Diana Krall - When I Look In Your Eyes

A Down Beat dzsessz magazin szerkesztőinek és olvasóinak a szavazatai alapján Diana lett a legjobb énekesnő 1999-ben.

Diana Krall
Ritka pillanat a kritikus életében, hogy azt írhatja képernyőre: egy igazi dzsessz-díva, akinek legújabb lemezét ajánlhatja a hallgató figyelmébe. Az 1993-ban egy triólemezzel feltűnt énekesnő új lemeze immár az ötödik önálló produkciója, de ezalatt a hat év alatt sikerült rejtélyes világhírre szert tennie. "Rejtélyesre", mert sajnos igen ritka eset, hogy ennek a nehéz műfajnak valamelyik képviselője el tudja érni: ne csak a dzsessz iránt érdeklődők hallgassák a CD-it. Márpedig Krall fátyolos hangjáról áhítattal suttognak olyanok is, akik amúgy soha nem hallgatnak mást, mint mondjuk, Chert és Céline Diont.

Sietve meg kell jegyezni: Krall megérdemelten világhírű. De parádés előadásait hallgatva elgondolkodhatunk: miért nem jár ki hasonló elismerés olyan nagyságoknak, mint Dee Dee Bridgewater és Shirley Horn, vagy esetleg a káprázatos tehetségű Nnenna Freelon?

De fordítsuk figyelmünket az új CD-re, amely valószinűleg száz százalékosan megerősíti majd Krall hírnevét a világban. A bőség zavara. Melyik számokat ajánljuk elsősorban? A leheletfinom, szinte suttogva deklamált I've Got You Under My Skin-t, Frank Sinatra egykori sikerszámát, amely azt is megmutatja, milyen jó zongorista az énekesnő? Vagy a hasonlóan fülbemászó Let's Face The Music And Dance-t, melyet Anita O'Day előaádásban szokás ismerni, és most egy modern, finoman erotikus változatot kap a hallgató? Esetleg válasszuk az I'll String Along With You-t, amely klasszikusan előadott lassú darab, diszkrét vonós kisérettel és söprűvel ütött dobokkal, valamint egy rövid, ám annál kulturáltabb gitár, illetve zongoraszólóval? A maradélk tíz számot ugyanígy felsorolhatnánk. Egelyett fogalmazzunk röviden: a CD úgy tökéletes, ahogy van!

2000. szeptember 1.



Click to Visit




FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster