A swing Bohém

Bohém Ragtime Jazzband
Az 1985-ben alakult Bohém Ragtime Jazzband tagjai fiatal, nagyrészt profi klasszikus zenészek. Kezdetben fő profiljuk a ragtime volt, de ma már a New Orleans jazztől a spirituálén és a dixielanden át a swingig minden tradicionális stílusban otthon vannak.

Koncertjeik mindig változatosak és látványosak, köszönhetően a sok vokálnak, sőt néha táncnak, amit sohasem öncélúan alkalmaznak. Kedvelt vendégei a legnagyobb európai fesztiváloknak, felvételeik rendszeresen hallhatóak magyar, angol, német és amerikai rádióállomások jazzműsoraiban.

Koncertjeiket közvetítették magyar, német, finn televíziók. Évente mintegy 80 koncertet adnak. 1994-ben és 1995-ben első díjat nyertek a Magyar Dixielandzenekarok Versenyén Salgótarjánban, 1992 óta rendszeresen játszanak a New York-i Joe Murányival, Louis Armstrong utolsó klarinétosával, 1996-ban sztárvendégük volt a 81 éves Los Angeles-i Zeke Zarchy, Benny Goodman, Tommy Dorsey, Artie Shaw, Glenn Miller és Frank Sinatra big bandjeinek első trombitása. 1997-ben a 82 éves George Kellyvel, a legendás New York-i Savoy Ballroom Orchestra egykori tenorszaxofonosával, 1998-ban pedig a tehetséges fiatal chicagói zongoristával, Paul Asaróval játszottak együtt.

Joe Murányival
Eddig két nagylemezük és négy CD-jük jelent meg, az ötödik CD-jük megjelenése 1999 tavaszán várható. Az együttes vezetőjének, Ittzés Tamásnak már két amerikai szólóalbuma jelent meg egy kaliforniai lemezcégnél, s mindkettő kiváló kritikákat kapott a szaklapokban. A Bohémek 1999-ben mintegy 60 magyarországi fellépés mellett majdnem másfél hónapot töltöttek külföldön, másodszor jártak együtt Amerikában és Kanadában, felléptek még Romániában, Németországban tizenöt koncertet adtak. A tizenöt éves együttes 2000-ben főleg itthon játszott, külföldön Svájc, 2001-ben Románia, Ausztria és Németország az "állomások", áprilisban az együttes elkészíti hetedik CD-jét, melyen a '20-as, '30-as évek magyar jazzslágerei szerepelnek. A zenekar által létrehozott Kecskeméti Jazz Alapítvány 1992 óta évente megszervezi a Nemzetközi "Bohém" Ragtime & Jazz Fesztivált, amely éveken át Magyarország legnagyobb jazzfesztiválja volt.

Az együttes tagjai:

Ittzés Tamás - zongora, hegedű, tölcséres hegedű, ének, zenekarvezető

Lázár Miklós - hegedű, ének

Lebanov József - trombita

Mátrai Zoltán - klarinét, tenorszaxofon

Korb Attila - harsona, zongora

Mátrai György - bendzsó, gitár

Török József - bőgő

Falusi Alfréd - dob

2001. május 16.



Click to Visit




FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster