg Schmidt Vera csodálatos debütáló albumát!

FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster