11. Nemzetközi Gastroblues Fesztivál: júl.4-6

Blues, jazz, rock, gasztronómia, Borbarát Találkozó Paks 2003. július 4-6. Paksi Atomerőmű Rt. ESZI Sportcsarnok

Immár tizenegyedik alkalommal várjuk Pakson a BLUES, JAZZ, ROCK, GASZTRONÓMIA híveit, és a BORBARÁTOKAT, hogy találkozzanak egymással, bemutassák tudásukat, vidám hangulatban kényeztessék el füleiket és gyomrukat.

Támogatóinknak köszönhetően a tizenegyedik fesztiválra a világhírű angol sztárzenekart a NASHVILLE TEENS-t hívtuk meg. Természetesen más külföldi előadók (német, finn, osztrák) mellett fellépnek a műfaj ismert hazai zenekarai, előadói. A koncertekről ezúttal is CD, DVD lemez és TV felvétel készül.

Gasztronómiai rendezvényünkön hagyományosan megrendezzük a BORBARÁTOK ORSZÁGOS TALÁLKOZÓJÁT. A találkozóra a MAGYAR TÖRTÉNELMI BORVIDÉKEK legjobb pincészetei fogadták el meghívásunkat (Gere, Tiffán, Hétszőlő, Vesztergombi, Takler, Demeter, Oremus).

A halászléfőző és bográcsban, szabad tűzön készült ételek versenye mellett bemutatkozik a BAJAI HALÁSZLÉFŐZŐ-, BÉKÉSCSABAI KOLBÁSZFESZTIVÁL, és a TOLNA MEGYEI ÍNYENC KLUB, bemutatva szűkebb hazájuk világszerte ismert ételeit. Ez évben is megrendezzük a nemzetiségi gasztronómiai napokat a Gastroblues klubban Benke László szakács olimpikon és Kovács János mesterszakács, valamint Hargitai György közreműködésével. A közönségnek lehetőséget biztosítunk arra, hogy a helyszínen elkészített vagy készen hozott hideg-meleg ételeiket megfelelő körülmények között tudják tálalni, és baráti körben fogyasztani.

Mivel ez a Paksi Gastroblues történelmének 11. fesztiválja, tizenegyesrúgó-bajnokságot is meghirdetnek a szervezők. A viadal fővédnöke Novák Dezső, a Ferencváros egykori klasszisa, akit fénykorában a világ egyik legjobb tizenegyes-lövőjeként tartottak számon.

Külföldi fellépők:

Nashville Teens (GB)

Electric Blues Duo (GB-D)

Sledge (SF)

Ripoff Raskolnikov (A)

A hazai élvonalból:

Charlie Jazz, Tátrai Tibor, Takács Tamás, Ferenczi Gyuri,

Török Ádám, Szekeres Tamás Spo-Dee-O-Dee,

Muddy Shoes, Palermo Boogie Gang,

Janis Joplin Emlékzenekar, Benkő Zsolt, Mystery Gang.

2003. július 2.



Click to Visit




FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster