Trefort kert

Az ember esti belvárosbéli unaloműző kereséskor érdekes helyet találhat, az Astóriánál, a patinás ELTE épületek között. Már a bejutás is „izgi”, átmész egy sorompós bejáraton kanyarogni kell ódon és kissé szakadt épületek között, hogy elérd a csodaszép belső udvart.

Viszont a séta megéri. Az ember nem is gondolná, hogy ilyen helyek vannak, főleg a város közepén Először is nagy meglepetésemre a hely nem kicsi, sőt… inkább nagy. Pillanatnyi fejbéli felmérés: a belső udvart körülvevő épület mekkora ?!:) A Trefort Kert hangulata egész egyedi: érdekes elegye a város közepén található kávézóknak és a nyitott szórakozóhelyeknek (Romkert, Café del Rio). És mindez egy egyetemi komplexum közepén… A legszembeötlőbb a bárpult: a helyszínen lévő fákat beleápítették!. A kiszolgáláskor megragadja a figyelmemet az extravagáns kinézetű pultos. A kis grillkonyha is elég jól pörög, mikor kezdenek jönni a népek. Körbesandítok, és konstatálom, hogy itt legalább 150-en le tudnak ülni. Nem is olyan rossz, gondolom, miközben rákezd a dj. Széles zenei palettáról nyomja, erre mondja az átlagos vájtfül, hogy bulizene. Közben mi is a tánctér felé orientálódunk, és ropjuk. Érdekes, itt a fedett színpadon is lehet táncolni, és kicsit büszke vagyok, hogy a zenekar után én is ott lehetek (vagy inkább ez már amolyan reggeli gondolat?! Az alkohol öl, stb.…) Táncolunk, iszunk, csajokat fűzünk (szintén nem egyetemista), a szokásos muri. Hajnal felé távozunk, elég illuminált állapotban, természetesen csajok nélkül -nem biztos, hogy itt jó „ami a szívemen az a számon” taktika-, taxival.

Reggeli írás közben eszembe jut, a véletlen felfedezett helyek különleges csábereje… Az ilyen helyekre gyakran visszamegy az ember, nem?!


Kapcsolódó linkek:

http://trefort-kert.fw.hu

2002. augusztus 7.



Click to Visit

Schmidt Vera játék


Játssz velünk és nyerd meg Schmidt Vera csodálatos debütáló albumát!

FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster