Old Man's Music Club

Én szeretem a jó zenét, a jó kocsmákat, a szép nőket, valamint a hideg, habos sört is kortyolgatni a pultra könyökölve. Jó olyankor elgondolkodni sok-sok ostobának tűnő dolgon, régi szerelmeken, a kocsma hátsó falánál megszorongatott, kissé kapatos barna lányon. Az Old Man's olyan hely, ahol minderre jó alkalom kínálkozik.

A Blaha Lujza tértől 3 percnyire lévő pincehelyiség kopott, faberakású portálja alig felfedezhető az utca szürkesége és az ordítozó cigányok keltette felfordulás mellett, de azért csak letaláltam. A lépcsőn lefelé szétszalad a tekintet a régi plakátokon, az újságpapír-tapéta pedig teljesen chicago-dirty hangulatot ad a helynek.

Boom-Boom az Old Man's-ben
Pont egy szerda estén sétáltam le fütyörészve, és az ajtóban majdnem felborítottam Mohai urat, aki a KFT mellett a Boom-Boom zenekar gitárosa is, mely zenekar jelenleg a klubzenekarok között magasan a legjobb (erre garancia Tátrai Tibor, aki szintén eme jeles együttes oszlopos és meghatározó tagja).

Alig igazodtam el a kétszintes klubban, amikor belevágott a minőségi muzsika szekérhúzó táltosai közé a Boom-Boom, és nyomták megállás nélkül a jobbnál jobb soul és blues standardokat.

Belépő nem volt (szinte soha nincs, pontosabban az élőzenés produkciók ingyenesek), és - félig-meddig ezért is - iszonyúan sokan voltak, amelynek következményeként vagy folyamatosan a lábamra léptek, vagy a söröskorsó hideg alját nyomták a nyakamba, vagy pedig a szaladgáló pincérlányok dörzsölték hozzám a feneküket (mondjuk ettől persze kiült a mosoly az arcomra).

A bejárat után a felső teremben a pár négyzetméteres szinpad a mintegy 14 db asztal előtt található, amelyen a magyar blues-, rock-, swing-élet színe-java megfordult már. Kellemes és hangulatos helyiség ez, bár a színpad előtti teret egy fal kettéosztja, s az állandóan tányérokkal és nagy korsó sörökkel járkáló pincérek is kissé csökkentik azt az önfeledt örömöt, hogy szinte kéznyújásnyira születik a muzsika, és ott is szűnik meg.

A pult viszonylag hosszú, széles, és meglehetősen attraktív külsejű hölgyek mérik mögötte a sört (Stella Artois, Kaiser stb). Az ára eme nemes nedűknek meglehetősen furcsa, ugyanis ittam már ugyanabból 380 Ft-ért, 450 Ft-ért, és 480 Ft-ért. Hogy melyik a legális és korrekt, azt nem tudom, mert itallapot nem találhat a száraz torkú vendég, szerintem "pofára" számolnak a lányok, akik egyébként végtelen kedvesek, szépek, s mélyen dekoltált ruhát hordanak. Mondhatnám tehát, ha gonosz akarnék lenni, hogy minden összetevő megvan ahhoz, hogy az ember kiköltekezzék teljesen.

A konyha kitűnő, nemzetközileg is elismert finomságokat készítenek. Ehhez kapcsolódóan azonban van egy megjegyzésem. Ülőhely csak akkor kapható, ha vacsorázik is a vendég. Ez önmagában nem baj, de mi van akkor, ha én nem éhes vagyok, hanem műkedvelő zeneélvező? Nem akarok enni, hanem sörözni/rövidet inni, és a Cotton Club Singers-t hallgatni egy-két cigaretta mellett. Nem fogom megtenni, mert mint írtam volt két sorral feljebb, csak vacsora mellé jár asztal. Vagy álldogálni kell és minden feltűnés nélkül, érdeklődő nézéssel sétálgatni, vagy a pulthoz ülni. Eme utóbbit megint csak bajosnak tartom, mert legutóbbi alkalommal hamar elébem állt három csivitelő ribanc, akik amellett, hogy vagy háromszor majdnem lelöktek a székről, még ökörségeket is osztottak egymásnak (és mint kényszerű hallgatójuknak, nekem is), egyszer pedig rám borítottak egy fél pohár sört.

Bill az Old Man's-ben
Szóval, mélyen tisztelt kocsmázgató barátaim, csak nyugodt és kipihent állapotban üljenek le a pultnál, akkor is tessék igyekezni összefolyni a lakkozással (vagy a sörrel a korsóban)..

De nem leszek indulatos és nem írok csúnya dolgokat, nézzük a zenét.

Föntebb már jeleztem, hogy a magyar rock, blues, soul jeles és ominózus képviselői lépnek fel a klubban. Szerdán Boom-Boom, szombaton a Muddy Shoes (Fekete Jenő és zenekara), de rendszeres vendég Deák Bill Gyula, a Hobo Blues Band, a Takáts Tamás Dirty Blues Band, Török Ádám és a Mini, a Cotton Club Singers és a Jeff Porcaro Emlékzenekar.

A WC bejárata mellett vezet le délre egy lépcső az alsó terembe, ahol egy még hosszabb pult mellett még több csinos nőszemély még több sört (12 féle) tud csapolni. Legalább 20 asztalnál szórakozhatnak a vendégek, korrekt és gyors felszolgálás van, viszont férfi pincér is dolgozik. Nem kell odanézni, és kész.

A sörök mellett bő választékből (50 db körül, és ebből 33 db csak whisky) választhatunk röviditalokat, likőröket, meg ilyesmit. 300 Ft környékén kezdődik a legolcsóbb 4 cl, a fölső határt pedig meg sem mertem nézni, de tuti, hogy több, mint egy pedagógus órabére.

Az Old Man's egyébként király hely, jó programok várják az embert, kissé kapatosan már teljesen jó dolog lemenni. Hazafelé viszont nem ajánlom a Blaha Lujza teret, mert a testüket igen kevés (vmilyen konvertibilis) pénzért áruba bocsátó fiatal(os), de csúnya hölgyek, mint szúnyogok nyári éjjelen a lámpa körül, dongják körül az embert... Biztosan van olyan, akinek ez bejön, de én utálom őket.

Old Man's Music Club
Budapest VII.
Akácfa u. 13.

Nyitva 15-04.-ig
Élőzene minden nap!

Balogh Tibor


Kapcsolódó linkek:

Old Man Music Club

2001. május 21.



Click to Visit

Schmidt Vera játék


Játssz velünk és nyerd meg Schmidt Vera csodálatos debütáló albumát!

FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster