Palermo Boogie Gang - "Reply"

A zenekart 1985-ben alapította Hagyó Béla. Számos tagcsere után 1989-re alakult ki az a felállás, amelyben június 8-9-én láthatjuk-hallhatjuk a zenekart.

Palermo
Fekete Jenő - ének, gitárok
Szabó Tamás - ének, szájharmonika, washboard
Bacsa Gyula - zongora, tangóharmonika
Kepes Róbert - basszusgitár
Mezőfi István - dob, ének

Az általuk játszott repertoár a blues klasszikusok-tól a boogie-woogie-ig számtalan stílusirányzatból válogat. Mindezek mellett a zydeco-t, mint stílust is ők ismertették meg a magyar közönséggel.

A Palermo Boogie Gang rendszeres vendége a hazai és külföldi fesztiváloknak, blueshappening-eknek. Több rádió és televízió felvételük készült. A tagok nagyon szívesen osztják meg a színpadot más előadókkal. A számos felejthetetlen session-ból néhány:

Chester Washington-nal, Budapest
Champion Jack Dupree-vel, West Blues Festival
Vince Weber & Blues Wire, Thesszaloniki
Ronald Abrams-al és Michael Pewny-vel, Tatabánya
Toscho Todorovic-csal, Németország
Chicago All Stars, Bécs
Rawhide-al, Belgrád
Eb Davis-el, Pécs
Lousiana Red, Orszáczky Jackie, Otis Grand, Magic Slim - Budapest

A Palermo kísérte a lousiana blues legjobb élő képvielőjét, Larry Garner-t 1995-ös európai turnéja folyamán.

Több közös koncert és tévéfelvétel készült a a rhythm&blues szaxofon királyával, Big Jay McNeely-vel. Ezek egyenes folytatása volt az 1995-ben fölvett Blues and Boogie In Budapest album. Az 1993-as Red Hot Blues albumon a legendás magyar blues muzsikus, Tabányi Mihály működött közre.

A zenekar az elmúlt években többször koncertezett a remek osztrák bluesgitárossal, Ripoff Raskolnikov-val szerte az országban.A lassan már zenekari tagnak számító Ripoff

Négy számban is szerepel az 1994-es Bottle Up And Go című lemezen.

A Palermo Boogie Gang legutolsó lemezével ismét feltette a mércét a hazai bluesmuzsikusoknak. A zenészek megítélése szerint eddigi legjobb albumuk jelent meg 1996 novemberében. Az "Anniversary" már címével is utalt a zenekar 10 éves fennállására. A 18 dalból álló anyag egyrészt zenei összegzése az elmúlt évtizednek, másrészt néhány számban a zenekar kísérletező kedvét is dokumentálja. Az egyik igen jelentős külföldi kiadó, a Wolf Records révén a lemez a világ bármelyik szegletébe eljuthat, öregbítve a Közép-Európai muzsikusok hírét.

A Palermo Boogie Gang koncertjein az első osztályú muzsika és a jó hangulat garantált. Talán nem véletlen, hogy ők melegítették be a közönséget Fats Domino, Jack Bruce, B.B. King budapesti koncertjén.

1993-ban a zenekar EMERTON díjas, Szabó Tamás pedig 1994-ben, az öt évente megrendezésre kerülő Hohner harmonika világbajnokságon a kiemelkedő minősítést kapta. Ő a szerzője egyébként az első magyar szájharmonika iskolának is.

A zenekar tagjai a legjobbaknak számítanak a hangszerükön, ezért nem véletlen, hogy rendszeresen meghívják őket más előadók lemezfelvételéhez, fellépéseihez is (Zorán, Presser Gábor, Hungária, Ladánybene 27, KimNowak, Dorogi Barbara, Bon-Bon, Korom és Angyalszív.).

1997-ben a tagok úgy döntöttek, hogy itt az ideje az új utak kitaposásának. Feloszlatták a Palermo Boogie Gang-ot, és azóta saját együtteseiket vezetik (Muddy Shoes, Spo-dee-O-dee, stb.).

Természetesen a barátság közöttük továbbra is megmaradt, így sikerült rávenni őket arra, hogy a kihagyott évek után - talán jutalomjáték gyanánt - újra összeálljanak néhány fellépés erejéig.

A dolognak a tervek szerint nem lesz folytatása, de az biztos, hogy sem a régi rajongók, sem azok, akiknek talán új a Palermo, nem fognak csalódni.

A jelszó pedig változatlan: "Let the good times roll!"

Palermo Boogie Gang koncert, New Orleans Music Club

2001. június 8, 9.

Diszkográfia:

Palermo Boogie Gang I., 1991
Red Hot Blues, 1993
Bottle Up And Go, 1994
Blues And Boogie In Budapest (with Big Jay McNeely), 1995
Anniversary, 1996

Balogh Tibor

2001. június 11.



Click to Visit




FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster