The King

November 5. - Petőfi Csarnok

King története ugyanolyan nagy legendát sejtet, mint amilyen Elvis-é volt. A belfasti születésű, házas és ötgyermekes fiatalember soha nem tekintett úgy az éneklésre, mint karrier-lehetőségre. Egészen addig, amíg hosszú unszolás után, kénytelen-kelletlen hagyta felvonszolni magát egy karaoke-színpadra. Régi rajongóként a Suspicious Minds című számot választotta a listáról, és a közönség egyszerűen elolvadt a produkciójától. Ekkor gondolt rá először, hogy ezzel kezdeni kellene valamit. Két évre elengedték a postahivatalbeli munkahelyéről.

Gyorsan rákapott az EMI-Electrola, és kiadta a Gravelands című lemezét, amelyet kivétel nélkül üdvözlő kritikák fogadtak. King letörölhetetlen jegyet hagyott Elvis dalain éppúgy, mint az elmúlt évek legnagyszerűbb slágerein: például Nirvana és a Joy Division szerzeményeken.

Azon túl, hogy a legsikeresebb dalainak előadásával tiszteleg Elvis emléke előtt, tovább is építi legendáját. Nem másolta, hanem megtanulta az előadásmódot. A hétköznapi imitátorok tükröt tartanak, ő azonban egyszerűen Elvis-szé vált. Minden gesztus, mozdulat és hangjának árnyalat is a legtisztább Presley, és annyira természetes, hogy Kinget nézve elfelejtkezünk róla, hogy nem magát Elvis-t látjuk.

Az eddigi sikerek után – legutóbb épp a pop-ikon Fun Lovin’ Criminals hívta meg Kinget turnéjára - most egy új, ragyogó album van készülőben. Ezen szintén kitűnően bizonyít a nagy klasszikusok dalaiból (csak hogy két gyöngyszemet említsünk: Louis Armstrong: Wonderful World, Rolling Stones: Sympathy for the Devil), valamint barátai, kortársai és fiatal szerzők dalai is megjelennek.

2003. október 28.



Click to Visit




FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster