Tony Lakatos - "Move it"

Tony Lakatos szaxofonos új irányzata a Time Music

A jazz és a ritmus új kombinációja, amelyhez hasonlóval James Brown vagy néhány rap együttes már kísérletezett - ez írja körül a világhírű, magyar származású szaxofonos, Tony Lakatos legújabb albumának stílusát.

A sokféle együttessel Európában és Amerikában egyaránt felvételeket készítő szaxofonos Move It című új produkciója különleges, egyedi, kellemes jazzmuzsika, melyre valóban táncra lehet perdülni. Rögtön az első szám, a Walkabout ellenállhatatlan, lüktető ritmusú, ami folytatást kíván.

Szemben az elterjedt world music stílussal, amely az etno zenékre épül, Tony Lakatos time music-nak nevezi ezt az új felfogást, amelyben ötvözi az ötvenes években kialakult hagyományos jazziskolát, a hetvenes évek ritmusvilágát és a mai rap-et, amellyel így évtizedeken átívelő időutazást valósít meg.

Lakatos több mint egy évvel ezelőtt látott hozzá az új album megvalósításához Roberto di Gioia-val, a sokoldalú muzsikussal és programozóval. Akusztikus és nem hagyományos hangszerekkel, új hangzásokkal kísérleteztek, és nagyon izgalmas eredményre jutottak. Amellett, hogy brilliáns billentyűs, gitáros, basszusgitáros és dobos, Di Gioia tapasztalt programozó is. Peter O’Mara és Martin Scales gitárosok, Ernst Stroes percussion-os és Tom Nicholas Jr. rap énekes a további hírességek, akik az album hangzásához döntő mértékben hozzájárultak.

Minden szerzemény, a Bernie's Tune című örökzöld kivételével az album céljára készült, a producerként is dolgozó Lakatos és Di Gioia műhelyében.

Az a letűnt korszak, amikor a jazz, például Glenn Miller és Benny Goodman nagyzenekari fellépései idején, a tánczene legnépszerűbb ágát is jelentette, újra beköszönthet, de immár korszerű zene ritmusára.

A Move It már 2001 júniusában megjelent a Universal Music gondozásában Japánban, hatalmas sikerrel. A magyar származású Tony Lakatos, akit szerte a világon úgy ismernek, mint az egyik legvirtuózabb és legkiválóbb tenorszaxofonost, lenyűgöző, új hangzású lemezével ismét bizonyítja, hogy a legjobbak között kell számontartani.

fordította: Zipernovszky Kornél

2002. október 14.



Click to Visit




FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster