Muddy Shoes - Cool

A hazai blues élet egyik legkiemelkedőbb zenekara a Muddy Shoes második albumával jelentkezik. Az album címe: “COOL”. Az új lemez angol nyelven íródott, de az egyik dal “Úton” címmel magyarul is felkerült a lemezre, melynek magyar nyelvű szövegét Szabó Leslie, a népszerű Megasztár vetélkedő egyik döntőse írta. Az albumon megtalálhatók a múlt század elejétől napjainkig tartó időszak híres jazz és blues előadóinak művei remix változatban és a zenekar legjobb saját szerzeményei, melynek szerzői: Nagy Szabolcs és Fekete Jenő. A szöveget Fekete Jenő és Ripoff Raskolnikov írta.

A Muddy Shoes Magyarország blues-palettájának egyik vezető csapata. Állandó vendégek a fontosabb magyar és külföldi blues fesztiválokon (Finnország, Svájc, Ausztria, Németország). A közönség visszajelzése alátámasztja, hogy szükség van a Muddy Shoes egyéni hangzásvilágára, amely az érett produkciókra vágyó zenekedvelők igényét is kielégiti. 1998-ban megjelent első CD-jük, a THE REAL SHUFFLING HUNGARIANS nagy sikert aratott. Több szakmai kritikus is nagyra méltatta a zenekart. A zenekar időközben kiegészült Monori Gabival, aki először a vokál szekcióban csillogtatta meg különleges tehetségét, és fantasztikus hangját, majd egyre több szólószereppel egészítette ki és tette még teljesebbé a produkciót. Hosszú előkészítő munka eredménye, a 2004-ben, COOL címmel megjelent CD.

A rengeteg fellépés során már tökéletesen kiforrt anyag, tartalmaz feldolgozásokat és a közönség által slágerként kedvelt saját számokat is.

”A blues ereje és varázsa, az élő koncertekben rejlik. Ez a filozófia valósul meg a legújabb, modern groove és vokál elemeket is felvonultató dalainkban.” (Fekete J.)

A videóklip ennek megfelelően különleges technikával készült. Mondanivalója, látványvilága meghökkentő: „Keményre fotografált fekete-fehér képesszé. Egy mókuskerék belső falára tapadt lenyomatok időtlen egymásutánja. Az idő, mint a semmi mértékegysége alkotja a klip terét, ahol a a „kameraszem” nem lát, csak érez.” (Garai Gábor, Polgári Marci – Metagraph Film)

2004. május 28.



Click to Visit




FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster