Jamie Cullum – twentysomething

A Twentysomething lenyűgöző második album egy 24 éves angol sráctól, akitől az ember inkább azt várná, hogy csatlakozzon egy fiúcsapathoz, vagy jelentkezzen egy Pop Idol tehetségkutatóra, és szólóban arasson sikereket. Jamie Cullumnak esze ágában sem volt ezt az utat választani. Első nagylemeze, a Pointless Nostalgic is bizonyította, hogy a Verve jó vásárt csinált vele, és a millió fontos szerződés ajánlott neki, és a második korong anyagát már nem a diákhiteléből kellett elkészítenie, hanem a londoni Mayfair stúdióban dolgozhatott, ahol korábban a Radiohead és az Oasis is megfordult már.

Cullum ezúttal is jazz sztenderdekhez nyúlt, olyan örökzöldek szerepelnek a lemezén, mint a „Singin’ in the rain”, a „What a difference a day made” vagy az „I get a kick out of you”, de néhány saját szerzemény is található rajta, melyeket bátyjával, Bennel együtt írt.

„A ’twentysomething’ az a dal, amelyet akkor írtam, amikor arra gondoltam, vajon hány korombeli fiatal tengődik a világban, anélkül, hogy tudná, mit kezdjen magával. Hiába a jó iskolák, senki sem készítette fel őket az életre.” – mesélte a címadó szerzeményről.

A srác hangja meleg, rendkívül érett és magabiztos, szinte meglepő.

A szigetországban fantasztikus eladásokat produkáló lemez (mindössze hat hétre volt szüksége ahhoz, hogy elérje a platina státuszt!!!) titka talán az, hogy a mainstream pophoz szokott füleknek is emészthetővé, szerethetővé teszi a kissé komolyabb műfajt.

2004. május 7.



Click to Visit




FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster