Miles Davis / John Coltrane összes

Adam Dorn a nyár folyamán jelentette meg azt a hat CD-ből álló gyűjteményt, amellyel jazz - gyökereihez tér vissza: "Miles Davis és John Coltrane össye, a Columbiánál készült felvétele".
Ha belegondolok, hogy Cannonball Adderley, John Coltrane, Bill Evans és Miles Davis (hogy Paul Chamberst és Jimmy Cobbot ne is említsem) egykor mind egy zenekarban játszottak, elakad a lélegzetem. Az biztos, hogy az összes csapat, amiben Michael Jordan megfordult, összevéve sincs sehol hozzájuk képest. Örök időkre ez marad a legjobb kvintett (vagy jazz zenekar, ha úgy tetszik).
Amikor kezembe került a doboz, rögtön a 4. CD-hez nyúltam, amin a "Blue in Green" hallható. Ez az egész árát megéri! Vitathatatlan. Bill Evans itt aztán remekel: a legjobb szóló, amit valaha hallottam. És amit a legjobban élveztem: végigkísérni, hogyan fejlődik Coltrane a hat CD-n keresztül. Hallhatod, hogyan lesz a diákból jazz - mester.
Mindenesetre nem ajánlom kezdő jazz - rajongóknak, nem biztos, hogy meg tudják emészteni; de nekik is van egy ajánlatom: hallgassák Miles "Kind of blue"-ját. Akik viszont otthon vannak a jazzben, azok azonnal szerezzék be ezt a gyujteményt!

2000. október 18.



Click to Visit




FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster