Siófok

Diszkófőváros

Budapesttől alig több mint 100 km-t kell zötyögnünk az M7-esen ahhoz, hogy Siófokra érjünk. Ha sötétben tesszük meg az utat, akkor már Székesfehérvártól kezdve feltünnek az égen a két nagy siófoki diszkó, a Flört és a Palace tetején világító felhőpászták fényei. Az országban a diszkóban működő felhőpászták közül a Friven Imperial típusú a legnagyobb és legerősebb fényű, a maga XBO 4000-es xenononizzójával, egyfókuszált csóvájával, jó időben 60 km-en túli láthatóságával. Ilyen lámpából három van az országban. Kettő a Palace, egy pedig a Flört tetején. Tehát az égbevilágítók tekintetében Siófok biztosan vezeti az országos statisztikát, de a számoktól függetlenül, nem akármilyen látvány a három mozgó fénycsóva például a 7-es út elkerülő szakaszáról.

Palace

Siófok ezüstpartján, közigazgatásilag Balatonszéplak Felső központjában áll a vár, azaz a Palace. Az idei szezont megelőző nagyszabású átalakításnak köszönhetően immáron tényleg teljesen "váras" hangulatot áraszt a klub, már kivülről is. Terméskő várfal, lőrésekkel, világító fáklyákkal, gyertyákkal mindenfelé. Örvendetes, hogy nem csak a kerítésig újult meg a környezet, hanem a szegélyező járdák, és a zöldfelületek is felújításra kerültek.
A kert napközben is nyüzsgő-forgatag. A pizzéria messze földön híres, és ilyen kellemes környezetben ki ne fogyasztana el szívesen egy ebédet vagy vacsorát? Ráadásul délutántól estig a szinpadról szól az élőzene, a közönség és mindenekelőtt a gyerekek legnagyobb örömére.

Igazi arcát sötétedés után mutatja meg a kert. A hatalmas sátor, a félkör alakú, emeletes bárpultok, a rengeteg lámpa, neon, reklámfelirat, és a pálmafák, a megvilágított, valódi pálmafák. Mert ezek nem műpálmák, nem műanyagból vannak. Igaziak, Olaszországból származnak. Reméljük, bírni fogják a balatoni klimát.
Mindezt kiegészíti a különleges hangulatú box-sor a kerítés mellett, amely részben fedett,körülötte mindenhol pálmák, világításként pedig kizárólag fáklyák és gyertyák szolgálnak. Egy ilyen környezet még a mediterrán világban is maradandó emléket adhatna minden utazónak,nemhogy a Balaton partján, Budapesttől 120 kilométerre...
Mindezen kültéri benyomásaink után lépjünk be a terembe. A színek itt is megváltoztak. Felhőkék falak, bordó bársonyfüggönyök, de az ezüst itt is megtalálható. A dizájn kicsit "középkoribb" lett, új oszlopfők, csillárok, és még sok-sok apró részlet gazdagítja az összhatást.
A technika is teljesen átalakult. Új, kétemeletes, hatszögletű aluminiumtraverz került a tánctér fölé. A felső szinten két nagyon nagy teljesítményű, szórtfényű robot, 1200 W-os izzóval, és 12 kisebb, HTI-150-es mozgófejű lámpa kapott helyet., az alsón pedig hógépek, és a benti habgép helyezkedik el. Mindehhez 8 intelligenslámpa bújik el a galéria alatt, így tulajdonképpen három emeletes látványról beszélhetünk. Mindehhez persze még hozzájárulnak a sztroboszkópok, a sokkoló UV-reflektorok, füstgépek is.
A terem közepén a pislákoló izzókkal ékesített, régi időket idéző, de jobban megnézve ultramodern hatású csillár mászkál fel, s alá a központi lift segítségével. Amint azt a képek is bizonyítják, mindez egy kis havazással és az elengedhetetlen lézerrel megspékelve nem akármilyen látványt nyújt a közönségnek, akár táncoljanak az aréna közepén, vagy nézelődjenek a galérián.

A hangtechnika is teljesen új. A rack-rendszer itt is központi helyet kapott, mindenki közelről tanulmányozhatja a hangrendszer "lelkét". Érdekesség a "ketrecbe zárt mélyládák" látványa, amely már ránézésre is tekintélyt parancsoló. Mivel már évek óta szokás, hogy a nagyobb rendezvényeken a galérián is táncol a közönség, ezért immáron ott is helyet kaptak hangfalak, sőt mélyládák is.
A nyitóbulik hatalamas tömeget vonzottak mindkét diszkóba. Az ország minden részéből jöttek a vendégek. Persze, ahogy a szezon elkezdődik, egyre több külföldi is megjelenik majd a közönség soraiban, de a nagy bulik maradnak a magyaroké. Így vált Siófok a magyar Diszkófővárossá, a hazai klubberek Mekkájává.

Diszkrónika, 2000 június

2000. július 1.



Click to Visit

Schmidt Vera játék


Játssz velünk és nyerd meg Schmidt Vera csodálatos debütáló albumát!

FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster