A Danubius Rádió ajánlata

Till Brönner - Chattin with Chet

Laura Fygi - The Latin Touch

Biztos, hogy a német söröknek vagy autóknak több a rajongójuk, mint a német dzsessznek,de az is biztos, hogy Till Brönner Chattin with Chet című lemeze a legjobb, amivel mostanában találkoztunk. A fiatal trombitás-énekes tiszteleg Chet Baker előtt, amiről írhatott volna néhány sort - ahogy szokás ilyenkor -, hogy tulajdonképpen miért is olyan kedves neki a nagy előd?

Mindig gondot szokott okozni, ha egy lemezen sokféle stílusú szám található. Egyrészt örülünk annak, hogy milyen változatos, másrészt hiányoljuk az egységes koncepciót. Itt is valószínűleg arról lehet szó, hogy Till mindent akart egyszerre. Másoknál egy negyvenéves pályafutása Best of albuma nem ilyen változatos. Szóval. Az Everything Happens To Me-t akár az Asian Dub Fundation is játszhatná, van, ami lágyan swingel, de olyan is van, hogy jön Supernatural / aki egy ember/ és freestyle rapben elővezeti az őszintét, hogy mi jó és mi nem jó.

A Chattin with Chet című dalba még egy eredeti 1980-as Chet Baker szólót is beleragasztanak. Ez a Supernatural, sajnos, csak egy számban énekel /Cole Porter - Every Time We Say Goodbye/, de nagyon jól ellensúlyozza Till Brönner jólnevelt énekhangját.

Aztán itt van egy másik vadi új lemez, amiről szintén játszunk néhány dalt. Laura Fygi - The Latin Touch. Az van mindig ezekkel a latinos lemezekkel, hogy amikor kinyitjuk, visszanéz egy csomó ismeretlen arc, azután meghallgatjuk és rájövünk, mennyire tudnak. Amióta Ricky Martin fürge popójával utat nyitott a latin életérzésnek, azóta sok műfajban hódit ez a dolog. A maga módján ez a lemez is minden bizonnyal sikeres lesz, a különbség csak az, hogy ez jó is. Úgy tűnik, Dél - Amerika zenészekből és focistákból kifogyhatatlan. A lemez egyébként nem akar sokat/?/, de azt tökéletesen hozza. A dalok többsége spanyol nyelvű, amelyik pedig nem az, mint pl. a What A Difference A Day Makes, az angol nyelvű. Laura

Fygi lágyan és elbűvölően énekel, emellett annyira csinos, hogy ha egyáltalán nem lenne hangja, Magyarországon akkor is hatalmas énekesi karriert futhatna be.

A Danubius Rádió jazzclubja minden éjjel 2 és 3 óra között játssza az újdonságokat.

Garami Gábor, Ruszthi Zsolt

2000. augusztus 15.



Click to Visit




FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster