9. Nemzetközi Gastroblues Fesztivál

Gastroblues

Paks 2001. július 6-8

A zenei fesztiválok között ebben az országban kevés olyan van, ahol a zene önfeledt élvezete mellett a gyomor örömeit is fokozhatjuk.

Ebben az évben Pakson (már kilencedjére) szerveznek meg egy olyan fesztivált, ahol a minőségi zene mellett a gasztronómiai különlegességek és a jó borok társaságában szórakozhatunk egy teljes hétvégét.

A kilencedjére létrejött fesztivál időpontja 2001. július 6-8, amely péntektől vasárnapig mejdnem egész napos programot biztosít. Mint majdnem minden évben, most is büszkélkedhet a szervező team világsztárokkal, ezévben pl. Mick Taylor és zenekara (is) szórakoztatja majd a vendégeket.

A részletes program:

Július 6, péntek

16.00 Electric Soul
17.00 Szakács Gábor és a Gesarol
18.00 Johnny Biglip Band
19.00 Dioptrió (Ferenczy, Tóth, Bizják)
20.00 Török Ádám és a Mini
21.00 Tortilla Flat (Lengyelország)
22.30 Tátrai Tibor és a Magyar Atom
24.00 Quo Vadis (Románia)

Július 7, szombat

16.00 Jimi Hendrix Memorial
16.45 Overdrive
17.45 P. Box
19.00 Mother Funker
20.15 Blues Engineers (Anglia)
21.30 Mick Taylor Band (Anglia)
23.15 Scratch (Finnország)
00.30 Mystery Gang Vendég: Bacsa Gyula

Július 8, vasárnap

16.00 Behinia
16.45 Felkai Jam
17.45 Active Father's Band
19.00 Szűcs Gábor & Pure Blues
20.15 Ripoff Raskolnikov (Ausztria)
21.30 Deák Bill Blues Band
22.45 Ladánybene 27

A hétvége gasztronómiai érdekességei közé tartozik a Borbarátok Országos Találkozója, amelyre a magyar történelmi borvidékek legjobb pincészetei képviseltetik magukat, illetve ebben az évben kerül először megrendezésre az Országos Borbarát Labdarúgó Kupa egyik fordulója is.

A hagyományos halászléfőző és bográcsban, szabad tűzön készült ételek versenye mellett bemutatkozik a Bajai Halászléfőző-, a Békéscsabai Kolbászfesztivál, Abonyi Kinizsi Birtok, a Nagyszakácsi és a Tolna Megyei Ínyenc Klub, bemutatva szűkebb hazájuk világszerte ismert ételeit.

A közönségnek ezúttal is biztosítják azt a lehetőséget, hogy a helyszínen elkészített vagy készen hozott hideg-meleg ételeiket megfelelő körülmények között tudják tálalni és baráti körben elfogyasztani.

A Borbarát Találkozó résztvevői (pincészetek):

Tiffán, Gere-Villány, Vesztergombi, Takler-Szekszárd, Demeter, Hétszőlő-Tokaj, Vincze, PP-Eger, Szent Orbán-Badacsony, Hernyák-Etyek, Weninger-Sopron, Légli-Balatonboglár

A külföldi vendégekről, fellépőkről

Mick Taylor

Mick Taylor
1996-ban John Mayall felkérte, hogy csatlakozzon a Bluesbreakers-hez, mint első gitáros. Ezen a poszton előtte Eric Clapton játszott!

Az alatt a lét év alatt, amíg Mick itt zenélt, három albumot vettek fel a Decca-nál, amelyek nagy sikerrel fogytak, és a kritikusok is elégedetten nyilatkoztak róluk.

Mick Taylor 1969-ben csatlakozott a Rolling Stones-hoz, és az ezt követő hat év során egyedi hangja is hozzájárult ahhoz, hogy az akkor már legendás szerzőpáros, Jagger és Richards egy határozott és követendő utat alakítson ki minden R & R muzsikus számára.

Gitárjátéka és egyedi orgánuma olyan darabokban nyilvánult meg, mint a Let It Bleed, vagy a Sticky Fingers, az It's Only Rock&Roll, But It Like It, az Exile on Main Street.

Miután elhagyta a Stones-t, Mick megpróbálta megvalósítani saját zenei elképzeléseit (ami ilyen muzsikus múlttal nem is csoda).

Albumokat, koncertlemezeket készít, Bob Dylan-nal és Bruce Willis-el (!) zenél, televíziós műsorokat készítenek vele (VH1, MTV, DITV, BBC), illetve filmzenéket ír.

19 év után készen van első szólóalbuma, amely egyfajta eklektikus keveréke a latin tempónak és a rhythm & blues-nak.

Pakson a következő összeállítású zenekarral lép föl:

Mick Taylor - gitár, vokál
Robert Ahwai - gitár
Max Middleton - billentyűsök
Michael Baley - basszusgitár
Jeff Allen - dobok

Ripoff Raskolnikov

Az osztrák blues muzsikus már sokadjára játszik nálunk, lendületes és improvizatív játéka sokakat a színpad elé szögez. Az eredeti, és talán kissé szokatlan külsejű zenész a Palermo Boogie Gang vendégeként sokat járt hazánkban, illetve a Palermo lemezein közreműködött több felvételen.

A Muddy Shoes (Fekete Jenő által vezetett) zenekarnak 1998-ban írott szövegével (és a Muddy Shoes zenéjével), az All I Want című lassú blues-sal nevezett be a zenekar a Stella Artois (igen rangos) zenei fesztiválra.

Blues Engineers

Az angol trió (a "Blues Mérnökök") a szigetország legnépszerűbb blues csapata. A gitárosuk az egyik legkeresettebb showman, lenyűgöző technikai tudása biztosan meglepő erővel hat majd a hazai közönségre.

Quo Vadis

Romániából elsőízben érkezik bluesband Paksra. Ugyanúgy, mint én, mindenki más is kíváncsian várja a produkciót, amivel meg kívánja lepni a zenekar a magyar közönséget.

Információ és jegyrendelés:

TOURINFORM Iroda, Paks
Tel.: 75/412-190
75/421-575
e-mail: paks@tourinform.hu

Balogh Tibor


Kapcsolódó linkek:

http://www.gastroblues.hu/

2001. június 15.



Click to Visit




FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster