Nyár Wiesen-ben

A fesztivál, amihez ész kell

Van, aki azzal tölti nyarat (mint mondjuk én), hogy szétdolgozza az agyát.

Ez egyébként állat király, mert van pénz, mint a szemét, csak (mint tanult építész barátom mondaná) rá lehet ba..ni. Nem kell több 10 évnél, és az emberből nem lesz több, mint egy nagy halom fehérje, amelyik kocsonyásan remeg a következő adag nyugtató után.

De mi van akkor, ha nem akarunk ilyenek lenni ?

Két hetente szünetet kell tartani. Fogni a pénztárcát, megtankolni az autót, és olaj valahova bulizni, pihenni, italozgatni, vagy zenét hallgatni.

Ha az olvasónak az utóbbihoz van kedve, és van mellé kb. 11.000 Ft-ja, egy pár szabad napja, akkor innentől olvasson, mint a szédült általános iskolás, aki beparázott az olvasás tanárnőjétől, és füstöl a tekintete a papíron.

Wiesen Ausztriában van, és a határtól (Soprontól) egyáltalán nincs messze, könnyen és gyorsan elérhető autóval és vonattal is.

Évente egyszer rendeznek itt zenei fesztivált, ami már jó ideje a vájtfülű zenerajongók kedvelt pihenőhelye.

Ebben az évben sem lesz ez máshogy, de helyettem beszéljen inkább a prominens fellépőlista.

A teljes listát nem kívánom ismertetni, az elolvasható/letölthető a www.wiesen.at webcímen, most inkább nézzük a csemegéket.

B. B. King
Rögtön elsőnek a tekintetbe kapaszkodik a Manu Chao. A francia zenekar nagyon ritkán lép föl, szinte alig találni koncertdátumot, helyszínt. Július 14-én az Esperanza című, frissen megjelent lemezüket mutatják be, azt hiszem, nagy érdeklődés övezte koncert lesz.

A "The Celebration Weekend" július 13-22-ig tart, amely úgyszintén meglepetéseket tartogat.

19-én Neil Young & The Crazy Horse és Willy DeWille koncertezik, másnap pedig George Benson és Gil Scott Heron. Úgy gondolom, nem kell őket bemutatnom, a rock & roll és a jazz papjait nem lehet nem látni élőben.

21-én Al Jarreau és a Jestofunk mellett a Guru's Jazzmattaz is színpadra lép, ami a jazzimádóknak olyan lesz majd, mint a rasztáknak az eredeti vetésről aratott White Widow.

Most jön a lényeg (számomra). Július 22-én, vasárnap látható-hallható a "Blues Conference", amelyen (ha máshol nem is) kötelező ott lenni, és fejbólogatva jobb lábbal dobogni a ritmust, valamint "feleselgetőset" játszani az énekessel.

Jeff Beck
Egy színpadon, egymás után játszik majd B.B.King, Jeff Beck, Bill Wyman és a Rhythm Kings. A "Ritmus Királyokkal" ugyan még nem találkoztam (bár már évek óta kísérik Bill Wyman-t), viszont a három gitáros-énekes egyszerre egy színpadon az eddigi nyár legvonzóbb kihívása.

Ott kell lenni és kész !


Jegyrendelés és információ:

06-30/9-330-652
mafioso@axelero.hu

Balogh Tibor

2001. június 15.



Click to Visit




FÓRUMOK

The White Stripes
Superbutt
Linkin Park
Heaven Street Seven
Placebo
Limp Bizkit
Darren Hayes
Blue
P!nk
A legjobb klubok
Eminem
50 Cent
Snoop Dogg
Sub Bass Monster