Cornelio Tutu Band - Keep Playing

A Cornelio Tutu Band első,'Keep Playing' című albumával bebizonyította, hogy még mindig lehet meglepetést okozni a hazai könnyűzenei életben. Az albumot a latin-pop-jazz zenei irány, a dallamos zenei témák, a hangszerelés és a zenekar tagjainak egyéni, magasszintű, könnyeden virtuóz játéka egyedülállóvá teszi nemcsak a magyar, hanem - remélhetőleg nemsokára – a nemzetközi könnyűzenei világban is.

Az albumot végig áthatja a dob és az ütőhangszerek harmonikus, jól megkomponált, kifinomult lüktetése, mely a megfelelő helyeken a dallamokat sodró, latinos lendülettel támasztja alá. A basszusgitár jellemzően nagyon stílusos, mindazonáltal játékos alapokat hoz, a nyolcadik és kilencedik számban pedig szólisztikusan is megvillan néhány pillanatra. A zongora és gitárjáték ragyogóan egészíti ki egymást stílusban és hangszínben is, de a legfontosabb az, hogy redkívüli mindkettő.

Ezáltal az album hallgatása közben olyan óriások juthatnak az ember eszébe, mint George Benson, Pat Metheny, Oscar Peterson, Herbie Hancock, vagy Chick Corea. Ha ehhez még azt is hozzáadjuk, hogy az album hangzásának minősége is kiváló, akkor már biztosak lehetünk abban, hogy a zenekar előtt várhatóan nemzetközi karrier áll.

A tagok:

Cornelio Tutu - gitár

Oláh Zoltán - billenytűs hangszerek

Oláh Péter - basszusgitár

Csomós Ferenc - dob

Perger István 'Guszti' - ütőhangszerek

A lemez élő bemutatója december 1-én, este 8 órakor lesz az A38 hajón.

2004. november 24.



Click to Visit




FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster